Нашите цветя - тема 27

• 22 607
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
DT, страхотни снимки ❤️

# 46
Благодаря!Снимките са от България(Североизток).И аз много обичам кукуряци,но имам само тези.На минзухарите им е втора година,но предполагам,че в следващите няма да са така красиви.Това са ниски ирисчета.Имам едни небесно сини,които вече прецъфтяват и не снимах.

# 47
Благодаря на Кити, че забеляза сбъркания номер на темата.

Ени, завидях ти искрено за тази полянка. Направо изглежда нереална и искам да я покажа пак, ако някой случайно я е пропуснал Two Hearts Two Hearts Two Hearts

С това ми е красивата полянка:

# 48
  • In transit
dt, Ени, чудни градинки! Затова много обичам пролетта, всичко се събужда и е толкова красиво, и цветно!:heart_eyes:

# 49
  • София
dt, прелесни, кукуряците особено, мн исках да си взема тази година, но мн късно се сетих...

Благодарности за темичката❤️😘май мярнах и моя снимка в началните🤗🤗🤗🤗❤️💓💕🌷

# 50
Флоксче, щях да пусна още 1-2 снимки, но са големички. 😅
Благодаря! И аз много се изкефих на гледката. За първа година са толкова много. После започват глухарчетата, но вече ще се косят и не мога да им се радвам.
dt, гледах, връщах се, написала си кокичета, вместо кукурячета. 🤣 Много са ти хубави! Аз нямам нито един кукуряк, но ми харесват и ще взема.

# 51
  • София
Милото подари ми дендробиум за 8 март. Хем го предупредих да ми подарява цветя за терасата. Но това му хареса и решил да го вземе. Обичам цветя, но нямам място вътре.
Някой има ли това цвете? Колко да го поливам?

Днес отидох до Бриколаж за почва. Освен почва взех и две бегонии. Как да не ги взема като бяха по 2 лв.

# 52
  • In transit
Натуся, честити придобивки. Много са красиви.
Добре, че показа бегониите. Днес извадих една прибрана саксия, покрита с найлон, от която беше покарало нещо. Чудех се какво е, но сега се сетих, че май оставих грудките бегония в тази саксия. Grinning Ама пък не приличат на бегонии...

# 53
Натуся, много красив дендробиум. Питай в темата за отхидеите, че той май е с по-специфични изисквания.
И бегониите са супер, а за цената, нямам думи.

# 54
Дендробиума за да цъфти го дръж на хладно, ако имаш остъклена тераса или нещо подобно, там ще му е най-добре.

# 55
  • София
Вчера ми пристигнаха момините сълзи и хостата от мм трейдинг, понеже нали тогава като поръчах писа... Флокс - ти ли беше, че мн хилави коренчета си получила от тях? Ами моите ми се видяха ок... Сега, аз корен на момина сълза не съм виждала, но все пак ми се струва, добър размер, с доста разклонения, имат си и пъпчици, хостата също не е по-лоша от предните ми... Само грудките на цикламите малко заспали още ми изглеждат. Коренчетата ги тикнах в някакви саксии тук в апартамента, че ежедневно ни се променят плановете кога ще ходим към къщата,  да не изсъхнат, бяха съвсем голички. Като отидем вече ще ги сложа нормално в саксийки. Жената каза, че е хубаво около месец в саксия. Но ако се задържи хубаво време, мисля да не чакам чаак толкова, а само да ги видя че тръгват стабилно и да ги местя... Но там господарка природа ще реши😂 но като цяло, съм довилна от поръчката, вярно доста се забави, но... 🤷‍♀️ Тук е, изглеждат добре за сега нещата, гледам, пе и някакви семена съм поръчвала😁 някаква мертензия, която като гледам на снимки е симпатична... И делосперма 😁(ужасно име)

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 08:44 от Angel_Dust

# 56
  • Варна
Някой гледа ли лилиум в саксия? Статиите из интернет ми се струват прекалено слугуване, то обеззаразяване на почви, калиев перманганат постоянно, пък съхранение на луковиците в нам кви смески... Абсурд да се занимавам. Ако някой има моля да ми опише на две, на три какво да го правя. Прецъфтя, стъблата и листата все още са зелени, не съм го местила в друга саксия.

# 57
  • София
Дендробиума за да цъфти го дръж на хладно, ако имаш остъклена тераса или нещо подобно, там ще му е най-добре.
Целогодишно ли там да стои или само зимата?

# 58
Здравейте, идвам с питане.
Подариха ми вечнозелена Магнолия. Предполагам, че е само един вид - grandiflora или греша? Листата отгоре са лъскави и гладки, а от долу като кадифе. Засадих я в двора на слънчево и възможно най-тихото място. На растението има изсъхнали пъпки от миналата година. Трябва ли да ги премахна?

Имам и още една, но тя не е вечнозелена. Не зная как се казва, може би Susan. Снимката е от миналата година.
Скрит текст:

Как се грижите за тях за да имат хубав и обилен цъфтеж?

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 13:07 от Реа

# 59
Аз имам магнолия  grandiflora от миналата година, но все още нищо не мога да кажа.
Гледайки нейните пъпки в момента, след зимата, мисля, че са само листни пъпки, т.е. и тази година вероятно няма да цъфти. Но може да се появят по-късно, тя май цъфти по-късно през лятото.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 13:48 от Кити Кет

Общи условия

Активация на акаунт