Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 9

• 16 211
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. С колко горе долу се оскъпява месечната вноска като се добавят застраховката за имота и застраховка живот? По калкулатор за 30г. вноската за сумата, която искам да изтегля е около 900лв., но като се добавят допълнителните такси и застраховки предполагам ще е 1000+.

# 91
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте. С колко горе долу се оскъпява месечната вноска като се добавят застраховката за имота и застраховка живот? По калкулатор за 30г. вноската за сумата, която искам да изтегля е около 900лв., но като се добавят допълнителните такси и застраховки предполагам ще е 1000+.

От това, което казаха на нас последните седмици няколко банки - застраховката живот е между 60-80лв месечно, застраховка на имота различно, в една 200лв, в друга 300 и нагоре, зависи и от самия имот. На едно място се плаща веднъж годишно, на друго разхвърлят с месечните вноски.
Калкулаторите са за ориентир, но далеч не е точната сума за плащане.

# 92
Здравейте. Някой може ли да ми обясни при ипотечен кредит винаги ли има самоучастие, което искат от банката, дори и ако преди кредита са осигурени 30% от пазарната цена на апартамент

# 93
Ами то това е самоучастието. Сумата, която се дава на предварителен договор.

# 94
Здравейте.
Ползвали листе услугите на credit choose? Искаме да закупим жилище в Пазарджик и се свързах с кредитен консултант от credit choose но в София. Каза ми че може да проучи с банките какво мога да изтегля и е безплатно.
Малко ми е странно че е от София и ще съдейства за Пазарджик.
Да се доверя ли?

# 95
Не знам, но в София приятелка си кандидатства с консултантката от Плевен. Защо не?

# 96
Онлайн ?

# 97
  • София
Здравейте.
Ползвали листе услугите на credit choose? Искаме да закупим жилище в Пазарджик и се свързах с кредитен консултант от credit choose но в София. Каза ми че може да проучи с банките какво мога да изтегля и е безплатно.
Малко ми е странно че е от София и ще съдейства за Пазарджик.
Да се доверя ли?
Да, ние с тях си изтеглихме кредита и сме много доволни, но сме си в София. Иначе поне с нас бяха безкрайно коректни .

# 98
  • София
Разширява си обсега на клиенти, не мисля че има нещо съмнително. Ние също в момента сме в теглене на ипотека , и кредитния консултант постоянно е във онлайн комуникация с нас, нищо че сме в един град. Само за физически подписи се срещаме лично.

# 99
При тази дигитализация, вкл. наличието на ел. подпис не разбирам защо трябва да се делим по градове, вече е лесно.

# 100
Здравейте  може ли за съвет как да постъпя при теглене на ипотечен.

В понеделник ще се консултирам с банките, но не знам как е по-добре да подходя.. да им казвам ли каква част от парите имам или да се придържам към задължителните 30% и да го погасявам преждевременно след 1вата година?
Дали това ще ми даде по-нисък процент? От разговорите с кред. Конс. Излиза , че ОББ и ДСК имат най-изгоден ГПР за кредит около 200к лв., но ако е по-малко не знам.

Искам в понеделник да подходя по начин, който би ми докарало по-нисък процент , ако това е възможно.

Отворена съм на всякакви съвети Simple Smile

# 101
Личното ми мнение е, че това даване на много изгодни лихвени проценти в зависимост от профила, различни от официално обявените, са митове и легенди. Изключвам специалните  длъжности - служители на банки, държавни служителни, работодател с договорки в банката и тн. На нас с ММ кредитния конс. ни каза, че заплащане, професии, изплатени кредиди и тн. влияят само на това дали ще ни отпуснат исканата сума, но не и на лихвения процент. Та в този ред на мисли не смятам, че има смисъл да отваряте дума, че имате еди какви си пари.

# 102
Ясно, тогава какво да направя.. отивам и казвам трябва ми кредит за еди колко си (цялата сума), каква е лихвата?

# 103
Ами да, просто казвате каква сума искате да теглите и да ви дадат оферта. В банката веднага ще ви питат колко е общата цена на имота и колко ви е самоучастието. Самоучастието е ясно, че трябва да го имате. Сега, лично за мен ако имате повече от 30% самоучастие е добре да го дадете и да се тегли по-нисък кредит, то лихвения процент няма да ви се намали, ама като теглите по-малка главница, ще връщате по-малко на банката, месечната вноска ще е по-ниска. Други пък са на мнение, че при сегашните ниски лихви е добре да изтеглиш максимално от банката, защото при ниска лихва лесно се изплаща кредита. Тук вече всеки си решава. То реално щом работите с кредитен конс, той би следвало да ви обясни всичко, даже и оферти да ви събере от банките и да не се занимавате.

# 104
При мен договориха много добра лихва заради професия и заплата, но какво от това, оттогава се вдигна няколко пъти и вече е 2.40 😃

Общи условия

Активация на акаунт