Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 9

• 16 177
  • 287
  •   1
Отговори
# 285
И ние не посмяхме да даваме пари преди да получим финално одобрение и точна сума, въпреки, че бяхме предварително одобрени за каквато сума посочихме/ променихани цената на 2 пъти/, искахме да видим черно на бяло  точно сумата след оценката от техен оценител. Около месец отне цялата процедура въпреки, че през  банката са минавали и други жилища от същия обект и познаваха инвеститора/ документално беше проверен.
Опитайте се да договорите отсрочка и опция ако не получите, това, което очаквате за минимална неустойка.

На какъв етап е сградата?

# 286
Акт 16 е. 
И ние променихме цената поне 3 пъти. Малко непредвидени уговорки, прибързани решения и така. Допускам, че няма да има проблеми, но притесненията ми идват от закъснението на банката. Понеже,  когато думите не намират израз чрез действия се поставят под съмнение всичките преговори и обещания. Даже като се сетя в какви схеми се забъркахме, докато не мине всичко, няма да се диша на спокойствие. 

И ние не посмяхме да даваме пари преди да получим финално одобрение и точна сума, въпреки, че бяхме предварително одобрени за каквато сума посочихме/ променихани цената на 2 пъти/, искахме да видим черно на бяло  точно сумата след оценката от техен оценител. Около месец отне цялата процедура въпреки, че през  банката са минавали и други жилища от същия обект и познаваха инвеститора/ документално беше проверен.
Опитайте се да договорите отсрочка и опция ако не получите, това, което очаквате за минимална неустойка.

На какъв етап е сградата?

# 287
Говорете с инвеститора да удъжите срока, не мисля, че те имат интерес да си развалят сделката с вас, биха ви изчакали. Иначе не мисля, че е много реалистично оценка и становище на банката да излезе за една седмица, но може пък и да стане. Търсете банката в идните дни да ви кажат поне оценката. Ако тя е достатъчна за обезпечение и по принцип са ви одобрили по доходи не вярвам нататък да имате някакви проблеми (освен ако нещо не изникне по имота, но тук вече влизаме в съвсем друг случай).

Общи условия

Активация на акаунт