Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 671
  • 674
  •   1
Отговори
# 300
Доколкото разбирам авторът се притеснява и от изолацията на детето и вманиачаването, не само че може да се разделят. И с право.
Като му определят 3 часа на ден два пъти месечно в присъствието на майката до 2-годишна възраст на детето, съвсем пък бабата и дядото няма да го виждат.

# 301
Ами да иска споделено родителство, така няма да са няколко часа седмично. Тъкмо ще може да го метне на майка си и няма да се лишава от срещи с приятели.

# 302
За това не знам. За мен четиримесечно бебе, че не се вижда и гледа от родата по време на зимата не е проблем. Сега има много други начини, ако се разбират, могат всяка вечер да му гукат по вайбър. Да, не е обичайно, но не е и толкова рядко срещано решение. По сериозният проблем е, че бащата смята че детето трябва да е като добавка към техния обичаен начин на живот, а тя не. И тука си има привърженици и на двата възгледа. Виждала съм новородено на няколко дни в ръцете на майката в кварталното капанче, виждала съм и друго. Хора всякакви.

Освен по тоя въпрос, не видях да имат други причини и поводи за скандалите, явно всичко се върти около представянето на детето пред родата. За мен това не е жизненоважен въпрос, но ето, че има хора, за които става повод за влудяване и разрив.

А дали има нещо обезпокоително здравословно при жената, това специалист трябва да каже, ние не сме врачки... може и да има, може и да няма.

# 303
  • Варна
Тъкмо ще може да го метне на майка си и няма да се лишава от срещи с приятели.

Айде пак. Пак насаждане на лично мнение, пак заобиколни внушения, които не почиват на факти. Нищо от написаното не навежда на мисълта, че човека копнее да хукне по живота. Той даже написа, че тя не го и спира да го прави. Обаче не е хукнал. Спомена го като част от общата картина, в която една майка налага изолация и тотална липса на контакти. И е тревожно.

А откъде разбра, че ще го метне на майка си, а?

# 304
  • София
За това не знам. За мен четиримесечно бебе, че не се вижда и гледа от родата по време на зимата не е проблем.
Те не са го виждали никога. Иначе, че не прииждат ежедневно на тълпи ясно, не е и нужно.

# 305
Сам го написа, имаше го цитирано на няколко пъти. Даже лично ми отговори, че иска майка му да помага за бебето, че да си почиват и излизат с приятели.

# 306
  • Варна
Сам го написа, имаше го цитирано на няколко пъти. Даже лично ми отговори, че иска майка му да помага за бебето, че да си почиват и излизат с приятели.

Ама не виждаш в тази идея примерно още един начин да помогне на жената, тя да излезе малко от въртележката, да си проветри главата, да поеме дъх, да види, че има живот и след бебето. Не, задължително това е заговор да й вземе детето, да я натика в лудница и разбира се, да го метне на майка си, а той да вее гащи по заведения и гаджета.

# 307
Бебе на четири месеца изобщо не съм убедена, че толкова страда от липса на контакти.

Аз ако трябва да избирам липса на контакт, или грип ще избера липсата на контакти. Само дето на мен мъжът ми няма да ми прави рекламации, а ще седнем да обсъдим как и вълкът да е сит, и агнето цяло, или ако не може - ще се съгласи с мен. И той не е много по придобиването на естествен имунитет чрез заразяване на четири месеца.

За това не знам. За мен четиримесечно бебе, че не се вижда и гледа от родата по време на зимата не е проблем.
Те не са го виждали никога. Иначе, че не прииждат ежедневно на тълпи ясно, не е и нужно.

Много хора си гледат внуците по вайбър. И пак не разбрах, какъв е бил толкова проблема да се срещнат навън. Предлагано ли е, не е ли...

# 308
  • София

Много хора си гледат внуците по вайбър. И пак не разбрах, какъв е бил толкова проблема да се срещнат навън. Предлагано ли е, не е ли...
Било студено и доскоро излизало само на балкона. Сега вече не си говорели. Честно казано, ако историята е истинска, наистина се  притеснявам за тази жена. Това бие на яка следродилна депресия, но и не само. Ако мъжът и е загрижен ще потърси помощ. Иначе ако си фантазира може и изобщо да няма жена, та тоя сценарии опитвам да не го обсъждам.

# 309
  • Варна
Ирис, не бебето. Майката страда от липсата на контакти, макар че вероятно не го осъзнава, вкопчила се е в идеята да опази бебето (от какво, сигурно и тя не може точно да формулира) и се е превърнала в контрол фрийк.

# 310

Аз ако трябва да избирам липса на контакт, или грип ще избера липсата на контакти.

Естествено. Но за баща му както разбрахме, това че бебето ще лепне сопол не е проблем, какво толкова било. Не е гледал болно бебе и изобщо няма идея за какво става дума.

Изобщо не мисля, че се интересува от жена си и мисли за нея. Той я вижда като пречка, за това майка му да е доволна. И да си излиза с риятелите.

# 311

Айде, ако обичаш посочи къде съм го казал това. И дали съм го казал въобще или ти си разбрала каквото искаш да разбереш?

# 312
  • Варна
Айде стига с тая негова майка, бе! Жената се е съобразила и даже е спряла да се обажда. За къде по-лоши свекърви сме чели тука. Тази си мълчи и си наляга парцалите ама не, та не, искала, правила струвала. Само за да се оправдае безобразното поведение на изтрещялата "прясна родилка". На такива жени толкова им се изкривяват представите, че в един момент са способни да навредят на собствените си деца с идеята, че ги спасяват.

# 313
Гледат си внуците по вайбър, ако са далеч. И все си мисля, че поне са виждали бебето, като се роди. Баби и дядовци пътуват от единия край на България до другия, че и до чужбина, за да видят внучето си, тя не им дава да видят дори веднъж детето, макар че са в близост, понеже било НЕЙНО. Нейно ще е, ако е забременяла от анонимен донор. В случая е на двамата.

Не видях никъде бащата да казва, че иска детето му да е болно, а, че иска родителите му да виждат внучето си. Ако толкова не иска да помощ майката, ако ще, ама да крие детето от баба му и дядо му е просто прекалено....

# 314
  • София
alex_jp Четеш съвсем избирателно и съвсем тенденциозно пропускаш други детайли, които човека е споделил. Защо така?

Общи условия

Активация на акаунт