Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 631
  • 674
  •   1
Отговори
# 75
Не мисля че на автора му е забавно....

# 76
.
А вие представяте ли си какво ще му се стовари на главата, ако бебето лепне нещо?! Тази ще го осмърти.

По принцип и аз съм ЗА да тръгнеш на работа. Просто се подготви за горния вариант. Пак ти ще си виновен.

Ще му се стовари. Първо ще му се стовари как се гледа бебе под половин година с висока температура и  без да може да каже какво му е. Като му увисне на ръцете с премережен поглед, ще му стане ясно от какво се страхува жена му. Сега си мисли, че са глупости и тя е луда

Но това е положението, децата боледуват. Добре е да не са съвсем малки, че колкото по-малки, толкова е по-драматично. После се научаваш да ги лекуваш и лека полека се свиква.

Жената ще се справи, като всички нас, стига благоверният и да не и развива теории и да я остави на мира.

# 77
  • Варна
Е, какво пък, бабите ще го видят на абитуриентския бал това дете. Да се радват и на толкоз.

# 78
На 4 месеца бебето изобщо не е малко. А болест може да хване на всяка възраст. За мен най-необяснимото тук е как 4 месеца бабите и дядовците не са видели внучето си. На 40-я ден на (почти) всяко бебе се прави погача, където се канят близки и приятели. Пролетно време е, вчера, днес, може да се излезе в парка, отново с приятели, роднини.....не виждам причина да се крие това дете. И бебетата не са толкова кекави, стига да не се целуват или някой да им кашля директно, няма да се разболеят....

Всички деца боледуват. Не мисля, че на някой му е приятно да си лекува детето, но това е част от израстването. И, да, температури, сополи, кашлици.... Не е приятно. Но не може да се живее под похлупак.

Е, какво пък, бабите ще го видят на абитуриентския бал това дете. Да се радват и на толкоз.

Не е ясно. Може пък да го урочасат... Grin (не е смешно, сори...)

# 79
Ама тя е луда, Ирис. Да, тежко е да е болно детето, но дори да се изолират от всички пак може да се разболее. Например като го заведат на консултация. Това пазене граничи с параноя.

# 80
  • Варна
"сега си мисли, че са глупости и тя е луда"

Баш си е луда. И е на път да подлуди всички останали, начело със собственото си дете.

# 81
  • София
Хора, не омаловажавайте проблема, само защото го споделя мъж, а не жена.
Ако жена беше описала ситуацията по този начин, вече щяхме да сме й събрали багажа, да сме я развели и да сме издали ограничителна заповед.

Положението, както е описано, е много, много сериозно. В поведението на жената няма нищо нормално и наистина не правите услуга на човека, като му обяснявате да се кротне и на нея ще й мине. Няма как да й мине от само себе си такъв сериозен психологически проблем. На жената очевидно й има нещо и да не се вземат мерки е опасно, а не любящо поведение.

Добре се е насочил авторът към психолог, дано да попаднете на някой читав и да ви даде добри съвети. Тъй като съм ходила на психилози, само ще кажа, че ако не ви допадне този, с който ще се срещнете, да не се отказвате от терапията, а да потърсите друг. За съжаление не всички стават.

Пожелавам ви успех.

# 82
Автора, ти защи търпиш това? Всеки мъж с достойнство щеше да й покаже пътя или да се изнесе. Като се излекува от лудостта си да ти се обади.

# 83
Автора, ти защи търпиш това? Всеки мъж с достойнство щеше да й покаже пътя или да се изнесе. Като се излекува от лудостта си да ти се обади.

Е, търпи го, щото трябва да се правят компромиси във всяка една връзка и брак....ама, авно и на него му е дошло до гуша, щом пуска тема в бгмама, където, знаем от опит, че жените са прави, а мъжете са свине и идиоти!!!

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 15:29 от Soul Free

# 84
Ох, стига с тези вируси. Дори и всичко да е започнало като някакво ОКР, хипохондрия и не знам си какво пазене от вируси, очевидно вече не е това, а нещата ескалират в съвсем друга посока.
Бащата щял да донесе вирус от офиса и какво - да спре да ходи на работа и да се затворят всички. А семействата, в които има по-голямо дете, което носи вируси през 2 седмици? Да нямат второ освен щото от малко ще е болно.
Аз наистина не мога да повярвам, че дори бабите не са виждали детето 4 месеца, а живеят близо. Струва ми се нереално. Аз ако бях на авторът щях да им го покажа без съгласието на жената. Това дете е и негово в крайна сметка, не е кукла, лична собственост на психично нестабилната си майка. Изключително странно ми е това и още по-странно, че майката на жената го приемала за нормално и не искала да си види внучето?!

# 85

Детето ще остане при нея тогава. Тя ще го повреди, ако продължава така.
Единствения начин да ѝ взема детето е да докажа, че е луда в смисъл за психиатрична клиника. А тя не е за клиника. Тя е за специалист, евентуално лекарства.

От друга страна, ако това продължава всички ще полудеем - аз, тя и детето.

Цитат
А семействата, в които има по-голямо дете, което носи вируси през 2 седмици? Да нямат второ освен щото от малко ще е болно.

Аз я попитах: "А ако забременееш пак? Тогава от голямото дете ли ще се пазиш? Да не лепнеш вирус. Или то няма да си играе с другите деца щото вируси"
Отговорите са или:
"Не бе, няма, аз тогава ще съм по-спокойна щото вече имам едно дете"
или:
"Ами ще го спра голямото от ясла/градина, ама на площадката няма как да не си играе."

# 86
Човекът иска да е с детето и жена си,надявайки се да се опомни
Това че е луда,не значи че трябва да се изостави,трябва да и се помогне,тя е болна!

# 87
  • Пловдив

Защото за него няма правилен ход. Погледни в темата ......повечето мнения защитават жената , оправдават и държанието , оправдат и действията.Защото той е наясно ,че връзка , брак и дете не се оставят просто така ,  Защото той е отговорен към детето и към нея и се надява това да е нещо временно ........защото ако си тръгне , всички ще му скочат и ще го обвинят , че не я разбира , че не я подрепя.Защото той самият не може да си намери отговорите за това нейно държание и търси причината в себе си.

Защото и да тръгне да се развежда......тази жена е в състояние да го съсипе , детето ще и го дадът , тя няма да му дава го вижда и ще влезе във война.

# 88
Тази жена трябва да посети специалист незабавно!
Не може да се живее така,детето е малко и не разбира още,но това от ден на ден се променя-то расте
Автор е,настъпи я да отиде на лекар или нещата ще стават по-зле
Обясни и че я обичаш,подкрепяш и т.н
Но да се говори за нея че е луда,да се маха от нея или да се защитава жената не е правилно!
Тя има нужда от помощ и трябва той да направи всичко тя да я получи

# 89
А и как да си тръгне като детето ще остане с нея. Всички знаем какви са правата на бащите...Един мъж, попаднал в подобна ситуация наистина няма много полезен ход и жената го знае, дори му го е казала.

Все пак решението трябва да се търси, дали ще останат заедно или не, дете има за гледане.

Общи условия

Активация на акаунт