Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 621
  • 674
  •   1
Отговори
# 60
Авторе, а каква беше жена ти преди да забременее? Какви бяха отношенията ви, тези с родителите ви, имала ли е страх от болести? Работила ли е по време на бременността? Как се е отнасяла към начина на живот на брат ѝ и семейството му, правила ли е коментари?

# 61
Не прочетох цялата тема подробно, та въпросът ми е Вашите родители (твоите и нейните) не са ли виждали внучето  си изобщо? ....от раждането насам с никого ли не сте контактували? Дори и за час в парка...?

В крайна сметка това дете не може, а и не трябва да се гледа под похлупак.

Не, никой не го е виждал на живо освен ние. Не го знаеш кой къде е ходил и дали е болен. Аз ходих до офиса за няколко пъти и след това бях попитан 1000 пъти с маска ли съм бил и имало ли болни.

Не знам, хора, за мен това просто не е нормално. Тя се подиграваше на брат ѝ, че си гледа детето под стъклен похлупак, ама тя прави същото. Ще се опитам да ѝ помогна чрез психотерапевта, който ще посещавам, но не виждам как мога да помогна на човек, който смята, че проблем няма и помощ не иска.

Цитат
Авторе, а каква беше жена ти преди да забременее? Какви бяха отношенията ви, тези с родителите ви, имала ли е страх от болести? Работила ли е по време на бременността? Как се е отнасяла към начина на живот на брат ѝ и семейството му, правила ли е коментари?

Чак панически страх от болести не. Даже по време на ковид въобще не сме се пазели - излизаме си, събираме се с хора, никакви проблеми. По време на бремеността не работеше, още щом реши, че трябва да забременява реши, че всичко трябва да мине перфектно и по конец с тази бременност и да се пази максимално за да се роди детето здраво. Ама май пресоли манджата с пазенето и сега не може да спре да я пази.

# 62
Очевидно и двете майки допринасят за обострянето на проблема, но от едната получава подкрепа, а от другата натиск. И е нормално да се дразни от натиска, дори и да не е права. Сред мненията на автора ми се мерна, че тя отказвала външна помощ за нея и за бебето, дали има предвид помощ от бабите? Тяхната помощ ли отказва?

# 63
Очевидно и двете майки допринасят за обострянето на проблема, но от едната получава подкрепа, а от другата натиск. И е нормално да се дразни от натиска, дори и да не е права. Сред мненията на автора ми се мерна, че тя отказвала външна помощ за нея и за бебето, дали има предвид помощ от бабите? Тяхната помощ ли отказва?

Да, тяхната. И всякаква помощ като цяло. Сами го гледаме това дете, а помощ може лесно да получим понеже всички живеем близо един до друг.

# 64
На същото мнение като Алина и pilito съм. Много съм изненадана, че толкова хора се опитват да оправдaят жената на автора със стреса от раждането. Тя агресира, обижда го, хвърля предмети по него; използва бебето да "наказва" мъжът си да го гледа по цяла нощ, а той работи през деня; не дава на никой от близките роднини дори да види детето и това било от стрес? Глупости.

Аз бях със следродилна депресия, това нейното е някаква психоза, параноя или социопатия, категорично не е нормално. Не е виновна и свекървата, явно нещо не е наред с цялото семейство на тази жена. Съветите за терапевт са най-правилни, дано автора да може да намери помощ, защото жена му може да навреди да детето, ако състоянието й се задълбочи. При следродилната психоза майката може да навреди на детето, вярвайки, че така го "спасява".

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 13:35 от Tessaria

# 65
  • София
Понеже разпознавам признаците, тъй като си имах такъв човек в най-близкото обкръжение, смятам, че има
Скрит текст:
Страхова невроза
... Алекс прочети човека какво е написал като цяло за родителите им.
И последното му мнение също ...
Авторе запази спокойствие като цяло, за момента спри да притискаш жената и иди без да й се обясняваш точно на нея на специалист - той ще ти разясни какво и как да действаш - ситуацията е доста деликатна; просто няма да се разреши по начина по който си действал - както виждаш не върши работа, дори напротив ...

# 66
Принципно почти всяка майка на малко бебе я е страх от болести, но това не изключва представянето на новия член на семейството на баби и дядовци. Не мога да си представя, че ще имам внуче и няма да го видя 4 месеца....

Може и да е следродилна депресия, но за разрешаването на проблема трябва консултация със специалист. Как тази майка ще отиде на такъв, ако отказва помощ за детето дори и за два часа, в които да отиде на лекар?

# 67

Да, тяхната. И всякаква помощ като цяло. Сами го гледаме това дете, а помощ може лесно да получим понеже всички живеем близо един до друг.

Значи, в случая е напълно права да иска сама да си гледа детето. Може би се страхува от прекалена намеса за отглеждането на детето и от там не ги допуска. Аз също смятам, че детето е отговорност на родителите си, а бабите и дядовците са само да му се радват.
Сега като е хубаво времето, може навън да се срещате с родителите ви, риск от болести няма, стига да не се навират прекалено в бебето.

# 68
  • Пловдив
Авторе.......като човек и като МЪЖ живял в това  ......разбирам ,че е много трудно да разбереш в какво живееш.Трудно ти е да приемеш ,че живееш в насилие , Егото ти, не позволява да видиш реалната ситуация ......в името на детето и семейството , намираш оправдание за това държание  , бременност , депресия , хормони ......на всичко си готов само и само да намериш причина защо се случва това и се надяваш тя да се осъзнае и да разбере ,че това което го прави е грешно .......отиди на психолог , разпечтай си това, което си написал тук и го прочети на психолога защото в разговарянето ще забравиш много детайли , много други неща ще ти изникват в съзнанието.

Буташ ситуацията в съвсем друга посока (дори и заглавието ти е грешно написано , не е проблема в бебето и роднините )........а  неглижираш основното ......напълно несъзнателно го правиш.

Каквото и някой да ти каже...........няма разумно оправдание за това държание , никой нормален човек не казва ,на човека до себе си  "боклук "..........ако разбира се и ти си сигурен ,че не си го заслужил.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 14:20 от Sun2000

# 69
Правилно ли разбрах, че детето е само на четири месеца.  Остави жената да си го гледа, върни се на работа в офиса и помагай след работа. Така само седите в къщи и се дразните. Ако каже, че ще влачиш вируси, ще кажеш, не мога, трабва да се върна, иначе оставам без работа и ще умрем от глад. Не е изключено и наистина да донесеш вирус и за малко бебе е неприятно, да те предупредя.
  Ти защо всъщност си се запънал, държиш родителите ти да идват у вас ли... Ще идват, спокойно, има време. Или като се стопли времето, родителите и на двама ви ще идват в парка да го виждат.

Успокой малко топката , гледайте си детето и спри да я притискаш. Нищо и няма,  не е нужно да ходи и да води детето никъде и при никого, ако не ще.  Пишеш, че детето излиза всеки ден, само контактът с други хора е ограничен.Това е съвсем малко бебе. Освен на консултации и разходка няма нужда никъде да ходи.

# 70
От темата оставам с впечатление, че като се роди дете и света спира да се върти и семейството спира да съществува.

Така излиза, мама и тати се прегъват на две и спират да са хора, сакън малкото човече да не лепне някой сопол.
Съгласен съм, трябва да се пазят бебетата в първите месеци, ама не може ние да спрем целите си животи докато не преценим, че си е изградило имунитет.
Бебето трябва да е добавка към едно семейство, да се полагат грижи за него и то да се приобщава, а не да е център на тежестта в семейството и отношенията между мама и тати.

# 71
Той работи от къщи, както много хора сега. Предлагам му да се върне в офиса и да спре да се дразни със жена си. И той ще бъде сред хора, което явно му липсва, и тя ще е по-спокойна без да се карат непрекъснато.
Иначе да, ще донесе вирус, като стой та гледай, и за четиримесечно да боледува  е неприятно,  но това е решението според мен.

И, авторе,  няма никаква нужда да и развиваш теории като гореизложената кой на какво трябва да е добавка. Освен разправии нищо друго няма да постигнеш. На мен веднага ми се прииска да ти кажа, че като не искаш бебе да ти е център на живота,  да не си го правил, представям си на жена ти какво и се иска.

Създаваш излишно напрежение. Върви в офиса и работи.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 14:17 от Iris04

# 72
  • Варна
А вие представяте ли си какво ще му се стовари на главата, ако бебето лепне нещо?! Тази ще го осмърти.

По принцип и аз съм ЗА да тръгнеш на работа. Просто се подготви за горния вариант. Пак ти ще си виновен.

# 73
Като тръгне на работа,ще го обвинява в изневери според мен и че не му пука за тях

# 74
Леле, тези, които не могат да са хоум офис  да не създават деца, освен? А за лекари, стоматолози и сие да се забрани със закон- непрекъснато са в контакт с болни хора.

Общи условия

Активация на акаунт