Умен/а, добър/а или красив/а - не може и трите. А защо не може?

• 4 082
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
По-интересното е доказаната с проучвания привилегия на красивите - по-привлекателните физически хора (всеки пол) получават по-благосклонно третиране. Често се прави на подсъзнателно ниво.
И по-злонамерено третиране често получават:
1. от жени, които им завиждат, чувстват ги като заплаха или не знам вече какво
2. от мъже, които ги подценяват и се опитват нарочно да ги уязват. Може би имат някакви комплекси и някога са били отблъснати от такива жени.

Много мъже обръщат внимание, но повечето просто искат секс, в същото време се страхуват от обвързване.

И редовно те подценяват, защото след като си толкова красива, няма как да си умна просто.

# 16
  • София
Може всичко накуп, просто не е достъпно за масите. И поради тази причина вкарват подобни, че да се задоволят с наличното.
В кратката версия - гроздето е кисело.

# 17
Да видиш някой хем красив, хем умен и добър човек автоматично ни пали собствените комплекси за малоценност и сме склонни да търсим кусури и всякакви начини да омаловажим човека, за да го свалим на нивото, на което се чувстваме ние.

# 18
Може, може - маса хора са и трите, плюс имат и разнообразни таланти. Господ давал, давал...
Но които не са от тях, се утешават с разни крилати мисли и погрешни предположения, за да си поддържат самочувствието.
Лошо нема.

# 19
Бях и трите като млада, вече съм само добра. ММ все още е умен, красив и добър. И, да, много хора са такива, за който има очи да го види и сърце да го признае.

# 20
Може всичко накуп, просто не е достъпно за масите. И поради тази причина вкарват подобни, че да се задоволят с наличното.
В кратката версия - гроздето е кисело.

Toва ми се струва най-добре формулирано. Но понеже като цяло тази комбинация се среща най-често сред висшата класа, на долните им остава да злорадстват. Тези от висшата класа имат и треньори, и диетолози, и топ училища, и пътуват, и се срещат с интересни хора... Всичко това има влияние. Все пак хубавата Елена е била царица, а не селска мома...
А иначе приказката се подхранва от разните миски, които умуват коя е столицата на Брюксел. Вижте ги само в кое да е риалити предаване - силикони, джуки, цици, дълги и кльощави крака, но горе кънти на кухо. Впрочем те минават за особено красиви пак в тяхната си среда.

Иначе на този Свят всичко има - даже хора печелят милионни джакпоти:-) Само е въпрос на вероятност, тоест честота на случване.

# 21
Е, " единство на истина, добро и красота", е най-добре. Stuck Out Tongue
Но  дори да не гледаме през призмата на философията, пак е така.
Има нещо наречено харизма и няма начин да стане по изкуствен път.
Тя е съчетание от външност, ум и характер. Няма как да е само едно. Няма да е завършено цяло.
Никой не може да бъде много добър, ако поне малко не е симпатичен. Опитите за създаване на красота, чрез разни инвазивни методи и подобни е опит всъщност да станем добри. Колкото до интелекта, той е генетично обусловен.
Много често казват, че хубавите хора са надменни.   Това е по-скоро чувство на  неудобство, а не надменност. Цялото това внимание дразни и  човек се научава да е по рязък.
Аз си представям нещата така. Ако някой е работил на фотошоп ще ме разбере. Наслагване на слоеве. Някои хора са по-сложно "направени".
То и при другите животни го има. Някои се отличават от други. Уж са един вид и порода.
По-объркано не можах да го напиша. Joy

# 22
  • Пловдив
Цитат
Само е въпрос на вероятност, тоест честота на случване.
+1.

# 23
И какво значение има каква си, като накрая всичко става като във вица:

Цитат
Търсят хубава да била, умна да била, интелигентна да била... И като я намерят – "Какво ще ядем?"

# 24
Дайте по един пример за мъж и жена от известните, които да са и хубави, и умни, и добри.

# 25
  • Пловдив
Как се разбира за някой известен дали е умен и добър?

# 26
  • До хладилника, който обичам
Освен ако не ги познават лично, е само предположение. Сигурно ще се пишат принцеси Даяни и прочие, но освен през медиите каквото знаем, кой знае каква е била истината и дали, примерно, не е била гаднярка към семейството си, или да е ритала прислужници по кокалчетата. Както с майка Тереза, светица, а-у, а после излезе друга истината.

# 27
Дайте по един пример за мъж и жена от известните, които да са и хубави, и умни, и добри.

# 28
Хубава, умна...добре!...,но и добра- за кого добра?
Че тук вече, е много субективен разговорът.

# 29
  • Melmak
Човек може да е и трите, дори и повече от това. Не сме родени нито равни, нито еднакви. Факт е, че красивите и привлекателните получават по-добро отношение. Но и какво е “красиво” е субективно. За мен дори привлекателността, харизмата и чара са в пъти по-ценни от конкретни черти на лицето, определяни като красота.

Разбира се, всичко е съвкупност и е прекрасно ако човек притежава тези качества.

Общи условия

Активация на акаунт