Умен/а, добър/а или красив/а - не може и трите. А защо не може?

• 4 089
  • 127
  •   1
Отговори
# 45
Не случайно, има поговорка, че ти върви или на карти, или в любовта...не може да имаш всичко - просто природата обича баланса.

# 46
Личните ми наблюдения са, че като цяло колкото по-умен е човек, толкова по-нещастен. Не знам защо, може би прекалено много ги мисли нещата или по-трудно се впечатлява.

# 47
Гениите нямат нормален живот. Не само, че са прекалено умни, но и не мога да се впишат в обществото. Едно е да си умен и учил човек, друго е да си гений. Както се казва "златната среда" - не е случайно.

# 48
  • София
Не помня дали го писах, но често наистина умните хора гледат да не им личи много, че са такива.

# 49
  • Варна
Не може, защото времето прекарано в това да си красив е можело да го използваш, за да наушиш нещо или придобиеш умения.

# 50
Това обяснява клишето за некъпаните айтита.

# 51
  • София
Не може, защото времето прекарано в това да си красив е можело да го използваш, за да наушиш нещо или придобиеш умения.
Пълна глупост. В момента уча за найсти път в живота си и времето прекрасно ми стига и да се глася.

# 52
  • София
Ако цялото ти време и всичките ти усилия отиват, за да си красив, значи просто не си такъв.
Умните хора пък не е нужно да се гласят специално, за да успеят да покажат красивите си страни, а биха ги подчертали с лекота.
Двете неща са доста свързани.

# 53
На умните хора не им е нужна валидация за красотата им.

# 54
Имам две много красиви приятелки, които са и много умни. Особено едната, която даже не осъзнава колко е красива. Обаче те са си натурално красиви. Почти не се гласят и гримират.

# 55
Всички са красиви до определена възраст. После стават или силиконови плашила, или приемат, че остаряването е част от живота.
Обикновено с житейския опит идва и приемането на това кой си и какъв си без да е нужно да се доказваш. За съжаление някои хора остават на тийн ниво (ментално).....

# 56
  • София
Има много красиви възрастни хора. И от двата пола. Старостта не е порок, стига да я носиш с достойнство и да не я маскираш гротескно.

# 57
Ако не знае какво е калокагатия, нито е красив/-а, нито е умeн/-а Stuck Out Tongue

# 58
Не помня дали го писах, но често наистина умните хора гледат да не им личи много, че са такива.
Аз даже и красотата си успявам да скрия. Но добротата си личи, там не успях.

# 59
  • София
Е, сега ще излезе, че знаещите гръцки сме директно с едни гърди напред.

Общи условия

Активация на акаунт