Умен/а, добър/а или красив/а - не може и трите. А защо не може?

• 4 778
  • 154
  •   3
Отговори
# 135
Аз познавам умно, добро и красиво момиче, но тя има някакъв проблем с мъжете. Не знам какъв, но е самотна откакто я познавам, двадесетина години вече.
И аз познавам жени, които също влизат в тази категория, и накрая остават сами. Сещам се от раз за три такива. Едната даже има сестра, която нито е толкова образована, нито толкова атрактивна, нито особено добронамерена, но си е с мъж и вече е с три деца даже.

Както народът е казал - много хубаво, не е на хубаво.

# 136
  • France
А защо това да имаш мъж и деца трябва да се има за завършека на живота?

# 137
Защото другата, без мъж, се има за самотна...или така я определят, може би!?

# 138
А защо това да имаш мъж и деца трябва да се има за завършека на живота?
Е, по-добре ли е човек да е сам? Rolling Eyes

И не са ли точно децата ни и техните деца и т.н., които остават да живеят тогава, когато нас отдавна ни няма?

Ако на повечето хора не им беше важно да имат деца и живееха сами за себе си, отдавна да сме изчезнали.

# 139
Не, че е завършекът на живота, ама някак го осмисля. Хубаво е поне едно дете да отгледа човек. Не е задължително, разбира се, който както го усеща....

# 140
  • France
Всеки си има свое мнение за това което му осмисля живота
Имам 2 приятелки чайлд фри. И двете живот си живеят. Чак малко им завиждам. Едната на 42 си хвана 26 годишен младок, супер влюбен в нея и красив като капка. Другата има кариера на световно ниво, цитирана е в научни списания и доскоро един богаташ я преследваше и чак след 7-8 години тя се съгласи да се бракува с него. И двете не случаят Simple Smile

# 141
И тези, с деца, не случаят Sweat Smile , но си е в природата на жените, затова... това са изключения.

# 142
Лошото е, ако след време си променят желанието, но е късно. Иначе, ако им е добре и са щастливи,  тяхна си работа. Всеки има право на избор.

Иначе имам три познати, на 40 + се сетиха, че искат деца. Едната успя с донор да роди на 42, другата на 45 прави инвитро,  третата замрази яйцеклетки за момента.

# 143
  • France
Зависи за каква точно скука говорим. Simple Smile През майчинствата съм била заета нон-стоп, но ми беше безкрайно скучно.

# 144
  • София

Имам 2 приятелки чайлд фри. И двете живот си живеят. Чак малко им завиждам.

Още десетина години да минат и тогава те малко ще ти завиждат.
Имането на семейство и деца не е задължително, но почти всички съжаляват, ако ги нямат в по-късните си години. След една възраст ходенето с младоци става тъжна картинка, за която силно се съмнявам, че особено осмисля женския живот. Виж, някоя жена да каже "ех, как не ми провървя в живота, омъжих се и родих деца" - ми се струва доста странно - дори ако е разведена или нещо подобно. За кофти избор на мъж може да се ядосваш и да съжаляваш, ама че имаш дете - това си го представям само при някакви маргинали със съвсем безмозъчно размножение.

# 145
След някаква възраст всички се замислят за децата, ама не от липса на смисъл в живота, а защото ги удря прозрението за собствената им преходност. И се почва - поне едно дете да направи човек…защото иначе излиза, че напрано е дишал въздуха и е пил вино Simple Smile

# 146
  • София
След някаква възраст всички се замислят за децата, ама не от липса на смисъл в живота, а защото ги удря прозрението за собствената им преходност. И се почва - поне едно дете да направи човек…защото иначе излиза, че напрано е дишал въздуха и е пил вино Simple Smile

За първата част си права, всички ни удря Прозрението, или поне повечето в някакъв момент Simple Smile За втората - не знам. По-скоро самотата е мъчителна в късна възраст, философските въпроси настрана. Чисто житейската самота. Иначе всичко е преходно, хората с деца също усещат Великото безсмислие на битието, ако са склонни към такива размисли и усещания, в този смисъл децата не са лекарство или утеха.

# 147
Иначе имам три познати, на 40 + се сетиха, че искат деца. Едната успя с донор да роди на 42, другата на 45 прави инвитро,  третата замрази яйцеклетки за момента.
Третата изглежда смята, че и на 50г не е кой знае колко късно. Щом е замразила яйцеклетки, работата е уредена - може да поживурка още 4-5г.

# 148
...в този смисъл децата не са лекарство или утеха.
Не са. Колкото по-скоро го разберат, толкова по-малко ще страдат- и двете страни.
Обаче, някакси първично е, да свиеш гнездо.

# 149
Третата изглежда смята, че и на 50г не е кой знае колко късно. Щом е замразила яйцеклетки, работата е уредена - може да поживурка още 4-5г.

Не мисля. Просто няма партньор и не знае кога ще го срещне, т.е. дали няма да е късно за естествено забременяване. Затова се застрахова.

Общи условия

Активация на акаунт