Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 394
  • 176
  •   1
Отговори
# 30
У нас целите апартаменти са с бял латекс и съм много доволна, имаме в една кутия малко от останалия, където се изцапа, мажа отгоре и няма проблем. Ама като се поръчват мебели, трябва да се мери дали ще минат през вратата на стаята, ние имахме такъв гаф, поръчахме хубава, голяма кожена гарнитура и като дойде, не можа да мине през вратата на стаята, обзаведохме моите родители.

# 31
А държите ли на уредите да са енергоспестяващи висок клас?

# 32
Аз гледам да са ми удобни и да ми харесват, колко да спестят 2-3 лева.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 21:07 от bubolina73

# 33
Моята най-голяма грешка е, че се съгласих една стеничка с ширина от 1 метър да ми я изградят от картон, а не да се иззида. Още не мога да си го простя.

Подът на кухнята ми в момента е с ламинат. За мен си е най-обикновена идиотоустойчива настилка, предвид това, че преди това съм имала и паркет и дюшеме в различни кухни. В случай на теч, настилката ще ми е най-малкият проблем.

# 34
Какво и е на стеничката?

# 35
  • София
5 месеца ползвам ламината в кухнята - жив и здрав. Явно е хубав.
По принцип е грешка да се ползват евтини настилки. В другото жилище имахме най-евтиният ламинат и плочки в холокухнята. И двете настилки пострадаха от съвсем нормално ползване.

# 36
  • sofia
Ламината е добре да е висок клас. Изглежда като естествено дърво и е по-издържлив. Естественото дърво си е капризна настилка, все тая дали е паркет или душеме.
Другото, което избягвам са плочки с някакъв релеф - гадни са за чистене.
За уредите, чета отзиви, разпитвам познати и съобразявам бюджета. Енергийния клас никога не съм го гледала.

# 37
  • София
Към грешките си в обзавеждането бих добавила твърде малък вграден кош в кухнята - докато бяхме двама души, живеещи си живота - партита, хапване навън, прибиране основно за сън и т.н., нямаше проблем с обема на коша. Но с 3 деца, двама работещи от вкъщи възрастни, постоянно готвене и ползване на маломерния кош за всякакви боклуци, често събирам по 4-5 торбички боклук дневно, които не винаги успявам да изхвърля веднага. При по-голям кош щеше да ми е далеч по-удобно спрямо сегашните нужди на домакинството - в следващото жилище ще жертвам шкафа под мивката, за да сложа кош с няколко отделения, за да може да събираме разделно боклука и да не се налага да изхвърляме коша по няколко пъти дневно.

Във връзка с грешките в интериора, най-вече с избягването им, имам и питане относно вратите:

Харесала съм няколко модела за вратите в 2-3 различни цвята и се чудя с какво трябва да се съобрази цветът на вратата, за да не седи неадекватно стрямо останалия интериор - с цвета на стените, на пода, на дограмата, на мебелите? Харесала съм врати в:

- цвят сив клен - светъл, неутрален и според мен непретенциозен десен, с дървесен фладер, което ми е важно, защото по-малко личат петна, отпечатъци, мръсотия в сравнение с монохромен цвят; притеснява ме, че на фона на бели стени цветът може би стои малко блудкаво и безлично.
Скрит текст:
- топъл дъбов цвят - при осветление с крушки с топла светлина стои страшно красиво, но ми се струва, че е доста по-изискващ цвят и че ще трябва да го съчетая я със сходен ламинат, я с мебели в сходен цвят или поне със сходен цвят на дограмата, а не съм сигурна, че във всички стаи ще успея да го постигна).
Скрит текст:
Ако някой ползва интериорна врата Еркадо или пък интериорна врата от друга марка за банята, може ли да споделите раздули ли са се касата и вратата от парата/пръските (искахме вратите на мокрите помещения да са от типа интериорна отвън, а алуминиева отвътре, но на такъв тип врата с интериорна и алуминиева страна ни отказаха да монтират отдолу решетка/клапи за въздух, на които държим)?

# 38
Какво и е на стеничката?

Напълно неизползваема е. В момента може да играе роля единствено на параван. Нищо не мога да окача на нея. Дори не мога спокойно да се облегна на нея. И се спука мазилката точно по местата, където контактува с истинските стени, а е изпълнена с мрежа, жилището е старо строителство. На практика няма разумна причина за това напукване. Все едно, всеки ден съжалявам, че не беше изградена истинска стена вместо тази бутафория.

# 39
Ламинатът в спалните ни е на 20+ години. Не е мръднал. Беше най-бюджетния за времето си.
В хола се наводнихме от обратната вода, сменихме го с висок клас преди 8 г. Не беше мръднал преди това...
Вече е пак за смяна...
Това с класовете, айде няма нужда.

# 40
Аз лично много цапам докато готвя, и ми е много удобно да мога да ударя един много мокър парцал на гранитогреса в кухнята.
Бих предпочела по-евтина серия на висок клас ламинат, отколкото скъпа серия на нисък клас. Издръжливостта е несравнима.
Печката ми е с пиролиза, защото частите които се използват в такива фурни са малко по-качествени - все пак са направени да издържат на много високи температури. Самата пиролиза не я пускам никога. Няколко човека занимаващи се професионално с мебели и техника са ме съветвали, че пиролизата съкращава живота на уреда с много.

# 41
Ако някой ползва интериорна врата Еркадо или пък интериорна врата от друга марка за банята, може ли да споделите раздули ли са се касата и вратата от парата/пръските (искахме вратите на мокрите помещения да са от типа интериорна отвън, а алуминиева отвътре, но на такъв тип врата с интериорна и алуминиева страна ни отказаха да монтират отдолу решетка/клапи за въздух, на които държим)?

И аз не харесвам алуминиеви и ПВЦ врати и затова и в банята сме с интериорна МДФ врата с естествен фурнир. Седем години не е мръднала. Ако не я заливате с вода няма проблем, защото дървото е топлинен изолатор и парата не кондензира по него, както по плочките. Тоест парата не влияе. Но е добре реди да се окачи вратата да се лакира, или още по-добре да се шпаклова със силикон отдолу.  Решетката също не е 100% задължителна, защото 1 см или малко по-голям луфт под вратата стига за целите на вентилацията, а и след къпане може вратата да се остави отворена.

# 42
Най-голямата грешка , която сме допуснали е плочките в коридора - декоративните са толкова гладки, че им трябва съвсем малко вода, за да се превърнат в пързалка. Ужасна грешка. Ммм...да, и четиримата сме се пребивали , та това лято най-накрая ще им видим сметката. Кухнята ми е древна и също ще си замине след няколко месеца, барабар с ламината, който за 21години нито се е наранил, нито надул някъде, но няма да си пасва цветово с новите шкафове, та...ще вземаме нов.

# 43
Пробвайте с разните нанотехнологични течности против хлъзгане. Аз съм оправяла 2 или 3 бани с тях.

# 44
На мен ми излизат реклами във фейсбук на едни самозалепващи се подови покрития и много ми харесаха на клипчетата, дали някой е слагал? У нас не мога да сложа, защото сме след скъп ремонт, ама толкова ми харесаха, че имам желание да сложа на майка ми или на свекърите, ако се съгласят.

Общи условия

Активация на акаунт