Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 165
  • 176
  •   1
Отговори
# 45
Виждала съм ги и аз. Много ефектно изглеждат, но на практика едва ли са толкова прекрасни. Имам предчувствието, че ще е все едно лепиш мебелно фолио, но по пода. Най-малкото сигурно ужасно ще се хлъзга, което за възрастни хора е особено опасно.

# 46
Има самозалепващи винил и даже SPC. Предимството е, че са много тънки. Иначе са си супер. Недостатък е, че абсолютно всяка неравност под тях си личи. Трябва да се лепят на абсолютно гладка повърхност. Вече зависи какво точно се гледа, сигурно има и хубави, и лоши. Някога, преди 100 години, ремонтирахме с такива пода на кухнята в апартамента на родителите ми. Налепихме ги директно върху дюшемето и се получи супер. Бяха ПВЦ, не SPC де. Та за мен стават за ремонт на много износен, но здрав дървен под. По-евтино ще е от стъргане и лакиране, а иначе е много здрава настилка, а подът отдолу си остава дърво с всички предимства. Могат и върху "немодерната" мозайка в антрета да се лепят. Поради малката дебелина няма да пречат на вратите или ще искат минимална корекция.

# 47
Тя едва ли има предвид винила, който се продава по строителните магазини.
Предполагам, че е гледала нещо от този род: https://share.temu.com/hWi9rbkud6A

# 48
Ако настилката е плочки, аз по-скоро бих ги боядисала. Нещо нямам много вяра на тези лепенки, особено за под където натоварването е голямо.

# 49
Повече не бих купила диван без крака. Сегашният е с 14 см крака и на всяко чистене прахосмукирам и измивам с лекота. В предното жилище беше с много ниски, почистването отдолу беше тегаво и неприятно.

# 50
Рекламата беше на Практис или Практикер, много ми харесаха налепени.Аз като харесам нещо и докато не го купя, не спирам да го мисля, но навсякъде сме с плочки, едва ли някой ще се съгласи да му къртим плочките, та мисля отгоре, ако може.

# 51
Няма смисъл да ги къртите, после трябва да правите саморазливна замазка за да изравнявате. Защо да влагате излишни пари и труд?
Аз сложих гранитогрес и съм решила, когато ми омръзне да го "скрия" с spc.

# 52
  • София
И на нас ни предстои обзавеждане от-до на апартамент 🙄 и ги загледах тези SPC плочи за пода. Много ги хвалят, висок клас на износване, водоустойчиви, лесно поставяне. https://praktis.bg/vodoustoychiva-vinilna-nastilka-spc-na-klik-s … -nebula-reelcne06
И бани гледам, че правят с такива, но за там вече ми е съмнително какво ще се случи с тях при активно мокрене.

# 53
И на нас ни предстои обзавеждане от-до на апартамент 🙄 и ги загледах тези SPC плочи за пода. Много ги хвалят, висок клас на износване, водоустойчиви, лесно поставяне. https://praktis.bg/vodoustoychiva-vinilna-nastilka-spc-na-klik-s … -nebula-reelcne06
И бани гледам, че правят с такива, но за там вече ми е съмнително какво ще се случи с тях при активно мокрене.

На тях няма да им се случи нищо и при накисване.Но не знам проникването между отделните плочи как се спира.

# 54
Взехме апартамент, който само пребоядисахме и обзаведохме частично.
Грешки за 6г отчита евтин латекс, който се съсипа с годините, скъп диван на неизвестна марка, който вече е за боклука и спален комплект от Айко, който си дойде боклук, жалко че нямаше как да го върнем. От Айко никога повече нищо! Обслужване и изпълнение под всякаква критика.
От завареното - тъмни мебели за мен са много голям минус, кухненски шкафове с дръжки също, в баните беше използван много силикон, който мухлясва и имаше вградена пералня в кухнята, която разкарахме, защото се беше вмирисала. Изнесохме я в едната баня, отгоре сушилня и чиста работа.
Приятели сега ремонтират и слагат винилова настилка, много нашумя в последните години, но за мен е просто не. Ако човек има възможност, естествен паркет е най-доброто.

# 55
Страхотна тема!
Бихте ли споделили гранитогрес и паркет, от които сте доволни като марка. Под тях ще имаме подово отопление.
Харесахме цветове в PORCELANOSA, но удряйки чертата накрая, сметката не ни излиза.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 15:21 от mitrushana

# 56
Подовото отопление е много хубаво, ние преди имахме, при последния ремонт го махнахме, но съжалявам.

# 57
  • София
Тези от вас, които са ползвали кухни и със стандартни дръжки, и без дръжки (вградени,скрити, пуш) - кой вариант е по-практичен и удобен според вас?

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 08:20 от *Lorena*

# 58
Тези от вас, които са ползвали кухни и със стандартни дръжки и без дръжки (вградени,скрити, пуш) - кой вариант е по-практичен и удобен според вас?
Като визия със сигурност предпочитам без дръжки. Като практичност и с двете не съм имала проблем, въпрос на свикване е. Долните чекмеджета с пуш често ги отварям с крак. Joy

# 59
Тези от вас, които са ползвали кухни и със стандартни дръжки, и без дръжки (вградени,скрити, пуш) - кой вариант е по-практичен и удобен според вас?

Само да не са от тези с ръб отгоре, защото се събира много мръсотия.

Общи условия

Активация на акаунт