Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 4 933
  • 141
  •   1
Отговори
# 120
Моите наблюдения са, че не е ефективен за нищо... и след него терапията трябва да е по-силна и по-продължителна.
Потърсете второ мнение и поискайте по-продължителна терапия.

Si_mo_na
Гарднерелата "напада", когато се понижи функцията на имунната с-ма... същото важи и за херпесните вируси.
Програф е имуносупресант - потиска имунната с-ма... много вероятно той да е причината
Благодаря, denis! И аз предполагам, че там е проблема.
Имам уговорка за трансфер на ЕЦ другия месец, та няма да го пия повече.
Все пак си взех Дефиндил за имунната система и продължавам с витамините (цинк, магнезий, селен, Д, б12, омега 3,мио инозитол,  R ALA, NAC)

# 121
И ние пихме Сумамед за 3 дни по една таблетка ефект никакъв.Пуснах си втора проба излезе положителна за ureaplasma parvum назначиха ми доксициклин за 10 дни за мен и мъжът ми.Също така и вагинални глобули гинеколожката ми обясни, че е доста упорита.

# 122
Здравейте, имам уреаплазма, микоплазма, гарднерела и още една анаеробна бактерия. Откриха ми ги с Фемифлор в Геника. Преди това пусках ваунален секрет, на който имаше гарднерела и други анаероби. Имам си жълто течение, понякога  сърбеж и парене. Изписаха ми авелокс. Въпросът ми е пили ли сте го и как се чуствахте? Като чета за него и настръхвам.. То е ясно, че се налага. Предният месец, зарари гарднерелата изписаха Метеонидазол, от който ми беше изключително зле и ми направиха схема от аб глобули, но без ефект. Сега след резултатите от фемифлор се налага да пия силен аб.

# 123
  • Варна
Здравейте, изчетох всичко теми и много неща ми се изясниха. Ще ви споделя моята история, може да е полезна за някой, защото дълго време се лутах в грешни диагнози. Всичко започна по Ковид. От нищото започна един страшен сърбеж отвън по срамните устни и често уриниране. Естествено отидох на гинеколог и уролог, пуснаха ми всички изследвания и всичко беше абсолютно чисто. Вследствие на този сърбеж направо ми се обели кожата и останаха бели петна. Диагностицираха ме с левкоплакия , а тогава бях на 35 години. Това автоимунно заболяване, което засяга жени в дълбока менопауза . После ми направиха куп изследвания и биопсия, и се оказа, че не е точно това, но не знаят какво е. На своя глава си направих Фемофлор . Излязоха уреоплазма, мукоплазма, гарданела и никакви лактобацили. Включително имам и цервицит. Никой нищо не ми изписа, то така било на тази възраст. Накрая намерих една гинеколожка която ми изписа метронидазол, Арелин и пробиотици. Изчистих гарданелата и мукоплазмата, но уреоплазмата стои. Сега ще бъда на левофлоксацин 14 дни, защото по антибиограма от ХЕИ съм резистентна към всички антибиотици , включително към офлоксацин, който пак е хинолон. На мъжа ми изписаха 5 хапчета Азакс през 2 дни, защото той е чувствителен на всичко. Купих си и ph лентички да се измервам, но на този етап съм все алкална 5.1. въпреки , че остана само урото . Това продължава вече 5 години и вероятно е хронично . Напоследък започна да ми зацапва и 5 дни преди цикъл , а винаги съм била точна . Оказа се, че тези бактерии дразнят лигавицата и започва фалшиво кървене . Та много последици има от тези бактерии,а никой не иска да ги лекува, били част от флората. Вярно, че всяка втора има уреоплазма, но на някой ме създава проблеми, а други им съсипва живота направо. Ще докладвам за лечението,бъдете здрави.

# 124
Здравейте,
Втори повторен тест за микоплазма + уреаплазма и гарденела - уреапламзата стои. Явно си е доста упорита.
10 дни вибромицин и на 3 дни микомакс ми бе лечението.
Интересното е, че партньорът ми е чист, но ще го карам и той да взима (за всеки случай).
Възможно ли е уреаплазмата да пречи на забременяване? Пробваме от месеци- това дали има значение върху опитите?

# 125
Уреаплазмата пречи.По някога е нужно продължително лечение.И ако излезе на първото изследване, че сте чиста повторете след един цикъл отново.

# 126
Уреаплазмата пречи.По някога е нужно продължително лечение.И ако излезе на първото изследване, че сте чиста повторете след един цикъл отново.

Тоест след приключване на курва с антибиотик след колко време да направя повторен тест?

# 127
Аз направих контролно изследване на следващия цикъл, тоест изчаках една менструация и в първите чисти дни се изследвах.Уреаплазмата е упорита и може да създаде проблеми, но има лечение.Доксициклин пила ли сте?

# 128
Задължително и мъжа ви пие с вас! 10 дни са малко, аз след 2 г. борба (вкл.бременна) изчистих с 14 дни вибрамицин 2х1, мъжа ми беше на същата доза.

# 129
Моят опит - 14 дни с доксициклин, изчистено от първи път; прихванато от мъж с много "бройки", на когото доктор е казал, че не е проблем уреаплазмата, ако няма симптоми!!! Може би скоро ще разбера дали все пак се е лекувал, подтикнат от много оплаквания от жени, които са били с него. Когато аз му съобщих, каза, че това си е :естествена част от микрофлората"... Подобно нещо полу каза и моя гинеколожка, но други две казаха да се лекува....

# 130
Трябва да се лекува, разбира се. За мен това, че няма симптоматика (както е при мен) е още по-коварно.

Иначе пих 10 дни 2х1 таблетка Вибрамицин (което чат GPT каза, че е Доксициклин) - мъжа ми също пи за всеки случай.
Обаче именно от тук от форума виждам, че някои дами са си правили антибиограма - никога не съм пускала и никой АГ не ме е съветвал до сега😒 иска ми се да избегна няколко месеца антибиотично лечение (приемам адски рядко), даже не съм боледувала последната година.

Та, според вас, уреаплазмата пречи ли на забременяване или по-скоро не?

# 131
Пречи разбира се.Моят доктор ме посъветва да не правим опити, до като не се изчисти.И да се пазим.ММ също пи АБ и се изследва и той.Първо бях на сумамед 3 дни, след това доксициклин още 14.И аз не съм правила антибиограма.

# 132
Аз се излекувах като пихме 14 дни вибрамицин 2х1, като ме предупредиха без млечни продукти. Преди това се лекувах няколко пъти със сумамед без резултат.
При мен нямаше резултат за забременяване. С нея и без нея явно все тази…в началото си мислех, че е след като я излекувам и ще забременея, но уви.

Пречи разбира се.Моят доктор ме посъветва да не правим опити, до като не се изчисти.И да се пазим.ММ също пи АБ и се изследва и той.Първо бях на сумамед 3 дни, след това доксициклин още 14.И аз не съм правила антибиограма.

# 133
Ами тя пречи на развитието и често причинява аборт.Поне така съм чела.

# 134
  • Варна
Според АГ не пречи на забременяване, а на износването. Лично го изживях на гърба си. Пих два антибиотика докато бях бременна, за да овладеем положението. Препоръчвам на всеки който се опитва да има дете първо да изчисти уреаплазмата.

Общи условия

Активация на акаунт