Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 8 894
  • 220
  •   1
Отговори
# 210
При мен също нямаше проблем с доксито, пиех си про+пребиотик и нямах никакви негативни ефекти
Питам, защото от ковид и продължителни аб после лежах в инфекциозно с клостридиум дефициле-Кървава диария получена вследтвие на антибиотици. По принцип от всички аб получавам стомашни проблеми, дисбиози. Но това беше нещо страшно...

И доколкото четох в интернет Ален Мак -да, можеш да се заразиш и при орален секс...
Да, благодаря. Предполагам, това ще се изразява в някакви симптоми на гърлото или без?

# 211
И доколкото четох в интернет Ален Мак -да, можеш да се заразиш и при орален секс...
[/quote]
Да, благодаря. Предполагам, това ще се изразява в някакви симптоми на гърлото или без?
[/quote]
Нямам представа... Не съм чела да има такива симптоми.

# 212
Добър ден, момичета!
3-4 месеца по-късно, идвам да се похваля с втора отрицателна контрола за микоплазма гениталиум. 🥰

# 213
А защо се прави втора контрола? Не е ли достатъчно първата (след месец и нещо от края на лечението)? За първи път чувам...

# 214
Лично аз го правя за свое спокойствие, защото съм паника.

# 215
Здравейте! През април и май лекувах Ureaplasma parvum с два различни антибиотика. През май контролното изследване беше отрицателно и успешно я излекувах. Оттогава обаче нито една микробиология не е била чиста. Първо се появи Candida със силно изразени симптоми. След това изследването показа Escherichia coli и Candida. А днес получих новия резултат – Staphylococcus aureus (стафилокок) и Candida albicans.
Проблемът е, че вече около месец и половина нямам абсолютно никакви симптоми – нито сърбеж, нито парене, нито течение. Чудя се защо въпреки това микробиологията продължава да показва различни бактерии и гъбички.
Имал ли е някой подобен проблем? Наложи ли се лечение за стафилокока и кандидата, въпреки че нямаше симптоми? Какво ви помогна? Благодаря предварително!

# 216
Как се предпазвате от бактерии на плажа?Освен сменяне на банския веднага след излизане от водата?

# 217
Здравейте! През април и май лекувах Ureaplasma parvum с два различни антибиотика. През май контролното изследване беше отрицателно и успешно я излекувах. Оттогава обаче нито една микробиология не е била чиста. Първо се появи Candida със силно изразени симптоми. След това изследването показа Escherichia coli и Candida. А днес получих новия резултат – Staphylococcus aureus (стафилокок) и Candida albicans.
Проблемът е, че вече около месец и половина нямам абсолютно никакви симптоми – нито сърбеж, нито парене, нито течение. Чудя се защо въпреки това микробиологията продължава да показва различни бактерии и гъбички.
Имал ли е някой подобен проблем? Наложи ли се лечение за стафилокока и кандидата, въпреки че нямаше симптоми? Какво ви помогна? Благодаря предварително!

Нямам опит с тази бактерия, но при лечение на микоплазма гениталиум, гинеколога ми назначи пробиотик (криспакт) 3 месеца след лечението за заселване на добри бактерии.
Но пък при мъжа постоянно излизат нови и нови бактерии именно поради липсата на заселване на добри, та в този ред на мисли: има ли пробиотик за мъже? Или как да си помогне със заселването на добри бактерии след лечение с антибиотик?

# 218
Здравейте ! За първи път пиша тук , доста съм притеснена от от години като ходя на профилактичен преглед при аг никога не е имало проблем , от близо година се опитваме с мъжа ми да имаме дете , но все не се получава и си мисля , че е от работата му защото той работи като международен шофьор и като съм в оволация в повечето пъти е на път . Реших да отида при друг лекар , а не до който си ходя и пуснахме изследвания, сега видях че ми е положително за уреаплазма и съм доста притеснена, изпратила съм резултата на докторката , но докато ми отговори реших да пиша и тук , предполагам и друга дама се е сблъсквала с такава ситуация. Благодаря предварително за отговорите ! Бъдете здрави 🌹🍀

# 219
Уреаплазмата е упорита.Вероятно са ви изписали АБ, който ще пиете7-10 дни след него изчаквате един месец, един цикъл да мине също и тествате отново.През това време използвайте предпазни средства, мъжът ви също да пие АБ тъй като е възможно да сте си го предали един на друг.Коварна е, но с няколко курса лечение умира

# 220
Имам следното питане. Възможно ли е уреаплазма да излиза в урина, а да я няма във влагалищен секрет? Не мога да разбера как става това при мен?

Здравейте,

Как Ви изследват за уреаплазма чрез урина? На мен ми казаха че можело да се изследва само чрез вагинален секрет

Общи условия

Активация на акаунт