Чувствате ли се женствена жена?

• 20 427
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
Вчера много хора скочиха, че на 30 години вече не си млад и кожата увисва. Ще разберете колко са били прави като станете на 45.

В моето обкръжение всички на 40-45+ смятат тези на 30 за млади и ги гледат изумено ако кажат, че нещо ги боли или пък, че са стари.

# 166
Коментирате си тука коси и красоти, но аз пък, на 35 не се чувствам никак женствена не от гледна точка на начина, по който изглеждам (горе-долу изглеждам така, както бих искала, с изключение на едни няколко кила, които искам да стопя и едно странни бръчици под очите, които естетичната дерматоложка ме увери, че са от начина на спане). Обаче пък начина на живот, този живот непрекъснато "на педал", вечното тичане, ми не ми е женствено, няма сякаш и да ми стане. Как да се чувствам като принцеса, когато имам един милиард задачи?! Да, имам мъж, който ми помага, колкото може, но трябва и да се работи, детето си иска своето, домакинските задължения са безчет. Тъкмо изчистя, оправя един шкаф и хладилника, изгладя и хоп - пак е мръсно и а, съм пак с парцала, във времето, в което бих искала да си се позанимавам с хобито (то е супер дамско), да изгледам един филм, да изляза на кафе и раздумка с някоя приятелка.

# 167
  • пустинята Гоби
Точно затова аз казах, че в момента не мога да отделя почти никакво време за себе си от търчане по задачи, даже се тъпча като невидяла, а преди много внимавах какво ям, имах си изграден с години режим и си го спазвах. Само гледам да изглеждам що-годе добре, защото ми е важно все още, ама да спортувам, да се глезя, да ям каквото трябва  - уви, не го правя Sad .

# 168
  • София
Къде е написано, че кожата увисва след 30?
Може ли цитат, че ми стана интересно.

# 169
Когато една жена има стил, правилна преценка за силните и слабите си страни, знае кое да покаже и кое да скрие, е истинска жена. Излъчва точно тази " женска енергия", за която е темата. Без агресивно налагане, без поведението и да крещи, а с онази доза умереност, която се нарича чар. Който си го носи, си го има.
Съгласявам се с всяка дума.

# 170
Ами в някои теми сме чела жени, които се хвалят, че са намерили богати мъже и си стоят вкъщи и хубавеят. Явно така е трябвало да процедирате, девойки. Grinning
Трябвало, казва, да се ходи на работа. Ако беше с чичко Паричко, нямаше да трябва. Wink

# 171
Наближаваща 30-те лелка?

Която спасява последните капки от отиващата си младост?!

No Mouth
Оле ужас, да са само на 30г и вече да се чувстваш лелка е ужасно.

# 172
  • София
Колко да е ужасно. Ще се стегне и ще се оправи ментално и ще е на 30.
Нали знаете вица - "на мен ще ми мине, а на теб - не".

# 173
Чувствам се женствена. От ученичка се поддържам, спортувам, ползвам кремове и сега това ми се връща многократно. Килограмите ми са едни и същи откакто се помня, все 45 си стоя с изключение през бременността. Целулит, стрии, увисвания нямам, няма и да имам. Не съм предразположена. Може да не ми е изчистен хладилника и всички шкафове, но тренировка не пропускам. Имам си приоритети и грижата за себе си както за физическата форма, така и за психическото ми състояние е на първо място преди всичко друго. Религиозно ходя на всякакви прегледи, зъболекар, очен лекар, правя всякакви изследвания. Доброто здраве е много важно за това човек да се чувства добре в кожата си, а струва ми се, че често жените пренебрегват грижата за него.

# 174
Не съм съгласна майчинското излъчване да се припокрива с женствеността. Една жена може да е много нежна майка, без да е женствена. За мен женствеността е да имаш цялостна визия, стойка, походка, да привличаш внимание. И да не се държиш просташки, че това обезсмисля предните неща.

Много добре и точно казано! И аз така го разбирам.

# 175
Астрологично майчинството и женствеността са две различни планети, има жени, при които те са в напрегнат аспект, затова и щом станат майки, спират да се чувстват или да бъдат женствени вече. Вероятно затова и някои се чувстват като лелки на 30.
При мъжете е същото, ако в неговата карта луната и венерата са в лош аспект, или не се виждат, се чудят защо жената е една преди брака, после става различна.

# 176
  • Швейцария
Не се чувствам особено женствена, а и не го искам. Боядисвам си косата, сложа едно червило и перлени обеци като излизам и това е. Рокли и поли не притежавам. Кремове не ползвам почти, но си слагам ботокс и филъри на бръчките веднъж годишно, че ме дразнят. С това се изчерпва грижата за външния ми вид.

# 177
В астрология не вярвам много, както и не вярвам, че човек става различен след определено време. Или той се е прикривал и после е спрял, или другият първоначално е отказвал да види истинската му същност и после се прави на изненадан.

# 178
  • София
Аз от януари си почивам и това ми даде още малко женственост. Ама от утре пак на педала.

# 179
  • Поморие
Наближаваща 30-те лелка?

Която спасява последните капки от отиващата си младост?!

No Mouth
Оле ужас, да са само на 30г и вече да се чувстваш лелка е ужасно.
Не, напротив, чувствам се млада отвътре, отношението към мен е като към пенсионерка откакто се омъжих и станах майка. Слава Богу, че съм се отказала от любовта, мъжете и връзките, защото сигурно нямаше да има никакъв шанс някой да прояви какъвто и да е интерес към мен като жена.  Вярно, недоспиването оставя следи, донякъде похабява чертите, но се поддържам във всеки един аспект, лягам задължително (!) преди 23ч., боядисвам се редвоно, използвам младежки елементи в аутфита си и внимавам да не изглеждам неглиже и посурната. Да, нямам възможност всеки ден да ходя по фризьори за прически и по козметични салони за маникюри, все пак сама имам да храня и отглеждам две много малки деца, но правя каквото мога, за да не губя себе си, а това означава да се грижа за себе си и да се поддържам, да нося и правя това, което обичам. Това е важно, за да не забравяме, че освен майки сме и жени/хора.

Общи условия

Активация на акаунт