Чувствате ли се женствена жена?

• 20 396
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
Ами да, жените не сме съвършени и имаме петна и пори по кожата, което пак потвърждава, че балансът между външност и вътрешност дава женствеността.

# 151
  • София
Да, като моделите на дрехи в сайтовете с фотошопирани стрии.

Аз много се грижа за косата си, та не се разпознавам. Просто ми стана смешно как много хора скочиха снощи за възрастта и как нямали значение физическите данни, важни били увереността, да се харесваш,излъчването. Но сега се привежда косата като един от най- важните критерии, защото някой вероятно има хубава коса и тогава може тя да съсипе женствеността Grinning
Противоречие.

В превод: "Каквото си имам, то е важен критерий за женственост и другите са зле, ако го нямат. Каквото си нямам, е глупост и изобщо не може да става дума за него."

# 152
Поредна тема, избила в обиди към външността на други жени... Ако ми окапе косата, спирам ли да съм жена?

# 153
Говорим за женственост, към която спада донякъде и външния вид.

# 154
Риана беше адски секси и женствена с къса коса, на някои просто много им отиват къси прически. Хубавата коса иначе придава женственост, като това го казвам като жена, чиято коса не е нещо уау, но гледам да я поддържам доколкото мога с финансите, с които разполагам. Често харесвам жени, които са обратното на мен - с извивки и гърди, докато аз съм клечка и по-плоска (което обаче не означава, че се чувствам по-мъжествена само заради това).

# 155
  • Melmak
Косата е символ на женствеността не от вчера и от днес. Неслучайно толкова продукти за коса съществуват и жените харчим толкова пари за маски, терапии, бои и тн. Разбира се, недай си боже ако косата пострада не бива да се смачкваме, обаче как - не знам!
Моята коса опада с 30-40% при смъртта на баща ми и последвали още гадости. За 6 месеца три погребения и още други загуби ме сринаха. В продължение на 2 години косата ми падаше ужасно. Това много ме срина, не исках да се гледам в огледалото.

# 156
Да ,чувствам се . наистина съм изумена ,че жена на 29 години се чувства стара и непривлекателна,дано да е моментно усещане.

# 157
Аз съм от доста години със здравословни проблеми и външността е зле. Обаче претръпнах някак и вече прегръщам следващата фаза в живота си, вещерясала съм. Важното е да сме живи и максимално здрави. Не може цял живот да се въртим на колелото за хамстери. Мисля, че има източник на чувство, че си женствена, тотално откъснато от външността и дали мъжете те заглеждат. За мен този източник е грижата за обичаните от мен хора и това да съм майка.

# 158
Ще е малко странно на 50 години да си по-красив отколкото на 25, но пък може да си по-елегантен, по-балансиран, по-мъдър, по-богат Stuck Out Tongue Winking Eye и прочие.

За красива не бих спорила, но за женствена и елегантна, да.
На 25 бях едно момиченце, направо детско излъчване имах. Та до 40 почти. Истински женствена се почувствах на 40.
Винаги съм внимавала с кг, от 20 годишна и досега, не съм минала психологическата граница от 50 кг, само като бременна ги надвиших малко, и за малко, че детето рано се роди...
От ученичка съм с гланц/леко червило, но без нищо въобще не излизам навън. Не се гримирам силно, но молив, червило, лек руж, задължително. Много ми е важно да съм с изгладени дрехи, мания ми е. И парфюм! Heart
За косата - не съдете хората без да знаете всичко. На мен дълга коса не ми стои добре, но дори средна дължина поддържам трудно, въпреки многото грижи и средства по нея.
Не съм съгласна майчинското излъчване да се припокрива с женствеността. Една жена може да е много нежна майка, без да е женствена. За мен женствеността е да имаш цялостна визия, стойка, походка, да привличаш внимание. И да не се държиш просташки, че това обезсмисля предните неща.
Преди 2 години една доста възрастна жена ме спря на улицата и ми каза "Момиче, пожелавам ти да запазиш за дълго тази прекрасна фигурка!" Благодарих ѝ от сърце и оцених високо думите ѝ!
Не злоупотребявам с женствеността си, но наистина хората се впечатляват от поддържани жени. Много пъти съм била забелязвана точно на база външен вид, дори без да съм разговаряла по дадена тема.
Кога една жена става незабележима - когато спре да се поддържа. Може и на 30 да е.
Аз съм на двойно повече и си имам фенове и фенки, даже фенките ги ценя повече, защото жена да ти направи комплимент е много трудно, не всяка може да си преглътне егото. Simple Smile

# 159
Нали я знаете приказката, че хубава жена е тази, след която не само мъжете, но и жените се обръщат да огледат.
Но темата е за вътрешното усещане. Когато една жена има стил, правилна преценка за силните и слабите си страни, знае кое да покаже и кое да скрие, е истинска жена. Излъчва точно тази " женска енергия", за която е темата. Без агресивно налагане, без поведението и да крещи, а с онази доза умереност, която се нарича чар. Който си го носи, си го има.

# 160
Нали я знаете приказката, че хубава жена е тази, след която не само мъжете, но и жените се обръщат да огледат.
Скрит текст:
Но темата е за вътрешното усещане. Когато една жена има стил, правилна преценка за силните и слабите си страни, знае кое да покаже и кое да скрие, е истинска жена. Излъчва точно тази " женска енергия", за която е темата. Без агресивно налагане, без поведението и да крещи, а с онази доза умереност, която се нарича чар. Който си го носи, си го има.
От личен опит мога да споделя, че и мъжете, и жените най-много се обръщат да те огледат не когато си най-хубава, а когато в бързината си излязла, без да забележиш, че едното ти око все още е гримирано в ярко синьо, а другото в оранжево Joy

# 161
  • пустинята Гоби
Вчера много хора скочиха, че на 30 години вече не си млад и кожата увисва. Ще разберете колко са били прави като станете на 45.

Аз не мога да си представя за момента да не си боядисвам косата, а е много актуално да ходиш натюр и на много жени им отива страшно. Ама изглеждат на възраст, дори и по-младичките. Не знам дали някога ще се пречупя и ще си оставя косата натюр, но това отново е свързано със суетата, която нося в себе си от малка.

# 162
За женските комплименти имам едно наум. Не в смисъл, че не са искрени, но жените гледат с други очи от мъжете. Тоест ще похвалят добре облечена, парфюмирана и фризирана жена, независимо какви са физическите й дадености, а мъжете по-скоро обратното. Всъщност първото е постижимо от всички, тоест всяка може да се нагласи. Колко хубаво съм се нагласила не ми е кой знай какъв комплимент.

# 163
Тук съм съгласна с Лори.
Мъжете забелязват природните дадености, жените суетите.

# 164
Това трябва да е позитивна тема обаче Flowers Tulip

Жените не престават да бъдат жени с напредването на възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт