Чувствате ли се женствена жена?

• 20 392
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За мен, част от женствеността е да мога да прекарам пълноценно време с децата си. С кеф да им сготвя, да си говорим с часове, да ходим някъде. Да се почувствам майка, която може да им даде спокойна майчина любов, без нерви, без мъжкото "трябва да направим това и това".

# 136
Скрит текст:
Наближаването на 30те при мен също си казва думата чрез сивеещото лице сутрин след труднопостигнатия сън, наченка на бръчка около устата, остротата в чертите. Липсва ми предишната младежка нежност и мекота. Харесвам се едва след един пласт грим (коректор, ФДТ, озаряващ крем, очна линия, молив и др.) и добре подбран аутфит. Преди това се гледам в огледалото и се чудя кога минаха тези годинки, че се превърнах в.. това което ме гледа оттам.

Малко по-ведро. Ако 96 е наборът ви, то да говорите за бръчки около устата, е доста рано.

Откраднете си повече време за сън, това наистина прави чудеса. Също ползване на крем вечер, разликата се вижда на сутринта.
Да, родена съм през 1996 и в края на тази година ставам на 29. Опитвам се всяка вечер да спя не по-малко от осем-девет часа, дори и с прекъсвания. Сънят е много важен да се чувствам и да изглеждам нормално. Вече се замислям за крем с подмладяващо, стягащо действие. Засега съм ползвала само озаряващ.
Много ми е тъжно, като те чета, макар да смятам, че всяка от нас е имала подобни моменти.
Просто си заобиколена от кофти хора, и то най- близките, които ти изпиват живеца и се фокусираш върху външния изглед (което е нормално донякъде, за една жена е важно как изглежда, нищо че тук се прескачат коя от коя с по- скъсан чул). Но намери човек, който те кара даа се чувстваш добре в кожата си. Той е в огледалото. Wink
Вече Слава Богу нямам токсични хора в живота си. Радвам се на живота и на децата си, на всеки ден и миг. Надявам се всичко да се подреди по най-добрия начин. И да приема себе си такава каквато съм. Защото знам, че всичко започва вътре в нас.
Много от 20-годишните родни инфлуенсърки и риалити "звезди" са си с ботокс. Не могат да си движат челото хич.
Това оказва голямо влияние на самочувствието на повечето жени според мен. А реално, красотата е в различното, какво ще стане ако всички се преобразим по един тертип? И аз исках да подражавам на това, което виждам, но това време отмина и колкото повече израствам ментално, повече бих искала да запазя себе си, идентичността си. Това често липсва напоследък сред повечето хора. Само включете ТВ и ще видите защо..
Точно около 30 започнах наистина да се харесвам каквато съм. Не мисля, че някога съм се опитвала цялостно да подражавам на някого, но със сигурност съм се вдъхновявала от определени хора. Ако нещо в стила на друга жена ми е харесвало, често съм го пробвала върху себе си. С възрастта по-рядко съм склонна да експериментирам, тъй като вече имам собствен стил. Той обаче е изграден именно на основата на експериментите, които съм правила като по-млада.

# 137
И аз мисля, че с възрастта почваме да се харесваме повече, да се грижим по-добре за себе си и знаем много по-добре какво ни отива и какво не.
Друг е въпросът, че ако една и съща хубава жена реши да става модел (от традиционните модели де) на 22 г. биха я взели, на 42 г. - надали. Въпреки че на 42 г. може повече да се харесва, да има повече ухажори и прекрасен собствен стил, който го е нямала на 22 г.
Понякога в ютюб ми излизат разни холивудски актриси преди и сега (с по двайсетина години разлика) и макар че и сега са красиви някои от тях, не съм забелязала на 50 г. да превъзхождат 25-годишното си "аз". Иначе нали, изглеждат хубави, поддържани, лъчезарни. Това е важното.

# 138
  • пустинята Гоби
Ще е малко странно на 50 години да си по-красив отколкото на 25, но пък може да си по-елегантен, по-балансиран, по-мъдър, по-богат Stuck Out Tongue Winking Eye и прочие.

# 139
  • София
Моделите започват кариера на около 15 и продължават до към 25. И на днешно време са много далеч от женственост.
Женствеността е свързана с привлекателност. А това включва много неща, като красотата и младостта са само две от тях. Държанието, осанката, енергията са много по-важни.

# 140
Моделството не започва и не завършва в тези възрасти. Има различни сегменти модели – както по възраст, така и по външен вид/типаж и ниша в модата. Но това малко хора го знаят и не е нужно, разбира се.
//
Младостта не означава красота и женственост. Както и зрялата жена не винаги е женствена. Виждам жени на много по-малка възраст от мен, които гордо и непринудено се носят запуснато и в естествен вид под формата на ужасни коси като поддръжка, форма, цвят, косми, лоши зъби, кожа. Това не е женствено определено.
Съвсем отделна тема е погледът – празнота, безжизненост, сякаш животът в това тяло е вече скрит някъде дълбоко между битовизмите и липсата на живец.
Женствеността е състояние на духа преди всичко, после като се допълни и от една секси/привлекателна външност и всичко си отива на мястото. Всички (особено мъжете) са доволни.

# 141
  • Melmak
Моделите са доста малък процент от жените. И говоря за истински модели, а не всяка втора силиконова кукла, която под модел разбира ескорт.

Аз мисля, че като много млади, много от нас сме били “живей на макс”, аз лично употребявах много алкохол, излизах всяка вечер, кожата - един крем вечер я намажа, я не, на сутринта малко грим и айде. Храненето, макар от дете да имам хранителна култура, между 18 и 25 просто не се грижех хич за себе си. Всяка вечер излизане и като ме хване пиянския глад - дюнер на Мимас. Приятелките ми толкова бяха свикнали да ме виждат така, че на моминското играехме игра с въпроси и отговори, някои смятаха, че любимата ми храна е дюнер. Не е, но това са виждали да ям като бяхме в тези години.

Сега се грижа повече, Не живея такъв начин на живот.

# 142
  • пустинята Гоби
А аз от 15 до 35 годишна възраст се грижех много повече за себе си. Сега нито време имам, нито воля, въпреки че имам доста повече възможности.

# 143
Ами не знам дали женствеността се свързва главно с поддръжката. Мисля, че има различни нейни проявления. Ако например неподдържаната като фризура и т. н. жена отглежда три - четири деца, умее да готви невероятно вкусно и може да шие на машина да кажем (забравено умение), то тя има доста женска същност, дори да изглежда като извадена изпод дюшека.

# 144
Това не е ли прислужническа същност, Лори? Simple Smile Една добра домакиня може пак да изглежда страхотно и даже е за предпочитане.

# 145
  • София
Косата е много, много важна. Като видя нещо смачкано, усукано, безформено, безцветно и веднага си правя профил на цялата жена и то главното е, че тя отдавна се е отказала да е жена във всички направления.

# 146
  • София
По- скоро в направление "коса".

# 147
Ами то, Бази, жени има във всяка обществена прослойка - и дами аристократки, и прислужници, и селянки. Също така жени има и хубави, и грозни. Женствеността не я свързвам със социалния статус или с красотата. Тя е във всичко, което ни отличава от мъжете. Които впрочем днес също са епилирани, маникюрирани, модерни. Grinning

# 148
Безформена, несресана коса и израсли корени съсипват всяка женственост, наистина. Без значение възрастта.

В добавка, хубавата кожа е много важна за женствеността, според мен. С годините все повече се убеждавам, че хидратацията и сънят са ключът към това и за мен това е оптималната поддръжка, плюс колкото може по-малко декоративна козметика (най-добре никаква).

# 149
Виждали ли сте каталозите на AVON. Напоследък такива модели слагат за реклама на козметиката си, че понякога като прелистя страницата и се стряскам. Огромни жени, жени с лица целите в пигментни петна, какви ли не случаи. Явно искат да ни предадат послание, че не е нужно да си идеален. Което общо взето е така, макар че винаги ни се ще да сме идеални.

Общи условия

Активация на акаунт