Чувствате ли се женствена жена?

• 20 491
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Аз не се чувствам особено женствена, просто ей така. Колкото повече съм се погрижила за себе си, толкова по женствена се чувствам. Ако спра да се грижа ставам андрогин.
Все едно аз съм писала този коментар.
Да допълня не обичам.да нося поли и рокли. Неудобни ми са. Като се облека нещо подобно, се чувствам като някоя лека жена и.като че.ли.не съм себе си. Но понякога ке налага да обличам.такива дрехи. Не обичам да се гримирам.
Но странното е, колкото и скромно да съм облечена, мъжете ми отварят вратите,  усмихват ми се. Тогава се чувствам красива и женствена.

# 256
Скрит текст:
За татусите: принципно за мен са и при мъж, и при жена алармиращ знак. Всички татуирани ми приличат на излезнали от затвора, асоциирам това с не особено интелигентни хора. Дори татусите да са нежни, не ги възприемам като такива и дори човекът с татус да е заможен, ми прилича на човек без възможности (в което няма лошо), конкретно от една определена социална прослойка, която свързвам с пиене, пушене и мързел, в България също с чалга, тук в Германия като цяло ,,лоша среда".

Това е принципно. Истината е, че вреалния живот съм се запознавала с достатъчно мили, интелигентни и успяващи хора, които за жалост имат този стил.... да се татуират. И в момента, в който ги опозная, предразсъдъците ми се стопяват поне до едно приемливо ниво, ако не и изцяло В частност една от любимите ми познати е със синя коса, пиърсинги, татуси по цялото тяло, поне 70-75 кг на 170 см (за мен наднормено тегло) и един от най-милите и слънчеви хора, които познавам. Ако я съдя само по външността, не бих имала интерес към разговор с нея, но тя дори с усмивката си и излъчването си успява да пречупи изцяло предразсъдъците, които имам към външните й белези.  Работи в сферата на медицината и обяснява всичко с много търпение и винаги ме изумява със задълбочените си знания. Страшно мила, нежна, добра, позитивна и вдъхновяваща е за мен като човек. Дори познавайки я татусите й ми се струват не толкова лоши. Всичко е относително за мен и човекът определя как външността му ще се усети, не винаги обратното.

Много точно изложение. Моите усещания и размисли относно татуировките са подобни. Не познавам голям брой татуирани, но парадоксалното, или може би не толкова, е, че самите те, като жени, хора, личности са харизматични, сърдечни, мили хора, противно на ширещите се предразсъдъци.

И при все това, външно, татусите им са ми груби.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 16:18 от Анонимен

# 257
Това с енергиите, така както ги тълкуваш, Вълчева, са глупостите на Кобилкина. Няма такова нещо "добре проявена енергия"

Жената е човек, а човекът е класически построен, изпитва страх, недоверие, гняв, недоволство, скептичен е - в негативния спектър емоционалност. Да, много приятно, ако си веем с палмово листо и от нас струи мир, но това и мъжете го могат по време на почивка, което не означава, че стават женствени.
Та - няма такова нещо "управление на женската енергия". Всеки отпуснат човек, който не е в работен режим я има. Всяка работеща жена е мобилизирана и я няма.

# 258
  • София
Ами аз точно това казах в началото на темата. Като бях влязла в "мъжката фаза", непрекъснато вършех нещо.  Активна, много смела и много дисциплинирана.
От средата на януари си дадох малко почивка, малко повече време вкъщи, време за мен, готвя и си подреждам дома.
Та така, както казваше баба ми - трябва да има мярка за всичко.

# 259
Обичайното ми състояние е да съм активна, дисциплинирана, обожавам да се състезавам. Разбира се, има моменти, когато забавям темпото, но дори и тогава посвещавам времето си на нещо конструктивно.

Май постоянно съм в мъжка енергия Simple Smile Което обаче не го усещам така, защото на работа съм заобиколено от мъже и тяхната енергия, така да се каже, е доста по-различна от моята.

Тук нещата много се оплитат с това кой е холерик, флегматик, сангвиник, меланхолик и разни други психологически категории, нямащи нищо общо с това кой е мъж и кой е жена. Образно казано, без да визирам никого - има и женски, и мъжке овце, има и женски, и мъжки тигри, има и женски, и мъжки коне, има и хермафродитни животни Grinning

# 260
  • София

Тук нещата много се оплитат с това кой е холерик, флегматик, сангвиник, меланхолик и разни други психологически категории, нямащи нищо общо с това кой е мъж и кой е жена. Образно казано, без да визирам никого - има и женски, и мъжке овце, има и женски, и мъжки тигри, има и женски, и мъжки коне, има и хермафродитни животни Grinning
Именно. И тук не говорим за енергия, а за характеристики на личността. Женственост е такава характеристика. Една от многото. Повечето личности не се различават, заради пола, а съвсем други неща.

# 261
От къде дойде това, че когато жената работи е с мъжка енергия/фаза? Не може жена да работи с таблици, например и да е женствена ли? Много нелогично ми звучи.

# 262
  • София
Няма такова нещо "добре проявена енергия"
Защо да няма. Всяко нещо има своите проявления.
Ако някой е чувствителен, примерно, може да стане или истерик, или да насочи това към нещо съзидателно.
Ако си перфекционист, може да станеш маниак, а можеш да помагаш.
Ако една жена умее да вади душата с памук, което си е женско, може да стане използвачка и консуматорка, но може и да бъде любяща съпруга, която успява да извади най- доброто от мъжа си за семейството им.

Относно татуировките - едно е ръкав, друго е калинка на хълбока.
Имам един приятел с татуировки, но работи скучна по общите критерии работа и не се виждат през повечето време. Доста е секси тази комбинация. Хич не е затворник, един от най- добрите в това, което прави е. Simple Smile

# 263
Под душовете в залата след спорт, аз съм една от малкото, които нямат татуировка. Аз ги харесвам, но истината е, че на малко стоят добре. Или не са подходящи, или не са добре направени...Пиърсинг и гел лак са ми нечистоплътни.

# 264
  • София
Вече всичко живо около мен е с гел лак.

# 265
Толкова женствена тема, а във всеки втори постинг нещо се определя като нечистоплътно, грозно итн. определения. Разбрахме, че вие сте най-хубавите и женствените. ОК?

Но хайде оставете всеки да си живее живота и да се носи както му харесва, без да слагате печат - не става.
Чак ми става любопитно да зърна отнякъде тези перфектни жени и дами, които така лесно отричат всичко, различно и на милиметър от тях.

За протокола: с гел лак съм, с грим, с панталон и обмислям да си направя поне един татус в скоро време.

За мен женствеността се открива в неща далеч отвъд външния вид. Например човек, който може да ти вдъхне вяра, да те утеши, да те приласкае, да те изслуша, да те разбере, да се погрижи за теб, да те погали, да се смее с теб, да плаче с теб, да те похвали, да повярва в теб, това е жена. А не просто носителка на рокля и заоблен задник.

# 266
Не се определя като грозно или нечистоплътно, а че някои просто имат такива асоциации, което не значи, че е така в действителност. На мен не ми пречи, че все още ме привличат мъже, а те поне за момента не си слагат Simple Smile)))) Всеки си има фетиши и антифетиши.

# 267
  • София
От къде дойде това, че когато жената работи е с мъжка енергия/фаза? Не може жена да работи с таблици, например и да е женствена ли? Много нелогично ми звучи.

Че има доза истина, е вярно. Откакто не работя, имам повече време за грижи и внимание към самата мен. Но условието би следвало да е жената да не е зависима финансово или по друг начин, защото тогава нито за енергии ще мисли, нито за нищо.

# 268
Доста по-различно се разбира така, Хипопотам, както си го написала в предишния си постинг. Познавам много хора с татуси. Масово са чисти и умни хора. А най-татурианият от всичките е капитан на кораб, изключително чист и доста умен млад мъж.
Тактично ще спестя пък другата крайност на гел-лака, която за мен е не по-малко хм..как да кажа непривлекателна, но пък уважавам избора и на тези жени, да са натурални или удобството, което намират в това да са в...другата крайност.

# 269
  • волно калдъръмче
Чувствам се женствена сега, когато се обличам сутрин. Наблюдавам се в огледалото, харесвам се и ми идва да си скоча. Сега е времето, в което бера плодовете на своя труд и имам цялото време само за себе си. То винаги е било така, ама кой да ме светне.

Имало е други времена, когато съм съм се раздавала и съм получавала трошици любов, а в повечето случаи нищо, защото обичам да правя нещата по най-добрия начин.

На всеки етап съм на различно ниво на осъзнаване. Промяната дълго време не беше част от живота ми. Трябваше да опра дъното, за да си дам отговори за много неща и да я пожелая истински.

Общи условия

Активация на акаунт