Чувствате ли се женствена жена?

• 20 458
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
Вероятно под "качества" разбираме различни неща, защото влиянието на хормоните върху хората (различно при двата пола в зависимост от концентрацията на тези хормони) е научен факт от много отдавна и ти едва ли би искала източник за нещо такова.

# 421
Конкретно, че (според мен) е трудно жена да развие мъжки качества със слаб(-охарактерен), инертен мъж, ако приемем че сила, дейност, твърдост са типични за мъжете, ако тя не ги притежава изначално, не са й в природата.
Конкретно – жената не е придатък на мъжа, че да се развива покрай него. Като личност се предполага и двамата да са се изградили, влизайки във връзка. Само могат взаимно да си отключват черти на характера. И при мъжа, и при жената има прояви на сила в дадени ситуации. Силата на ума, волята и разума не бих ги причислила към мъжките качества, а е до особеност на характера.

# 422
Вероятно под "качества" разбираме различни неща, защото влиянието на хормоните върху хората (различно при двата пола в зависимост от концентрацията на тези хормони) е научен факт от много отдавна и ти едва ли би искала източник за нещо такова.
Факт е и, че стъпваме с два крака на земята, но това нищо не показва и доказва.

И какво разбираш ти под "качества" тогава?

Да попитам и според теб само концентрацията на хормоните ли е само от значение за .... каквото и да е там, не им стана ясно какво имаш предвид в случая, или изпускаш основен момент в картинката? Rolling Eyes

# 423
Със сигурност не и силата на ума, волята и разума, както каза и потребителката по-горе. 🙂
Визирам, хайде да кажем, определени характеристики за женствеността и мъжествеността, много от които се изброиха и досега в темата. Нищо революционно 😉

# 424
Със сигурност не и силата на ума, волята и разума, както каза и потребителката по-горе. 🙂
Визирам, хайде да кажем, определени характеристики за женствеността и мъжествеността, много от които се изброиха и досега в темата. Нищо революционно 😉
Да разбирам характеристики като окосмяване по тялото, плътност на костите, мускулна маса и дебелина на гласа или ... ?  Smirk

# 425
Има културни, социални и исторически причини - факт. Чакам да бъдат дадени източници за биологичните обословности Simple Smile

Най-простият пример - има генетични (т.е. биологични) детерминанти на разлики в агресията между половете. Както и полови разлики в емпатията от раждането, та през целия живот.
Вече ако очакваш научна литература, форумът не е мястото, sorry Simple Smile Налична е обаче, сигурна съм, че и сама можеш да я намериш. Simple Smile

# 426
  • France
Аха. Тук само даваме твърдения, но не ги защитаваме. Wink
И не, няма разлика по полове в емпатията или в агресията. Доказано е точно обратното - тежестта на социалните конструкции.
Като например тук:

Написано от френски изследовател и data scientist. You're welcome

# 427
Тестостеронът при мъжете обуславя по-високата им активност, напористост, решителност, смелост, агресивност, пробивност, ако щете завоевателност. Тук вече работи в поведението хормоналния фактор. И, да, различно е с напористостта при жените, която е свързана често с амбициозност или целенасоченост.

# 428
Понеже не ми е позната, попитах набързо ИИ коя е тази дама учен, която Филомена дава като източник. Ето какво ми отговори - дали е така, няма да се ангажирам с позиция:
"Люсил Пейтавин не е учен в традиционния смисъл (например изследовател в областта на биологията, невронауката или психологията). Тя е френски историк и есеист, специализирана в изследвания на пола и икономически въпроси. Работата ѝ се фокусира върху икономическото въздействие на мъжкото насилие, а тя е известна със своята книга Le coût de la virilité („Цената на мъжествеността“), в която твърди, че мъжкото поведение, особено насилствените и престъпни действия, налага значителни разходи върху обществото.

Въпреки че анализът ѝ се основава на данни и социални науки, тя не провежда експериментални изследвания в психологията, невронауката или ендокринологията – областите, които са най-релевантни за изучаването на агресията и емпатията от биологична гледна точка."

# 429
Аха. Тук само даваме твърдения, но не ги защитаваме. Wink
Свободен форум! Всеки сам решава каква част от знанията и опита си да разкрива и споделя. Wink

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 03:56 от Анонимен

# 430
  • По света и у нас
някаква флегма, без импулс да съзидава, да направи нещо

Това ли са характеристиките на женствената жена?

Точно това било. Ако това е женствената енергия, подарявам ви я на вас, аз ще се депресирам ако се флегматизирам и нищо не ме занимава.

# 431
Някои мъже харесват жените в мъжката им енергия. Няма лошо, ако си пасват.

# 432
  • France
Тестостеронът при мъжете обуславя по-високата им активност, напористост, решителност, смелост, агресивност, пробивност, ако щете завоевателност.
Само че това не evidences based факт, а псевдо истина, базирана на вярвания. Нито едно изследване не я поддържа. А изследвания има.

Люсил е изследовател в CNRS и е поне data scientist. Знам, че има един докторат, но не съм сигурна дали има и втори в data-та. Нейната книга се дава за пример на всички начинаещи дата аналисти за широк и аналитичен подбор на информация. И затова и я прочетох. Иначе слабо ме вълнува тематиката.
За съжаление в днешно време има много фейк твърдения, дори и в Уикепедия. И трябва да се внимава кой е източника, как е направено изследването, какъв е панелът на изследваните хора. Вече съм виждала във форума плеснати източници и графики, които като ги прочетеш докрай казват точно обратното на твърдението на потребителя. Sad

# 433
  • София
Абе защо тема, адресирана към жените и те как се чувстват и виждат себе си, се напълни със спорещи мъже. Joy

# 434
Абе защо тема, адресирана към жените и те как се чувстват и виждат себе си, се напълни със спорещи мъже. Joy

Важно им е да се изкажат, дали се чувстват женствени жени... Smiley

Общи условия

Активация на акаунт