План за дентално лечение

• 459
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Преди седмица посетих дентална  клиника, и бързо ми бе изготвен план за лечение. Веднага записах час за почистване на зъбен камък, направихме го, и ми предстои лечение на първия зъб. Но, в последствие, ми се появиха доста колебания относно неща, които според мен са излишни в плана, или не наложителни.  Междувременно ,  направих консултация на още едно място, като разликата във финалната цена е доста сериозна.  Имам 19 корони за смяна, и лечение на някои зъби.
Въпросът ми е, дали има  случаи(при тези, които са преминали през подобно лечение, с план)  в някакъв момент да бъде  отказана от пациента манипулация, включена в плана, или да се отложи, или пък в краен случай да се смени клиниката....За съжаление, срещата с доктора се случва с предварителна уговорка, а планът се изпълнява от няколко стоматолози. Извинявам се за объркания въпрос, говорим за доста солидна сума от порядъка на 20000лв-25000лв. Отчитам факта, че трябваше да събера първо няколко мнения, преди да започна, но къде от притеснение, къде от незнание прибързах ...🙄

# 1
  • София
Нищо не е започнато в крайна сметка. Отложете часа и съберете мнения и оферти.
В клиника си правих операция и други екстри, там си чистя и зъбен камък, но миниатюрна пломба е 300 лв, пулпит 1200.
За мониторинг и дребни неща си ползвам моя стоматолог.

# 2
  • София
И на мен ми направиха план за лечение, но в последствие се оказа, че някои процедури са невъзможни, други - излишни, а трети трябваше да се повторят. При мен планът и общата цена са ориентировъчни, за да си знам горе-долу какво предстои и колко ще струва. Да, скъпи са денталните услуги, има и по-евтини решения, но ако е за сметка на здравето ми, предпочитам по-качествено и скъпо.

# 3
19 корони за смяна е доста солидна работа, та едва ли ще и излезе някъде кой знае колко по-евтино. Ако клиниката е добра, доверете се. Ако нещо ви съмнява или не разбирате защо искат да го правят, коментирайте го. Или пък споделете тук кои дейности смятате за излишни. Имайте в предвид, че колкото лекари, толкова и мнения. Също и на теория е едно, а изпълнението е нещо друго.

# 4
19 коронки по 700 лв. са 13300 лв. Най-хубавите - циркониеви. Ще имате някакво лечение 200-250 лв. е канала, може някое пънче 100-150 лв. 2000 ще ги сложа още, но може да ги сметнете и с 3 или 4 бона. Това не са 20 000 лв., камо ли 25 000, при всички положения е много завишена цената на  плана за лечение.  Сериозно ви лъжат, проверете и другаде, а на тази оферта не се съгласявайте. Пиша цените на реномираните, известните клиники в големите градове в страната с модерна апаратура, хубави материали и добри специалисти. И много внимавайте, защото е често срещано да препоръчват обличане на зъб, който няма нужда и има още живот. Пробват, ако поддаде пациентът. Не трябва да пилите все още неразрушен зъб. Всякакви тарикатлъци пробват, заради парите, дори най-коректните стоматолози. Първо проверете дали действително имате нужда от този брой коронки.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 14:23 от Rumi11111

# 5
  • София
Здравейте, плановете на лечение под корони съдръжат много подводни камъни, един зъболекар може да реши само да среже старите корони и да направи нови, втори зъболекар може да реши, че няма как да не прелекува всички зъби, и при него в такъв случай, цената може да излезне и повече от двойна.
 Кое е правилното никой не може да каже, понякога има и елемент на късмета. В моя кабинет винаги в плана на лечение има два цвята-червен, който според мен е задължителен и сив, който примерно са стари пломби или корони, с някакви дефекти, но без достатъчно доказателства, че е нужно да се сменят. Пациентът знае, че те са под въпрос и може да реши да не си ги сменя, но трябва да знае, че ако е на море и тогава му се счупи пломбата, че е бил предупреден, че тази пломба има дефект, макар да търпи отлагане.

Общи условия

Активация на акаунт