Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 5

• 4 993
  • 195
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам, от Варна съм, но нямам възможност тези 2-3 дена да опаковам и пращам, лудница ми е и съм ангажиран, но след това бих дал, с удоволствие, на мен така ми дадоха Simple Smile

Когато е удобно, много ще ми помогнете.💚

# 181
Луна, Мими, ще намеря време до ден-два и ще подготвя две бурканчета. Гъбата е бяла, чиста и добре гледана, при мен хигиената е на първо място...

# 182
Луна, Мими, ще намеря време до ден-два и ще подготвя две бурканчета. Гъбата е бяла, чиста и добре гледана, при мен хигиената е на първо място...
Ще чакаме ...! 😃

# 183
Само да добавя да не разчитате само на кефира за дефицита на вит. Б 12.😉 Там (при дефицит) си трябва съвсем друга доза вит. Б 12, за да се навакса недостиг. Иначе кефирът е вкусен и има ползи от него като цяло, спор няма.🙂

# 184
  • София
Аз мога да пратя по куриер, ако някой иска да ми пише на лично. Simple Smile

# 185
Само да добавя да не разчитате само на кефира за дефицита на вит. Б 12.😉 Там (при дефицит) си трябва съвсем друга доза вит. Б 12, за да се навакса недостиг. Иначе кефирът е вкусен и има ползи от него като цяло, спор няма.🙂
Моят е на горна граница 512! Simple Smile
Аня, аз искам, ти и преди ми беше пращала!

# 186
Мими, по-назад се спомена дефицит на витамин Б, та затова направих уточнението.🙂
Моите гъбки си почиват в хладилника. Само водата им сменям. Не ми се прави кефир от известно време и ще чакат там.

# 187
Скрит текст:
Само да добавя да не разчитате само на кефира за дефицита на вит. Б 12.😉 Там (при дефицит) си трябва съвсем друга доза вит. Б 12, за да се навакса недостиг. Иначе кефирът е вкусен и има ползи от него като цяло, спор няма.
🙂

Моят е на горна граница 512! Simple Smile
Аня, аз искам, ти и преди ми беше пращала!
Мими, ще ти дам от моя Б 12, имам в повече. Моят е над нормата. Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye
А гъбките наскоро ги събудих и бавно се делят, че моите работят в хладилника. Като имам за даване ще пиша.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 10:23 от Sysly

# 188
Моите седяха седмица във вода и после сгреших, че не ги сложих в малко прясно и навън на стайна да седят.
И седя и чакам кефир и се получава една гадост дето не става за пиене.

# 189
Елора, ако стане така, вадя гъбата отвън и и' слагам по съвсем малко мляко и го хвърлям, докато не започне пак да прави хубав кефир. Обикновено отнема максимум няколко дни.

# 190
Тъй ще правя сега.
Те са ми три буркана.
Едното обаче реших, че с една смяна ще стане и го налях повече и прибрах.
На колко часа се сменяше? Вчера вечерта сложих в двата буркана по малко и е отвън, още не е станало, рядко е.
Освен пак да сменя с ново, нищо че не се е сгъстило.
То се образува нещо като сирене и трудно се мие, като го изпусна и чакам повече.

# 191
Зависи от температурата наоколо на колко време ще трябва да се сменя млякото, както и от количеството на млякото. Аз слагам съвсем по малко мляко (даже го и разреждам малко с вода), така става по-бързо. Два-три пъти поне сменям така и пак тогава пробвам дали е ок. Ако да, тогава слагам повече мляко.

# 192
Здравейте, търся гъба и ще съм благодарна, ако някой има и мога да взема

# 193
  • София
Мога да пратя по Еконт, ако ви устройва така. С доставката за ваша сметка.

# 194
Мога да пратя по Еконт, ако ви устройва така. С доставката за ваша сметка.

Да, устройва ме. Много Ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт