Покупка на Автомобил по време на брак

• 757
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да закупя автомобил.
Въпроса ми е трябва ли и жената да присъства при нотариуса когато я прехвърляме ?

# 1
Не.
Но ако един ден решиш да я продадеш същата тази кола, без нейно присъствие и съгласие няма да можеш.

# 2
Благодаря ви!
Не.
Но ако един ден решиш да я продадеш същата тази кола, без нейно присъствие и съгласие няма да можеш.

# 3
  • София/Севлиево
Не.Хм, когато ММ продаде колата не съм ходила с него,дори той не отиде,а направи пълномощно на свекъра,в което мои данни, подпис и съгласие не помня да е имало(а колата я купихме около 2 години след сватбата).

# 4
Цитат
пълномощно на свекъра,в което мои данни, подпис и съгласие не помня да е имало

Абсурд. Всяко едно от изброените, води до липса на пълномощно.
Кола, придобита по време на брака, става семейна имуществена общност, съответно двамата съпрузи я продават. Дали лично, или чрез пълномощник, няма значение. Пълномощното трябва да е нотариално заверено ( т.е. подписано пред нотариус) и съдържа данните на упълномощителя.

# 5
  • София/Севлиево
Наистина не помня,беше преди много години.Помня само че когато ММ отиде за новата кола не бях с него и го пратих за бяла,а той се върна с червена (а се бе зарекъл точно червена да не взема)...

# 6
Сигурна съм, че не помниш. Но в такъв случай не пиши подобни неща, че може да объркаш някого.

# 7
Здравейте,
Искам да закупя автомобил.
Въпроса ми е трябва ли и жената да присъства при нотариуса когато я прехвърляме ?
Няма нужда да присъства , а дали ще знае за колата е вече по твоя преценка Innocent
Нямаш ли брат, сестра ако колата не е точно за семейно ползване ?

Общи условия

Активация на акаунт