Не знам как да помогна на сина си отчаяна съм....

• 3 568
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мдааа, тийнейджъри, бързат да пораснат и да са самостоятелни. За какво им е, да ги пита човек...

Моите деца са близки до възрастта на сина Ви. Но те продължават да са деца.
Разбирам, че детето смята, че може да покори света, но е Ваша задача да му обясните, че той все още е учник и основната му задача е да завърши образованието си добре, да помисли за реализация в университет и тогава бизнес плановете. Не казвам, че не трябва да развива идеята си, а че не трябва толкова много да бърза.
С риск да прозвуча зле - единици са фирмите, които биха го взели на работа на 17. Трябва да е поне пълнолетен. Но на Ваше място сериозно бих му обърнала внимание, че аз като родител не изпитвам тежест да го издържам, дори и докато е студент, защото образованието е много важно и е за цял живот, а и точно сега му е времето.

Замислете се дали случайно Вие самата не сте го подтикнали да мисли, че е време на 17 да се издържа сам и ако е така, то се постарайте незабавно да поправите тази грешка. Имайте предвид, че дете на тази възраст, разполагащо с много пари води само до проблеми.

Колкото до тийн подигравките - такива е имало, има и винаги ще има. Затова е по-добре синът Ви да е по-обран около бизнес идеите си. Ако иска да получи помощ от по-големите си приятели - да пита конкретно и технически, а да не говори за идеята си. Има различни хора - може и да е новия Марк Зукърбърг, кой знае, дай Боже.

# 31
Чак пък 90 процента от 17 годишните да работят и да се издържат, айде бе.
Тук за балами ни взехте.

Трудно ми е да повярвам, че вместо да получа някакъв съвет, се втурвате със съмнение  за всяка моя дума..

Никъде не съм казала че 17 годишните масово работят. Приятелите му са от уроците за програмиране на които ходеше като по малък, повечето му приятели са в тази сфера и от 14 годишни ходят по състезания, някои от които са финансирани от компании, където тези които се представят добре отиват на стаж. Само един от тях е на 17 и работи другите са една две години по-големи. Ако нямате намерения да ми дадете някакъв съвет, просто подминете.

Имате ли вие познания по проектите, по които работи. Ако имате, включете се със съвети. Дискутирайте нещата по-детайлно. Ако не - единствено това, че сте на негова страна, според мен е достатъчно, за да знае, че одобрявате заниманието му и го насърчавате.

# 32
  • По света и у нас
Нищо просто му кажи, че всички които не разбират,  недооценяват идеите на другите и че няма смисъл да ги слуша.
Той си е вложил енергията в сайта, като го разработи и започне да изкарва пари след някоя друга година  - осталите ще гледат тъпо и ще се почесват.

Всеки сайт и бизнес си отнема време да се разработи - към 3 години отнема да направи възвращаемост, ако не си наясно какво правиш може и по дълго. Такаче е въпрос на време и търпение.

Общи условия

Активация на акаунт