Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 712
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Deutschland/HE
И аз съм я виждала идеята тук, но в доста старите теми (преди 7-8години). Потребителката май не пише вече тук, за да каже как е с времето.

# 481
В къщата, която наемаме за ваканция, има купа мивка в едната баня- ужасно оливане в нея и наоколо, много са ми неудобни на мен.

# 482
Мокря си ръцете до лактите, че и нагоре, като се мия в купа. Преди 8години сложихме  на  децата в баните, от онези приличащи на правени от камък- овална, неоформена форма ...ще ги махам, като започна преустройството.

# 483
  • София
Това с мивката върху шевна малина е стара идея, от години се премята в разни форми. Сега погледнах за снимки и... Има с купи, с нормални и с разнообразни мивки върху плота, а като гледам колко има в олх, явно някои са си го превърнали в бизнес.
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ss&sca_e … &bih=774&dpr=2.81

# 484
Може. Аз понеже допреди да видя тук идеята не се бях интересувала и някак не съм попадала. Или не съм им обръщала внимание. Но не ставаше дума за това колко е нова или стара идеята. За мен е нова и макар да е доста далеч от това, което принципно купуваме вкъщи, ми е интересна. А и тайничко се възхищавам на смелостта за работа с такива неща. Не е като да идеш и да купиш нещо готово в магазина.

Всички от линка са толкова интересни, забавни, причудливи.

И ние имаме една машина от дяло Naumann. Обаче мисля да не я превръщам в нищо. Май си работи.

Впрочем сещам се да ви питам... как се отнасяте към някои старинни, но добре запазени неща от родители/баби/дядовци? Примерно ние в къщата имаме едни такива големи... радио с грамофон. За плочи. Два броя при това. Гланц, с крачета. И са толкова запазени. Не си представям да им сменя предмазначението. По-скоро се чудя как ли би изглеждало в съвременен стил интериор да сложиш ей така нарочно за контраст някъде нещо такова.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 18:26 от Защо ме търсиш?

# 485
  • София
Ако е нещо функционално и не пропито с миризми на цигари, например и ми харесва бих ползвала. Иначе сантимент към мебели нямам.
Мм си взе от дядо ми някакъв стар грамофон, касетофон и не помня какво още да си слушал на тях, е веднъж ги пуснахме, чува се отвратително, предпочитам си мp3, като цяло не се прехласвам по разни старини и антиквариати само защото са такива. И не обичам ненужни вещи, още по-малко с големи габарити.

# 486
Хм. Е, колко сме различни хората. Всеки по своему хубав.
Аз се старая да изчиствам излишни неща също. Веднъж познат при случаен разговор каза нещо, което някак ми остана в съзнанието. "Старите неща са си стари енергии. Изхвърляй, за да влезнат нови".

Обаче в същото време има такива, които не мога да хвърля. Някак са твърде запазени и свързани с тънки нишки в спомените.
Скрит текст:
Дядо ми беше дамски шивач. Навремето ходил да учи от провинцията няколко години в София, чиракувал, изпити... Често разказваше за годините там. Когато се е прибрал вероятно не му е било лесно и да строи къща, и машина да си купи. Помня, че и по време на соца работеше частно. Периодично му затваряли работилницата, но заради проблем с краката успявал някакси да изпроси от тогавашната партийна система да работи частно. Имаме и табелка, на която името му е изписано още с онова Ъ отзад. А поради това, че бил именно дамски шивач баба ми го ревнувала понеже нашият се заглавичквал с клиентките. Е, кЪ ще хвърля машината... Simple Smile Част от родовата ми памет е.
А на грамофоните като малка майка май ми пускаше плочи с приказки.
За машината не знам, защото действиетелно е голяма. Но звъртяла ми се е мухата да взема да слогна радиограмофончето Ригонда някъде. Да го подсветя дискретно с някаква лампа в контрастнен ултрасъвременен стил. Обичам понякога комбинацията от ново със старо.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 20:01 от Защо ме търсиш?

# 487
  • София
Защо ме търсиш?, аз съм за, особено когато не се прекалява. Придават някак индивидуалност иначе всичко ще си прилича с другото и със масовите трендове.

# 488
Защо ме търсиш?, направо ме удари у емоциите! В детството ми, на тавана имахме няколко огромни дървени радиоапарата. Изключително красиви, лакирани с клавиши като на пиано. Естествено през годините бяха изхвърлени, но много обичах да ги гледам, да въртя копчетата, да им натискам бутоните... Детска работа в общи линии. Сигурна съм, че можех да ги преработя в нещо и да ги включа в интериора.

# 489
Скоро и аз свалих от тавана на дядо ми радиограмофон "Ригонда", съвсем запазен. Като радио не става, защото хваща само средни вълни и много лошо се чува, но грамофонът работи перфектно. Започнах да търся плочи, че нашите от онова време ги раздадох, за което много съжалявам сега.

# 490
Ето тоз герой например как си е сложил ретро радио, че и пишеща машина има в стъкления шкаф. А Интериорът и декорацията са си съвременни.
Не знам дали е вярно, но казват, че италианците разправяли, че в един дом трябва да има обезателно някаква много скъпа мебел и друга... много стара. Аз скъпа нямам та ще мина направо на старата. Laughing

# 491
  • София
Много зависи и какви са ви били отношенията и с каква енергия е била изпълнена къщата и пак предпочитам да запазя нещо дребничко, отколкото стари мебели.

# 492
Здравейте! Скоро започваме обзавеждане на ново жилище и сме си харесали два дивана от Каве хоум. Ще съм благодарна да споделите впечатления от меката им мебел, ако сте закупували.

# 493
Kave home имат магазин в София и в Пловдив. Най-добре е да тествате на място ако го има моделът изложен. И да питате предварително по телефон дали го имат де, защото едва ли успяват да изложат всичко.

От тях съм си закупувала само един трапезен стол. По картинка тъй като преди няколко години нямаха магазин в Пловдив. Този модел. Исках да пробвам как е наживо и ако ми хареса да поръчаме още 3. Е... не ми хареса. Въпреки накипрените снимки моделът е с много ниска облегалка, която някак ти стига само до долната част на гърба, не се чувства никаква опора. А цената му никак не е малка. Така и не поръчах други. Не върнах и този тъй като котарачето ни успя да му пусне нокът докато реша какво да правя.
Обръщайте внимание и на размери. Защото някои от нещата им са с по няколко сантиметра по-различни от стандартите, които тук сме приели за естествени. Например този стол, който ние взехме, е с височина 45 см на седалката. Докато в България най-често продаваните столове са 48-49. На пръв поглед нищо не са 4 см, но се усеща. Разглеждала съм и техни маси. При някои от тях съм забелязвала височина 76-77 см (при прието за стандарт при нас 75). Не е бог знае какво, но затова най-добре гледане наживо.

За мен лично брандът е малко надценен като суми. При моделите няма кой знае какво, което да впечатлява и подобни неща тук могат да се намерят за доста по-малко пари.
Испанският сайт е по-добре организиран от българския.

# 494
Защо ме търсиш?, благодаря ти за отговора! Няма да имаме възможност да тестваме каквото и да е било тяхно, защото, където живеем не се предлагат и определено, ако поръчваме ще е на сляпо. Вече сме обиколили голяма част от магазините за мебели тук и нищо не ни е грабнало, та затова решихме да се насочим онлайн. Гледахме в wayfair и sklum, но там ме притеснява качеството какво ще е, защото цените са доста по-ниски спрямо всичко, което гледаме на място. Иначе вече съм преглътнала, че за диван ще трябва да отделим поне €3к. Кухнята ни ще е направена от строителя и ще е в стил Джапанди (който много ни допада), но също така долния етаж на къщата е с отворен план и се стремим да продължим тази линия.

Общи условия

Активация на акаунт