Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 523
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Защо ме търсиш, твоето клипче ми напомни за една разходка из традиционен японски дом, която много ме беше впечатлила, особено тоалетната...Laughing  Една млада двойка, японка и германец, имат канал за живота си в Япония и бяха го пуснали там.
Our traditional Japanese home

Пак от същия канал, мацката беше пуснала клип от ежедневието си, та се виждаше как и какво готви в тая ню-ню кухничка: https://youtu.be/njvisOECfhQ

# 586
Защо ме търсиш, твоето клипче ми напомни за една разходка из традиционен японски дом, която много ме беше впечатлила, особено тоалетната...Laughing  Една млада двойка, японка и германец, имат канал за живота си в Япония и бяха го пуснали там.
Our traditional Japanese home
Ооо, знам я тази къщичка. И точно това клипче с мъжа дето вдигаше дъски от пода. Много ме беше впечатлил моментът, в който тя показваше снимка как явно на същата тази тераска е стоял дядо ѝ.

И друг път май съм споделяла тук своето учудване от японските домове. Няма десетки благинки от съвременния бит, на които ние се радваме и приемаме за нормални. Например искаме всичко да ни е с хубави плавни тихи механизми. Докато тя буташе тези външни жалузи (не знам дали така се казват) те издаваха страдалчески проскърцващ звук. В същото време това е нацията, чиито техники ние се трепем да купуваме, защото са така съвършени. Всичките му там климатици и други битови техники. Виждала съм преди години японски хладилници Hitachi, които и до ден днешен са ми несравними и с най-намазаните линии на Samsung например.
Изобщо много интересни хора.

# 587
  • София
Някой знае ли фирма в бг, която прави или продава системи за плъзгащи се врати за гардероби в скосяване?
Такъв тип
https://www.komandor.ca/product-gallery/doors/slanted-sliding/
Ако да идея какви цени биха били?

# 588
Тези ми излизат с търсене по снимка:
https://furnish.bg/bg/vgraden-garderob-s-plazgashchi-vrati-olga

# 589
  • София
Дали има значение, че само едната врата тук скосянето, при мен без скосяване са само 50-ти см... Даже не мога да си представя всъщност как биха се прибирали и как би се отваряла вратата, която не е в скосяване 😅

# 590
Не знам, трябва да питаш мебелист. Може и да става с всеки механизъм с долно водене, но ми изглежда много нестабилно.

# 591
  • София
Angel, мисля, че Olly България правят такива скосени гардеробни врати. За Негова стил не съм много сигурна, но май и тяхна такава гардеробна бях виждала на снимка преди време.

# 592
Здравейте,
Имам малко нужда от помощ. Какъв килим бихте сложили на стаята по долу? Този от снимката е изхвърлен вече. Условието да може да минава прахосмукачка робот и са е издръжлив на котката.
И препоръки от къде да го вземем:). Гледахме Домко и айко досега

# 593
Sisku, леглата по поръчка ли са или са готови? Ако са готови, би ли споделила от кой магазин?

Що се касае питането за килима... На мен помещението ми изглежда дълго, а по-тясно. Разполагането на мебелите по дължина засилва това усещане. Често съм казвала тук - за мен работещ метод да се тушира това усещане за по-тясно, но дълго помещение, е използването на кръгли форми. Както вие сте направили с осветителното тяло например. Същото би било добро и за пода.

Аз лично бих сложила кръгъл килим, който е преоразмерен - т.е по-голям отколкото предполага разстоянието между леглата и шкафовете. Така килимът ще се подпъхне под част от леглата. Ще се усеща като нещо кръгло, но големината му няма да раздробява помещението.

Друг вариант е килим с неправилна форма. Пак леко подпъхнат под леглата. Аз лично харесвам такъв тип.

И като трети вариант в случай, че не се харесват заоблените форми: използвай два квадратни или правоъгълни, сложени обаче не пак по дължината на помещението, а напряко.

# 594
  • София
Мерси, аз си мисля вече, че няма да стане, защото вс такива завършват с двоен прав гардероб... Може би в ъгъла ще сложа чекмеджета.

# 595
Защо ме търсиш, благодаря за идеите.
Леглата са по поръчка и не могат да се вдигат, както и гардеробите.
Синът ми хареса един шестоъгълен от Айко, но дългият диагонал беше само 120см и според мен ще стои като кръпка.
Идеята за два малки, но обърнати напряко ми харесва.
Видимото разстояние е 170/440.

# 596
Мерси, аз си мисля вече, че няма да стане, защото вс такива завършват с двоен прав гардероб... Може би в ъгъла ще сложа чекмеджета.
А нормална врата?

# 597
  • София
Чудя се за най-крайното в ляво, до стената, там го меря от пода до скосяването 138. Настеща имам нощно шкафче. За да са еднакви  секциите на гардероба са по около 50 см и вратата трябва да се отваря към високата част значи надясно. Дори и да се отваря вратата на 180градуса, за да се вмъкна и клекна, мисля че всеки път като се изправям ще си тряскам главата в тавана.
Другият вариант, който си мисля е изтеглящ се напред цял модул с достъп отстрани към рафтове...защото предпочитам рафтове по принцип там... Ама не знам до колко е възможно.

# 598
  • София
А такова решение не е ли вариант?

Тогава вратата си е на панти, само рафтовете са на телескопични водачи (или пък тип кошници).

# 599
Тя казва, че няма място да отвори врата.

Общи условия

Активация на акаунт