Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 676
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
На всички много благодаря! Искам стъклена, защото сложих винил рибена кост, облечени тапетни врати с мдф дървесно, имам и остров с уж светла комбинация ( дори мисля,че ви бях показала какво ще е) Та накрая, за да не стане прекалено дървесно и схлупено реших да имам стъклена маса.  Та твърдо реших да пробвам с една, уж подобна и за по- ниска цена и след 2-3 месеца или поръчвам желаната, или изхвърлям и ще го мисля.. https://www.mebeli.bg/masi/masa-berwyn-1333.html

# 571
  • София
Не е особено подобна... Нищо общо няма освен, че е стъклен плота😄

# 572
Красиво е това релефно тъмно стъкло. От вътре прозират стилни тъмни и светли дрехи в неутрален цвят. Но я си представете , нещо шарено , ярко червено синьо или цветно. Мен лично ще ме дразни

# 573
Не е особено подобна... Нищо общо няма освен, че е стъклен плота😄

Да, не се изразих правилно:), но се разбра идеята.

# 574
  • Варна
Илейн_112, на мен много ми харесва масата, която ще взимаш. Ако ти носи повече удоволствие да я ползваш, отколкото стрес да я поддържаш - значи е правилно решение.

# 575
Илейн_112, на мен много ми харесва масата, която ще взимаш. Ако ти носи повече удоволствие да я ползваш, отколкото стрес да я поддържаш - значи е правилно решение.
За масата като модел не мога да се произнеса, че не попада в стиловите ми предпочитания, но съветът за принципния подход и съотношение между грижи и удоволствие е много разумен, аз точно него си прилагам и нямам оплаквания, нито ми тежи грижата за някои вещи, които са по-специфични.

# 576
Красиво е това релефно тъмно стъкло. От вътре прозират стилни тъмни и светли дрехи в неутрален цвят. Но я си представете , нещо шарено , ярко червено синьо или цветно. Мен лично ще ме дразни
Замисли ме честно казано. Но от друга страна ще подсветя външно отгоре, а не вътрешно. Може пък това да опази вида от натрапчиво прозиращи през стъклото шарени дрехи. Освен това ще бъде половината с чекмеджета и се надявам висящото отгоре да не е супер нагъчено. А и само две вратички ще има с релефното стъкло. Останалото - отворено.
Но ще видим като сглобим живот и здраве. Дано да е скоро, че така ми омръзна да се моля на този и онзи да ни сглоби гардероб.

Впрочем да върна обратна връзка за частично отворените гардероби. Нали направихме два такива. Дали защото на икейското светлодървесно нищо не му личи не знам, но не забелязвам каквото и да било неудобство за почистване или свръх запращаване. Вярно, че не живеем постоянно в жилището де, може и на това да се дължи.
Поради това, че мястото ни е като за 175 ширина на гардероб и този със стъклените врати ще е наполовина отворен. Нямаше как иначе.

# 577
За гардероб съм решила да отцепя едно трапецовидно пространство от гипсокартон . Вътре отворени рафтове и да се влиза през решетъчни вратички. Просто искам да е дрешник , като отделна стаичка . Това обаче ще наложи , спалнята да се измести в ъгъла , и да е долепена до стена, а таблата до стената с прозореца. И просто не мога да измисля, какво легло би стояло добре така

# 578
  • София
Ми всякакво легло ще стои.. Таблата ще покрива ли прозореца или той ще е над нея?
Обаче ако на леглото ще спят двама, за този до стената хич не е готино.

# 579
Aurora, много лоша идея е легло в ъгъл, ама много, от личен опит, а беше не двойно, а само 120см. Супер неудобно, дори само оправянето сутрин. В една детска стая бях направила тази грешка, никога повече. Такова мрънкане мрънках, че се беше превърнало в семейна шега.
Иначе в прозореца според мен няма драма, стига да не пречи таблата.
Илейн, стъклената маса ми харесва, тази на Рилус също е ммм, на прав път си с този експеримент според мен. Имала съм преди време, чистенето е ясно за всяка мебел. Ние без покривка не се храним, без значение какъв материал е плота, така че тракането на мен не би ми било фактор.
Аз съм на принципа, ако на мен ми е красиво, другото няма значение, но признавам Lady April има по-правилен подход. Simple Smile

# 580
  • София
Някой да препоръча калъфи за икейски дивани? Търся някоя по-интересна дамаска.

# 581
Аз тази седмица съм на вълна японско. Гледам и се чудя за сумати неща. Например къде си събират вещите. Имат ли изобщо нещо излишно. Като цяло начинът им на живот е сякаш подчинен на идеята да имат по-малко. Но си мисля и че актуалното в последните 5-6 години джапанди всъщност много е подобрило, много е довнесло към японския аскетизъм.
Не мога да разбера какво говори, но и с просто око се вижда, че тези хора просто са устроени... другояче.
японска къщичка
Столовете край масата за хранене ми се струват неудобни и безлики, кухнята - крайно непипната, щорите се вдигат на ръка... Дори Икеа имат моторизирано вдигане на щори отдавна. А градината определено не е екстериорен ландшафтен дизайн. Но е интересно да се гледа. Просто друг свят.

И обратно в обичайните за мен руски хави - малко жилище с тяхното си разбиране за минимализъм. Твърде ми е инстаграмско, но има тук-таме някои попадения. Светло дървесно.... като за дизайнери предвид, че клипчето е на 6 месеца, е странно - тъмното дървесно в тези среди се завръща с гръм и трясък. Бяло и черен акцент тук-таме. Полудяха там с тези щори и огромни маслинови дръвчета в саксии. Та и аз покрай тях... Flushed
Как се отнасяте към тези изкуствени дръвчета в интериора? Чудя секак ли се чисти това чудо? Лист по лист или?  Сега като го гледам на фона на японското... пространството изглежда задъхано от мебел.

# 582
Някой да препоръча калъфи за икейски дивани? Търся някоя по-интересна дамаска.

Разгледайте https://mastersofcovers.com/. Компанията е полска, калъфите се шият и идват от Китай.

# 583
Р, дървото сигурно се къпе в банята, но аз изкуствени цветя мразя.
Един прост бенжамин,  всяка пишман Цветанка може да отгледа.

# 584
Така е за бенджамина, LordOzzy. Гледам много цветя, в това число и един бенджамин на стълбите в блока. Но се ослушвам за къщичката ни, в която все пак не живеем. Искам да си имам там голямо дръвче и аз. Бенджаминът ако го занеса няма кой да го полива, а и не знам дали няма да преболедува след преместването.
Скрит текст:
Не съм някаква супер-пупер цветарка, но съм забелязала, че като живеят години на едно и също място и се развиват добре, като ги преместиш нещо им става. Нещо повече . Даже ако са били примерно в групичка две растения няколко години, ако вземеш едното и го преместиш... нещо става и с другото.

Общи условия

Активация на акаунт