Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 684
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Олеее, с това двойно стъкло е супер непрактично.
Аз имам стъклена маса на около сто години, даже е талЯнска, имаше един магазин Nido в ЦУМ, не знам дали го има още.
Та, след като бързо ми скъса нервите с това тропане и лупкане по стъклото, я запратих в лятно жилище, но ние през лятото стоим все отвън и играе ролята на паметник. Сега в момента съм си сложила касетките с домати отгоре😆
Моята има едни такива трудно достъпни участъци на стъклото които ме дразнят много докато ги изчистя, а тази с двете стъкла ще е ужас.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:49 от Чи лу

# 556
  • София
🤔Метал и дърво не са несъвместима комбинация, никак даже. Според мен точно показаната е лесна за хубави съчетания

# 557
Съгласна съм с Angel Dust. Показаните маси са пример как се съчетават - стъклен плот с дървена и метална основа. На първата показана снимка съчетанието е точно със столове с дървени крака.
Не мисля и че събира повече прах от другите мебели. Просто не се набива на очи прахта толкова по другите повърхности вероятно. По-скоро отпечатъците от пръсти са кофти, но аз съм свикнала да я забърсвам редовно моята. Всъщност, почти толкова често бърша прах и по останалите мебели.

# 558
А стъклото да е тонирано поне? Ще е една идея по-уютно, по-красиво. Като ще се дават 4-5 хил. поне да е в актуалните сега тонирани сиво-кафеникави стъкла.

# 559
На тъмно стъкло прах личи още повече.

# 560
И аз я забърсвам, повечко даже от останалите мебели, а пръсти има непрекъснато някъде по трите ми стъклени маси и откачам.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 15:27 от ДХ3

# 561
Всичките ми , красиви и малко по -ексцентрични покупки са ...абе искам да си ги блъсна по главата. И хем знам, хем все си причинявам от време на време някой геморрой.
На последък -красиво ми е синоним на просто , и практично

# 562
На тъмно стъкло прах личи още повече.
Така е. Но поне ще е по-"тренди".

# 563
Мои ексцентрични клиенти, които си падат по стерилен модерен интериор, искаха тъмно опушено мат стъкло навсякъде, вкл. кухня Scavolini с челни елементи изцяло стъкло. Не искат да го видят повече. И сещай се, че разбира се, имат "икономка", която ходи след всяко пипане с парцал.

# 564
Е, не казвам, че стъклото е лесно за поддръжка. Казвам, че като ще се избира със сигурност стъкло поне да е по-красиво.

# 565
За вертикални повърхности по се трайва, ако пазиш и гледаш да пипаш само дръжката, но врата с push или хоризонтална повърхност (която събира и прах) е ад.
Всеки си преценя, но трябва да се знае.

# 566
Скрит текст:
Здравейте. Решила съм да сложа  стъклена трапезна маса. Бях на гости в Париж и доста ми хареса. Беше и разтегаема. Голямо търсене търсих по нашите сайтове и не открих такава, която да се разтяга. Съвет ако сте видели някъде или пък фирма за поръчка.

https://rilus.bg/project/calligaris-model-tower/
За съжаление няма информация за наличност и цена, но може да направите  запитване.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 12:20 от vox

# 567
  • Варна
Като стана дума за поддръжка на стъклени повърхности - какво мислите за релефно тъмно стъкло за врати на гардероб (в дрешник) и на горни кухненски шкафове? Моята логика е, че трудно ще му личат отпечатъци. Видях да се слага и в бани (не тъмно, но релефно и матово) и ми се струва, че варовикът по-трудно ще се вижда. Но пък и банята се затваря така визуално и изглежда по-малка.

# 568
Обожавам релефно тъмно стъкло. Бих казала прекрасно ми е за гардероб. Леко замрежва вида отвътре, което за мен лично е добре. Аз взех релефно, но за съжаление не тъмно, а обикновено. От Икеа. Pax има нови вратички от няколко месеца с такова стъкло.
Още не сме сглобили обаче та не зная как ще се държи във времето.

# 569
  • USA
Аз имам разтегателна стъклена маса и не мисля, че е трудна за поддръжка. Само дето е ужасно тежка, защото основата е мрамор и метал. Не сме я надраскали още, а е 15 годишна поне. A с покривки нищо не се хлъзга.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 15:40 от SkyBlue

Общи условия

Активация на акаунт