Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 695
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
....
Добре  де, а боклуците,които  ще влязат така или иначе , в почти несъществуващата фуга?!

Боклуци шанс няма да влязат, понеже фуга реално няма. Прах, предполагам, неизбежно така или иначе, с който всяка прахосмукачка се справя без затруднения. Нали е ясно, че липсата на нормални фуги не означава, че няма нужда от почистване.
Но, изместваме фокуса, не става дума за естетика или плюсове/минуси/практичност, исках да обсъдим чисто техническата част, понеже знаем колко често майстори категорично заявяват - така не може, така не се прави - а не много рядко се оказва, че не е съвсем така. А пък много от нас са се сблъсквали неколкократно с ремонти, някои споделиха мнение и за мен беше полезно да го обсъдя.
Angel_Dust, намерих я тази дискусия за Испания Simple Smile , фугите и сифоните, изглежда не е чак такова чудо невиждано. Мерси за споделеното, имам сега материал за размисъл.

# 541
  • София
Повече би ме притеснявал не праха, а водата, която може да проникне, защото фугата има и тази функция. До колкото помня нащата заливка на подовото хиг не й е показно мокренето

# 542
Здравейте. Решила съм да сложа  стъклена трапезна маса. Бях на гости в Париж и доста ми хареса. Беше и разтегаема. Голямо търсене търсих по нашите сайтове и не открих такава, която да се разтяга. Съвет ако сте видели някъде или пък фирма за поръчка.

# 543
  • София
Вижте в Естета Интериори - ако нямат мостри, поне ще видите в италианските им каталози. Примерно масата Art Wood на Bonaldo съм почти сигурна, че има вариант със стъклен плот и разтягане. Друг е въпросът колко ще струва...

# 544
  • Варна
Изобщо не те съветвам да слагаш стъклена трапезна маса. Няма такова тракане!

# 545
Стъклената маса е изключително капризна и специфична мебел.
Освен усещане за хлад (визуален и при допир), всеки пръст и облегната ръка се отпечатват.
Ако все пак много харесвате и искате - има стъклени маси с рамка дърво (предимно неразтегателни), което осигурява по-приятно усещане при досег. И трябва да знаете, че не можете да сложите нищо на нея без подложка (текстил).

# 546
Отделно от дадените вече доводи,  за мен е неприятно, вечното тракане- стъкло в стъкло най- много ме дразни.
И, ако не е с борд, примерно  като предложението за дървен борд, покривките се плъзгат.

# 547
Италианските дизайнери стават всяка сутрин с идеята да удивят света. И обикновено успяват. Виждала съм и разтегателни стъклени маси. Но огромен процент от нещата, създадени от италианците, не е задължително да са практични. По-скоро са си произведение на изкуството в комбинация с инженерна мисъл.
Стъклените маси са пример за това.

Но ако потребителката толкова я влече както и някой друг по-нагоре каза - в Естета Интериори е пълно със стъклени.
Иначе според мен там ако ли има изобщо нещо италианско то е в най-ниския ценови сегмент. Останалото - китайски реплики.

# 548
  • София
Ми аз пуснах търсене за стъклена разтегаема маса и излизат някакви, явно не е нечувано, сега... Дали са италиански, но търсещата не е писала да иска италианска. Друг въпрос е вече като дизайн какво точно иска., гледам някаква снимка с дървесни крака, тези които виждам не са такива.

# 549
Намесих италианското, защото много често те ги измислят тези красиви и непрактични неща като стъклените трапезни маси. Наистина е супер ефектно. Но само дотам.

# 550
Много ми харвсва визуално, но никога не съм имала. Ето намерих я https://www.lestendances.fr/356867/table-de-repas-extensible-lad … 666722794206.html

В моите очи е жестока, но явно тези, които сте имали знаете недостатъците. За
чистенето не ме притеснява, но останалото.. А и не са малко пари да я взема и после да реша да я махам..
Явно аз не знам къде и какво да гледам в сайтовете, които ми казахте, защото там не видях нито една подобна.

# 551
А стилово, ще се впише ли в интериора?

# 552
Хубавото на стъклените маси е, че можеш да ги съчетаеш с почти всичко. За разлика от дървените и от ПДЧ/МДФ вариантите, според мен. При тях винаги трябва да с съобразяваш с станалите мебели от какъв материал са, и понякога идва твърде много и маста ти да е като кухнята или пода, а ако не е - лесно "се бие" с останалите. И освен това, никой не позлва стъклена маса без някакви подложки за хранене, така че тракането не е проблем.
Аз имам разтегателна стъклена маса и говоря от личен опит. Почиства се само с препарат за стъкло - няма как да оставиш мазни петна или да повредиш толкова лесно повърхността. Винаги се храним с подложки. Може да се счупи, макар стъклото да е закалено, но в крайна сметка не е толкова лесно. Освен това, може да се подмени.

# 553
Негатив е, че се драска лесно и масата винаги е прашна.Моите много ме дразнят, прозрачно стъкло са.

# 554
  • Варна
Изобщо не е толкова лесно да съчетаеш стъклена трапезна маса с останалото обзавеждане. Например ако е с метални крака, няма как да сложиш дървени столове или обратно.

Общи условия

Активация на акаунт