Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 117
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Много зависи от размера на помещението, в което ще се позиционират - ако е малко, бих казала, че е добре само едното да е богато орнаментирано, за да е балансиран общият вид, но ако е голямо, би могло да се получи.   

# 31
Кажи ми кое те дразни? За да питам тук, значи и на мен не ми е напълно ок, но не знам кое точно. Изключвам цвета. Знам, и че са в различен стил.
Кубратова, малко е. Но искам голям арамка з аогледло, а тези без орнаменти не ми идват добре.
Тази е чугун. Тя как е?

# 32
Кажи ми кое те дразни? За д апитам тук, значи и на мен не ми е напълно ок, но не знам кое точно. Изключвам цвета. Знам и че са различен стил.
Първо наистина са различни стилово, но не е това...по-скоро на малка площ (ако е антре, а те обичайно не са чак големи) много орнаментика, при това различна, в два елемента, разположени един до/под друг претрупва и се губи акцентният замисъл. Ако са в голяма зала въобще няма да пречи. На това огледало бих сложила шкафче, което е с по-лаконични детайли и обратно - зависи кое ти е налично.  Ако и двете са, бих ги разделила в различни стаи, ако помещението не е голямо.
А, ти си допълнила или аз не съм видяла. Второто огледало определено е по-добре на шкафчето - хем има орнаменти, хем класическа правоъгълна форма, която "опитомява" орнаментиката.

# 33
Ама е чугун. А шкафа е дърво. Не знам тоз чугун дали може да се боядиса в цвят като дървото.
Имам шкафа. Огледалата са опция. Не знам кое от тях да купя. Или да продължа да си търся, но вариантите с 50 см широчина не са много.

# 34
Чугунът ми е ок с дървото.Харесва ми.Иначе май не бих уеднаквявала дървото:

# 35
  • Варна
Red soul, много готическо. Доста е тежко това и изисква да се впише в интериора.
Аз не бих ги уеднаквявала, освен ако и двете не са в черно, а на шкафа да сложиш някой хубав камък с едра шарка.
Друг вариант за омекотяване е огредалото да боядисаш в цвета на стената. Няма да идва така тежко.

# 36
Момичета, за чугуна ли са последните две мнения?
В момента чугуна е състарен, каза продавача. Шкафа ми идва една идея по-светло дърво, отколкото ми харесва. Той е Теодор Алексндър и е шкаф за вино, с допълнителен плот мад чекмеджето. Това ми е идеяра за банята. Върху шкафа ще има купа. Не знам  от какво още. Харесах една от камък, но е 35 кг и реставратора ми каза, че не е добре да е върху този шкаф. Исках д апоръчам на една приложнипка, но тя каза, че се обработвали и пекли по различен начин такива купи. Та, все още не знам. Най-вероятно ще.е  керамика в четвъртита или овална форма, но не кръгла и смесителя ще е черен мат, стенен.
Как  ви се струва шкафа да бъде в маслено зелен мат цвят. Или да остане дървесен, а рамката да е в маслено зелено?

# 37
Бих направила огледалото в цвета на дръжките на шкафа (сега не ги виждам какви са, но ти си ги знаеш, а може и да ги смениш, ако прецениш), за да има обединяващ елемент между огледалото и шкафа. Не знам дали ще има осветителни тела някакви около огледалото (аплици) или настолна лампа на шкафа, бих мислила цялата композиция заедно и едновременно с това - съобразно и всичко останало в стаята. 

# 38
Те сега са бронз, ама ще ги правя черни. Не знам черна рамка за огледало как ще бъде.
Няма да взимам дървеното огледало. Щом ме притеснява толкова, а всички външни мнения също не са за него.

# 39
Те сега са бронз, ама ще ги правя черни. Не знам черна рамка за огледало как ще бъде.
Няма да взимам дървеното огледало. Щом ме притеснява толкова, а всички външни мнения също не са за него.
Късно разбрах, че е баня, та някои от бележките ми може да не са за такова помещение, но няма да трия.
Има ли друг бронз в тази баня? Черно на това огледало не мисля, че ще отива - моделът е класически, по-скоро бронз, месинг, дори сребро - според другите елементи в банята. Може също така да не кореспондира с металите в банята, а да е в акцентен метален цвят, само то.

# 40
Няма да има бронз изобщо. Не харесвам бронз, затова ще наоравя дръжките черни. Черна рамка и на мен не ми допада много,затова няма да бъде в черно.

# 41
Шкафът имитира гръбчета на стари книги. Сигурно идеята е да седи в стая кабинет.
Не ми допада идеята да е в банята с толкова много детайли.

# 42
Да, това е шкаф за вино. Логично е да е предвиден за кабинет. Но обикновено тези шкафове, които се ползват за шкаф за мивки, не са предвидени да са в баня, в първоначалния си замисъл.
Стената, на която ще бъде мивката е къса, а знаеш колко трудно се откриват стари мебели с малка широчина. Та, този шкаф ще бъде там. Харесва ми и допълнителния плот. Просто ще продължа с тътсенето на рамка за огледало. Каква трябва да бъде, според теб, знаейки вече шкафа?

# 43
Сега прочетох, че вече имаш шкафа.
Ако го боядисаш в зелено, "книгите" ще започнат да напомнят на бамбукови стъбла.
Може да експериментираш със завой към chinoiserie и да се получи интересно.

В тази връзка първото показано от теб огледало е по-близо заради типичното разделяне на рамката на сектори и това заостряне отгоре, но е доста агресивно. За малката баня може и някой по-геометричен вариант на рамка от faux bamboo, доста са разпространени.

Щом обикаляш по винтидж магазините, може да си намериш някое хубаво рисувано, а даже има и отделни магазини директен внос на "антични" мебели от Китай.

# 44
Аа, не искам антипни мебели ит Китай. То, ако искам да няма душа, ще си го поръчам при дърводелец.
Виж, тогава това-ръчно правено в Бали

Или някое от тези

Общи условия

Активация на акаунт