КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 23 191
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Макавели, радвам се как не забравяш Мрънч и фикситата. Благодаря, че ни мислиш.
Той за сега има 35 бр. от Ениса и му слагам под възглавницата  по няколко както пристигне в петък. И на Мрънла и даваме по 1, да се радва.
Ако ще ходиш на Златоград може да ги дадеш на Фло тогава.
Не искам да те ангажирам да пращаш по куриери, да не те затруднявам. Но ако не ти е проблем мога да напиша данните на ЛС.
Клечи, наистина ли не искат да гледат принца наесен? Внучката е голяма, може да го разхожда. Аз бих го приютила за дни. НО като си представя на какво ще го подложат мрънчоците и как ще го третират като жива играчка - ми той ще избяга на втория ден.

# 601
Айша, нека приключи кампанията - може да имаме още едно пазаруване. Не ми е проблем да ти ги изпратя - и двата офиса са ми наблизо. Ще се разберем. Ти имаш доста бройки, но може да има повтарящи се и да не е събрал всички Simple Smile Нали сме събирали разни серии и сме разменяли, та съм "просветена" Simple Smile

# 602
Диди, честит рожден ден на Ран!

Цветеарт, честита радост!

Като стана  въпрос за приоритетите си спомних  една случка. Внукът ми -  бебе. Помъкнала съм към тях  тенджера със супа. Среща ме една съседка и  пита - "На внучето ли носиш супа?" Отговорът ми беше първосигнален - " Не. На дъщеря ми. Внучето си има майка, да си му готви каквото трябва." Все още  мисля така. Всяко пиле да си гледа пиленцата. Не, че не се скъсвам да угаждам на внуците, ама на децата ми кой да угажда, освен мен.

Лека нощ на всички!

# 603
  • Варна
ЦВЕТЕАРТ, честито ти внуче! Да расте здраво, ящничко, обичано, да спинка, голям мъж да стане!  Flowers Four Leaf Clover

ДИДИЯ, честит юбилей на РАН! Да е здрав, обичан, успешен, да сбъдва мечтите си!  Flowers Four Leaf Clover

# 604
Добро дъждовно утро от мен и кучето!
     Дребосъчка отново кашля. Два дни у нас не я чух, а тази сутрин пак.
      Пие ми се второ кафе.

# 605
Добро утро от дъждовна София!
Протестирам, и Чарли протестира, но това е положението.

Пак изпуснах важната новина -
Честито ви бебенце, Цветеарт!
Да е здравичко, да хапва и спинка и да стане голям и силен мъж!

Айша,
много мило е предложението, искрено ти благодаря! Ти си първия човек, освен Стрелбищенци, който е изявил желание да приюти Чарли, за да отида аз някъде.
Иначе те не отказват - само дето за толкова далечно  време, не знаят как ще са. То как ще са - децата трябва да са на училище по това време.
И сега, като оставя Чарли на 10 май, някой от тях ще води Росен във Варна на състезание, но каката и другия родител си е в къщи.
Иначе за изкарването на вън и Росен го води, но .... защо сутрин трябва толкова рано, защо има косми, такива ти му работи ....

Спирам.
Отивам да правя палачинки.
Хубав да я деня ви!

# 606
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Като гледам доста от нас са баби през ваканцията, включително и аз.
Клечи прави палачинки, аз макарони.....
Тетка, защо не направите инхалации на дребосъчка, на моята внучка и помагат при такива проблеми.
Сега гледам пред терасата колко е мокро и неприятно навън. След малко с Вики се стягаме и отиваме в София, че баба и е на работа и има и срещи и други задачи.
Дано да изгрее и слънчице.

# 607
  • София
Добро утро от дъждовна София!
Взеха ми кръв в Бодимед без никакъв проблем. Ще стане като във вица, дето един постъпил в болница, но освен чаршафи си водил и лекар!
Болното внуче на Касс да е пушка днес!
Айде, пътувам към болницата!

# 608
Пипи, от сряда до петък Дребосъчка беше на инхалация. През уикенда у нас и един път не е кашляла. Ще се гледат с майка си докато тя работи от къщи. Днес няма как да съм в помощ, само разходих кучето и заведох малкия на градина.
Мериан, в Бодимед съм ги признала за майсторки!

# 609
  • София
Добро утро. По улицата се разхождат бели мечки с чадъри. Да казвам ли колко е гадно навън? Не ми се иска да напусна топлото легло, но Ромео е провокатор - дава знак, че кафето е готово. Ще ставам, няма как. Не обичам да пия кафе в леглото.
Моите приоритети никакви ги няма- ни деца, ни внучета се мяркат на хоризонта. Затова пък работата ми ще мина на преден план, Днес не мислех да ходя до тръстиката, но една приятелка едва е изчакала да стане 8.30 и се обади ревейки. Зъб я боли, та две не вижда. Ето ви смяна на приоритетите за днешния ден.
Дано Дребосъчка спре да кашля. Дали у тях има нещо, което провокира кашлицата?
МЕРИАН, успех!
Отивам, че кафето ще изстине. Grinning
Hug Heart Kissing Heart

# 610
  • някъде другаде
Да се включа и аз в тази тема за баби. Чакам всеки момент второто внуче. Чакам и треперя всичко да е наред.
Моето внуче е далеч , но добре , че са новите технологии та я виждам всеки ден.

# 611

Усмихнете се и прегърнете всички малки неща, които правят дните ви красиви и значими... вдишайте от въздуха навън, порадвайте се на всеки звук, на утринната светлина и на малките чудеса в обикновения живот...

Добро утро!

Докато се настроя за понеделник и за по-ранното ставане заради единия час, вие вече изпихте кафето.
Е, ще се класирам за второто Coffee
Тук леко се опитва да се покаже слънчице. Днес след агрофитнеса е ден за релакс.
Всъщност съм си набрала глухарчета и ще спретна един "Мед от глухарчета" - в полза на черния дроб. Трябва и да готвя - така че днес съм на КПП.

Пожелавам ви красив и усмихнат ден!

П.П. Добре дошла Тони - щом си тук, значи си попрочела нещичко за нас и си наясно за какво иде реч Давай вица и си една от нас Simple Smile

# 612
Борянке и Фло, прави бяхте вчера да ми се смеете на намеренията да намаля присъствието си в интернет и в частност БГ мама .
Внимание, внимание - казвам БГ мама, а не КГБ.
Ето пак поглеждам през прозорчето и този път съм точно на време за да кажа - Добре дошла, Тони!
Радвам се, че се осмели да пристъпиш прага ни! Разкажи нещо за себе си, кажи ни виц и вече ще си пълноправен член Simple Smile .

# 613
  • някъде другаде

Усмихнете се и прегърнете всички малки неща, които правят дните ви красиви и значими... вдишайте от въздуха навън, порадвайте се на всеки звук, на утринната светлина и на малките чудеса в обикновения живот...

Добро утро!

Докато се настроя за понеделник и за по-ранното ставане заради единия час, вие вече изпихте кафето.
Е, ще се класирам за второто Coffee
Тук леко се опитва да се покаже слънчице. Днес след агрофитнеса е ден за релакс.
Всъщност съм си набрала глухарчета и ще спретна един "Мед от глухарчета" - в полза на черния дроб. Трябва и да готвя - така че днес съм на КПП.

Пожелавам ви красив и усмихнат ден!
Може ли рецептата за мед от глухарче. Имам проблеми с черния дроб.

# 614
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D1%82%D0%B0

Прочети и коментарите под рецептата - полезни са.
Миналата година го направих като добавих 3-4 лимона нарязани на парченца, освен лимоновия сок. Варих всичко заедно, не само извлека от сока - глухарчета, лимони - всичко. Стана много добре и съм доволна.

В памет на Ричард Чембърлейн - обожавам книгата:

Има една легенда за птичката,която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клони, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре извисена над своята агония, надпяла и чучулигата и славея.
Възхитителна песен, заплатена с живота.
Защото най-хубавото се добива с цената на голяма болка... или така е според легендата.

...Птичката с тръна в гърдите следва неумолим закон. Сама незнае какво я кара да забие шипа в гърдите си и да умре пеейки. Когато острият трън я пронизва,тя не подозира, че я очаква смърт; само пее и пее, докато не и останат сили да издаде нито звук повече.
Но ние, когато ние си забиваме шипа в гърдите знаем. Разбираме. И пак го правим. Все пак го правим....

Колийн Маккълоу
"Птиците умират сами"

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 09:56 от makaweli

Общи условия

Активация на акаунт