КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 23 117
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Добре дошла, Тони! С пожелания за леко раждане и появяване на бял свят на второто внуче!
Тук и мен ме тормозиха в началото да разкажа един виц за "членски внос в КГБ", ама май минах между капките без него Wink Не помня вече Simple Smile

# 616
Добър ден!
Тони, добре дошла! Очакваш хубаво събитие. Нека всичко да е точно!

Тук е  "макя, ама клепоч" ! И аз съм в пълен застой. Не било писано да имам ползотворна ваканция.

За приоритетите АЗ  беше почти на последно място, но почвам да се замислям. Затова съвет от мен- АЗЪТ на първо място. Дано и аз се вслушам в собствения си съвет!

Вали , не вали, отивам до близкия супер. Трябва да си купя някои неща.
За сега дочуване!

# 617
Добър ден от мен, че докато се събудя, изпия кафето, пошетам из КПП-то и станало обяд.
                На мен смяната на времето не ми пречи вече. Спя колкото искам, ставам когато си искам, всеки сам може да си приготви закуска и т.н. Час не ми трябва.
                Клечи, при мен зависимост няма. В началото ,като си останах у дома, бях залепнала за лапчо. Гледах филми, слушах музика, играех игри с часове и......в един момент ми писна. Внуци малки за гледане нямам, моите чудесно се справят и сами. Така, че сега редувам дейности, които са ми приятни - с една дума от всичко по малко и чакам времето да се затопли и да изнасям цветенцата на терасата. Да видя пораженията и да ги възстановя. След това ще разхождам ММ, че и последният доктор, при когото ходихме, каза - движение и разходки.
                Тони, добре дошла и чакаме членския внос /виц/ и стискаме палци предстоящото събитие да мине бързо и леко.
                За приоритетите - за момента ММ е № 1, няма как да съм аз. Другите както се получат.
                Ениса, не ми харесват особено хора, които поставят на първо място само себе си и в кариерата може и да са супер, но в живота губят много от малките моменти, които всъщност правят животът цветен. Обикновено са сухари, които считат, че светът се върти около тях. Да, ама не! В един момент приключваш с кариерата и какво точно ти остава?! Не можеш да очакваш много от хора, на които нищо не си дал гонейки кариера.
                К.А.Г., и аз трябва да отида за хляб, но.....май ще пусна машинката, че хич не ми се излиза в това мокро време.
                Спокоен ден и .... да погледна в КПП-то, че да не загоря тенджерите.

# 618
  • Вила Великула
Прелитайки набързо между два ангажимента виждам, че имаме ново попълнение. Добре дошла Тони. Момичетата са ти казали нашите малки условия, а и предполагам, че ти вече си се запознала с нас, четейки.
Пожелавам леко и безпроблемно раждане, но ти като имаш желание разкажи повече за себе си, за внучетата.
Аз също имам второ внуче, вече на 5 месеца.
Макавели, и на мен ми е любима книга това. Четях и препрочитах и записвах доста нещо от нея.
Сега като гледам в следващите дни, освен новия бюджет няма да имам време друго да чета.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 13:21 от pipilota6

# 619
  • София
Слагайте едно кафе повече! Вече сме 28!!! Баби, но готини!
Добре дошла, ТОНИ. Flowers TulipПри нас ще намериш интелигентна компания, весели момичета, винаги готовност за помощ, съдействие и съвет, ако ти потрябват. И не на последно място - купонджийки баби. Няма да намериш при нас клюки и интриги. За това бъди спокойна! Grinning
Забавлявай се на макс, ТОНИ.
От кой край на Родината си? Какво си работила? Още ли работиш или вече си степендиантка? И кога ще кацне щъркелът на вашия комин?
Оказах спешна помощ, победихме болката, прибрах се, спретнах имам байалдъ, ще изпържа и кюфтета. Най-после дойде и техния ред.
Ред бул ми дава крилаааа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 620
Добре дошла на новата бабулка.
 Аз се чудих какво, май  винен кебап ще е ,това се яде със сигурност. Като се размрази месото.

# 621
Един голям  следобеден привет от мен! Simple Smile
Добре дошла Тони! Flowers Rose Дано ти е приятно с нас! Приятни емоции те очакват. Лека бременост на мама и едно малко, сладко, здраво, пухкаво внученце накрая ти пожелавам!
Аз както обикновено съм на работа Grinning Учениците са ваканция и е по-спокойно. Започнах да излислявам и записвам трудовия стаж на персонала към 01.06.2025 г., за да си помогна и после да не ми е нанагорно. Малкия днес не е на ясла, утре ще го водят на джипито. Боряна, винения кебап при мен беше преди 3-4 дни, за довечера съм планувала или миш-маш, или печени чушки с доматен сос, ще попитам какви са предпочитанията.
Толкова за сега. Изчезвам и ви казвам чаф до после Hug

# 622
Дидия, така е вероятно. Но толкова целеустремен човек в живота си не съм срещала. Тя беше права, че за да си изгради име на много добър хирург, трябва да е по-добра от мъжете. Ние ходехме по дискотеки, а тя взимаше всички възможни дежурства, буквално живееше в болницата. От детската градина знаеше точно какво иска. На 42 роди второто си дете и го гледа до 4 години, за да знаела какво е да си майка. А освен това беше постигнала всичко, което иска и казваше: Вече и срещу мен да тичат, не могат да ме стигнат! Та хора разни...

# 623
  • Кубрат/ Пишурка
Малее, изписали сте света! Но прочетох всичко и започвам с патериците.
Честита годишнина на Пипи! Все така ръка за ръка още много години!
Честити 20 години на Ран! Да следва с успех мечтите си!
Добре дошла на Тони! Разкажи повече за себе си.
И накрая, но не на последно място Честито внуче на Цветеарт! Да расте здраво и послушно дете и да стане голям българин!
За преоритетите - вече на първо място съм аз. Ами то като няма никой покрай мен...

# 624
Ениса, ти ме замисли! Yum За чий зор е бил този кариерен напън и....след това 4 години вън от специалността за да гледаш бебе, когато ти е дошло време да станеш баба. Спомням си колко се притесняваха децата на по-стари родители в ДГ. Все някой ги питаше това баба ти ли е , дядо ти ли е? Преди я имаше една двойка близнаци, я не. Имахме група с 9 двойки близнаци. В другите същи по възраст групи имаше още 3 двойки. Та общо 12 двойки в една и съща възраст. Сега , ако не е инвитрото ще се затрием съвсем като нация. И то заради кариерите. Чудно как пък ние сме и учили, и деца сме гледали, на работа сме ходили и къщи сме въртяли, и....сме се справяли абсолютно сами.

# 625
Нещата между нас и сега са различни.
 Харесвам сега.
 Не  е за всеки, но е правилно за желаещите.
 Да изградиш кариера и после другото ,защото двете не е възможно дори.  ставаш на 30 новак.
 Да имаш професия не е точно кариера.
 Има опасност да останеш сам, без деца, но не за всеки са важното нещо, има жени да се доказват и нека.
 Впрочем е така   и другаде. Не са баби на 40 и нагоре,  силни са още и разумни вече. И без баби наоколо се справят.

# 626
Борянке, не съм съгласна съвсем с теб! Сега хвърляш усилия за кариера /професия/ и тъкмо си решил, че си постигнал мечтата си и....идва първата кифла и ти летиш с 200 от мечтаната кариера. Защото си ударил 30 и нагоре, а идват на 25.  Yum Я погледни нашите избраници. Председателката на НС всичко е постигнала абсолютно сама. Сирак, береше рози за да се издържа по време на следване и.....направи кариера, но гледаше децата на една от приятелките си. Сега няма и на кого да разказва какво е постигнала. При това не е засукана мацка и изляха върху нея толкова помия, че се чудя как подобни екземпляри са стигнали до позициите си без грам възпитание и култура. Та приятелката и има кариерата си / на същата позиция в СУ/ , но има и три деца, семейство. Как пък успя да съчетае майчинство и кариера. Явно може. Така, че прекалената амбиция за кариера и всичко останало след това  изобщо не е за мен положително качество. След това си изпуснал всичките влакове и ако се закачиш на последния вагон трябва да черпиш.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:53 от Didia

# 627
  • София
Изписана съм, но има още да се доуточнява диагноза. След два дни ще ми излязат резултатите от кръвта - стискайте палци да нямам и друго автоимунно заболяване освен Хашимото! На 14 ще ми правят пет скенер. И за там ще ми трябват палци - да ми нацелят вената, да не направя реакция на веществото, че съм алергична и да не открият нещо страшно. Няма да ви занимавам повече с неприятни неща. Добре дошла на новото попълнение! Много е хубаво да се раждат повече българчета! Едно време в младостта ми ни беше грижа да не забременеем, сега грижата е как да забременеят, дори и млади момичета имат този проблем, аз познавам поне две такива, все пак това не е нещо, което се споделя с всеки. Ще си бъда известно време у дома, но утре ще ходя за болничен и ще зная колко, казвам го, за да ме планирате за дневни срещи, ако правите.
Хубав следобяд, дано малко спре да вали!

# 628
Ми моите направиха  друго - синът  започна частно  и пое много от грижите по децата, на 18 мес на ясла, тя на 32 роди, той беше на 39. до тогава  градиха каквото градиха , опит, растеж, без който другото нямаше да е възможно. Казвал ми е ,че ако не са тези години заедно ,нямало да издържат. Гледай колко стабилни семейства и колко разводи има сега.
 Не попречи на жена си ,вече е доста напред в кариерата тя. Той в това време сложи основите на своята фирма и  сега и  двамата с 10 годишни деца вървят напред.  Пак има нужда от помощ, но могат да си позволят пътуване,   гледачка, те нямаха 5 месеца като ги изведоха в Гърция мъниците и са с тях навсякъде. Не са се лишили от удоволствия.
 Да направи нещо  една жена трябва да има сериозен мъж до себе си.  По наше време хващаш работа и рутина.
 Киселова не ми хвали, не е пораснала никак.  Била добър преподавател, но като човек не струва. Да си бе стояла там.
 Не е  задължително да имаш семейство и  деца ,това разбрах пък с втория син.
  Всеки с изборите си.
 И зависи дали ще срещне партньор, дето не е за изпускане.
 Само да си женен не е успех.
 Каквото сме направили - направили , деца и внуци с тяхното да са.
 То не е  и за всеки да стане  над средно ниво  личност и професионалист.

Аз лично малко имах за себе си прозорци да изляза от контрол и рутина. Слуга на народа наоколо бях и не ми харесва за друг.
 Можело да походя, опитвам преди да се омъжа.

# 629
  • София
Я каква интересна тема се оказаха приоритетите.
Съгласна съм с тези момичета, които казват, че приоритетите се менят.
Сега ще споделя с вас моята история.
Скрит текст:
Дипломирах се през 1976. Веднага получих предложение да отида на асистентско място в Катедрата по Детска стоматология в новосъздадения Пловдивски стом. факултет. Вече се бяхме гаджосали с Ромео, крояхме планове за общо бъдеще. И тогава кариерата отстъпи място на семейството и децата. Съблазнително беше предложението, а и аз имах идеи за такова развитие, но отказах.  Бракувахме се. Децата ни бяха № 1, всичко останало по-назад. Започнах работа почти  на 30. След 4 години взех специалност, а две години след това взех още една специалност. Всичко това ми гарантираше място на завеждаща отделение и евентуално в бъдеще място на главен лекар. До тук добре, но децата продължаваха да са № 1. Може би след тях да е бил Ромео, а аз някъде около тях. Грижехме се и за родителите си, когато имаха нужда. И тогава се случи случка - забременях с трето дете. ( Веднага бързам да оправдая Ромео. Не да го извадя от подозрение. Stuck Out Tongue Winking EyeПазил ме Господ. Стана по мои грешни изчисления Grinning). Децата на 9 и 7 - ученици. Едните родители на 30 км. от нас, вече болнави, а другите на 3000км. В поликлиниката нямаше друг подготвен колега, който да поеме моите задължения. Помислихме малко и взехме решението. И сега се срамувам и съжалявам за това решение. Тогава кариерата надделя.
Виждате, как в различни етапи от живота приоритетите сменят местата си. Родителите си отиват, идват внуците, децата поемат по своя път, постепенно и работата отстъпва малко назад или даже слагаме точка на професионалните ангажименти. Тогава може да се оваканти първото място и да си го поделим с любимия човек. Мъдри съвети съм получавала от КРАСИВА БЕЛЛА и КАГ. Прави сте, момичета и ви благодаря!
Е, това беше. Няма рецепта за тези неща - всеки си подрежда приоритетите така, като ги усеща. А дали това е най-правилното? Кой да ти каже...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт