КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 23 109
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Всеки има своята истина,
а и по-добре да си сам,
отколкото зле придружен.
За себе си мога да кажа, че никога не съм си представяла животът без деца. На 39г.родих син2 и това беше най-смелото и важно решение, за което  благодаря на БОГ!
Без да искам съм станала модерна,
защото сега масово раждат около
40те. Виждам често мами на възраст и се радвам на щастието им
Едно дете се появява на точното място и време. Нека. да има деца!

# 631
Всеки гледа от неговата "камбанария" и своята гледна точка. Много зависи как се е стекъл живота ти. Макар че всеки сам избира пътя по който да върви. Поглеждайки назад в моя живот си давам сметка, че имам няколко много важни "кръстопътя", когато е трябвало да взема решение накъде да тръгна. Само мога да гадая какво би се случило ако бях поела по друг път и кой би бил правилния.
Истината е, че не съжалявам за този път, по който вървя - имали сме много трудности /в личен план, здравословни, кариерни и т.н./. Смело мога да кажа, че децата делят №1 с баща си. Винаги съм на 1/2 крачка след него и зоркия ми поглед не изпуска нищо Simple Smile Сега и внуците са на линия, но пък кариерата отпадна, така че според важността са и приоритетите.

"Медът" къкри навън, спретнах един лопуш с ориз и кайма и сега "Пей сърце" съм с второ следобедно кафе Coffee

# 632
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, аз бях на 33, когато забременях с трето. И тогава се започна. Свекървата ме разнасяше из града : Пък моята загубена снаха ще ражда трето! ( Тя е родила зълва ми - трето дете точно на 33. Ама никой не ме чу). ММ каза, че ако го оставя ще подпише 10 годишен договор с Коми. В същото време Галена се разболя, влезе в болница. После и Мима. И аз реших сама да не раждам трето. И до днес съжалявам и все си мисля, че вселената ме наказа чрез смъртта на Мариела Cry

# 633
В моя случай и двамата не сме си пречили на кариерното развитие. Бяхме студенти, когато се оженихме. Завършихме, после специалности, степени, разни курсове. Междувременно и къща строихме, после още една малка , и деца гледахме, и на родители внимание обръщахме. Когато има взаимопомощ и разбирателство, всичко може да се постигне. Сега си мисля,че е могло да бъда по-малко амбициозна в професията и да си гледам повече мъжа и децата, но тогава си мислех, че трябва  да съм великата  учителка.  Имам големи награди, които са ми носели професионално удовлетворение, но и много време, което е било за сметка на семейството. Бях учител на годината на нашата община, после пак учител на годината на  областта, също носител на грамота "Неофит Рилски" на МОН, много грамоти от училището. Един път син 2 ги гледаше наредени на секцията и каза "Еее, колко тетрадки сме изяли на вечеря за тези награди" !  А пък син 1 казал на една позната "Майка започва  1 клас и пак няма да се яде като хората". Та така. Можело е и по-полека,ама сега мисля така.

# 634
  • някъде другаде
Благодаря за сърдечния прием сред вас. Аз съм работеща , имам доста до пенсия. Живея в едно село до Луковит , но съм родом от Правец. За мое голямо съжаление от година и три месеца съм вдовица. Живеех с най - прекрасният човек на света , а го загубих за един час - инфаркт. Останах сама с дете в 12 клас. Справяме се , получих застраховка живот от него и пенсионните от втората пенсия , но няма най - голямата ми опора.
Малката дъщеря записа задочно за да не съм сама. Голямата живее в Своге. Има момиченце на 2 години и чакаме второто бебе. Работя в кметството в селото , но сега съм болнични. На 19.03 ми правиха операция - щитовидна жлеза. Хобито ми е народните танци.

# 635
  • Вила Великула
Интересна дискусия се води. Аз също учен, работех и гледах малко дете. Много зависи от нагласата на човек. Мисля, че никога не съм пренебрегнала семейството за сметка на кариерата. С голямото дете не е имало кой да ми помага, освен събота и неделя. А Мартин майка ми си го отгледа до 5-6 годишен и много ми помогна с това.
Възхищавам се на успелите жени, но смятам, че не трябва да е на всяка цена. Но колкото хора, толкова и желания.
Тони, аз също съм от работещите баби. Ще дойде и нашето време. Само да сме живи и здрави.

# 636
  • Кубрат/ Пишурка
Тони, да не излезем рода?! Майка ми е родена в Правец, но е била на 5, когато са се преместили в Исперих за повече земя. Родът ни от там е Барашки. До колкото знам имам роднини там, но вече.... Имам и ученици, които сега живеят в Правец - Митко и Мирослав Йовчеви. Мисля, че Миро работи в заведението насред езерото. 69 ти набор е. Божее и те остаряха! Вече на 56! А ми бяха първите ученици!

# 637
  • някъде другаде
Тони, да не излезем рода?! Майка ми е родена в Правец, но е била на 5, когато са се преместили в Исперих за повече земя. Родът ни от там е Барашки. До колкото знам имам роднини там, но вече.... Имам и ученици, които сега живеят в Правец - Митко и Мирослав Йовчеви. Мисля, че Миро работи в заведението насред езерото. 69 ти набор е. Божее и те остаряха! Вече на 56! А ми бяха първите ученици!
Дано не се бъркам Митко за учителка ли е женен и трябва да е по - голям от 69 набор? За рода Барашки ще попитам леля , кои са.

# 638
  • София
Експериментирам чеснови питки. Да видим какво ще се получи. Чакам ги сега да втасат.
МАКАВЕЛИ, как го правиш този мед от глухарчета? Може би има рецепта в И-нет, но си е друго с рецепта от приятел.
ТОНИ, колкото хора, толкова съдби, мила. Дано децата ти да са здрави. Чакаме с нетърпение да ни съобщиш радостната новина един ден - всичко да мине бързо и леко. Бабите сме голяма сила, ще стискаме палци! И ти да си добре, че сигурно ще помагаш ( но само ако те поканят. Grinning)  Млада си още. Подмладяваш ни и нас. Grinning
Отивам да си нагледам тестото, докато не е тръгнало да ме дири.

# 639
Фло, да поканим новите дами
в Златоград.
Пипи, за колко души е резервацията?
Клечи, с какво се занимавате
в това дъждовно време?
Разходки и игри на открито няма.
Милите деца, пак вътре.

# 640
Сложих линк към рецептата сутринта, но може би не сте го видели:

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D1%82%D0%B0
Цитат
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D1%82%D0%B0

Прочети и коментарите под рецептата - полезни са.
Миналата година го направих като добавих 3-4 лимона нарязани на парченца, освен лимоновия сок. Варих всичко заедно, не само извлека от сока - глухарчета, лимони - всичко. Стана много добре и съм доволна.

Правя го от години по точно тази рецепта - и във Веселия готвач съм Makaweli. Писала съм коментари за рецептата - слагала съм и снимки.
Току що затворихме бурканчетата - от 250 цвята и 3 лимона излязоха 5 бурканчета по 300-350 г.

# 641
  • някъде другаде
Фло, да поканим новите дами
в Златоград.
Пипи, за колко души е резервацията?
Клечи, с какво се занимавате
в това дъждовно време?
Разходки и игри на открито няма.
Милите деца, пак вътре.
В началото на май със сестра ми сме на екскурзия в Златоград.

# 642
Ние сме от 13 юни, тъкмо
ще споделиш впечатления.
Много актуален е станал ,
през май доста познати ще го посетят.
Тони, ако имаш идване в София,
казвай да направим среща, ще
видиш готино и позитивни дами.

# 643
  • Кубрат/ Пишурка
Тони, да, Митко е по - голям. Не знам за кого е женен, но майка им е Милка и мисля, че още е жива. И е при тях. Баща им ми беше първият директор, а след като се преместиха в Правец беше директор на училището в Калугерово. Почина отдавна.

# 644
  • София
МАКАВЕЛИ, не можах да прочета рецептата, защото искат  да им дам данните си, а аз се противя. Ще опитам по друг начин да я намеря.
КРАСИВА БЕЛЛА, добра идея. Трябва да видим ПИПИ какво ще каже за местата за нощуване.
Момичета, днес синът на БОРЯНА ми е изпратил книгите, утре ще ги получа. После ще се договорим кога ще се срещнем, за да си ги получите. Чакам ги с нетърпение, както и вие.
Не съм очарована от чесновите питки. Не бих ги повторила. Мога да правя много по-сполучливи.
Лека нощ и сладки сънища. А навън вали...

Общи условия

Активация на акаунт