Доказани причини за погрешно прилагани инвитро практики на жени след 43 години

• 4 331
  • 70
  •   1
Отговори
# 60
Певицата Росица Пейчева роди на 50 години (по нейни думи е станало естествено и неочаквано). Но дори да не е естествено, със сигурност е с нейна яйцеклетка, защото детето много прилича на другия й син. Значи е възможно, ако е писано от Бог.
Толкова е невероятно... да слушам такива истории, но да кажем че една на 1000 може и наистина да са се случили.
Аз съм на 42, отдавна с ИЯР, едва правя по -2 фоликула, които следя изкъсо уж.. Правила съм и лека стимулация с летрозо, доста неуспешна. Вече 2 години съм в борба да задържа доколкото мога предменопаузата, да не стане мено.. и вече май натам отива. Имам много високи FSH LH.. имах и висок естроген.
Според мен са доста факторите, но най-големия фамилна обремененост при мен, въпреки че аз самата съм невероятно появила се, в късна възраст (за едно време, след 35 г).
В същото време, моя приятелка преди два дни даде 18 яйцеклетки.. има супер резерв, на 42 години, лекарите се чудят как е възможно. Но за съжаление няма успешно задържане на плода след инвитро, досега.. вече два пъти.
Има и естестсвнео забременяване, което беше неуспешно.
И двете не сме пушачи, не пием, водим здравословен начин на живот, на външен вид сме с добър ген, че редовно се изненадват лекарите, като стигнем до годините.. но това е.
При мен е генетична обмененост- ранна менопауза и сега търся как да я задържа да не настъпи (все още имам цикъл, нямам и страничните ефекти на меното, освен лошите хормони). Аз на този етап нямам инвитро опити и не се настройвам за такива, може би ако един ден избера ДЯ, тогава да.
При моята приятелка е някаква причина, да не успее да задържи плода, което е много тежко, защото си е загуба...
Аз вярвам, че при нея шансовете са големи.. заради това, че има по доста яйцеклетки се предполага, че ще има и качествени сред тях.
Ще те посъветвам да започнеш да пиеш шатавари всяка сутрин и черна мака една лъжица ..до месец ще проработи.Изобщо не ги спирай!Пиши после за резултати!

# 61
  • София
Относно приликата на детето, напомням, че донорите и донорите се избират така, че да приличат на родителите. Физически, антропологично, със същата кръвна група, коси, очи, ръст тегло и т.н.
Моят син от ДЯ прилича на мен повече, отколкото някои от децата ми от СЯ.
Иначе има всякакви случаи, но те са рядкост и затова правят впечатление.
Между 40 и 50 моята баба е родила 4 деца,защото се е омъжила на 40+. Ама дядо ми беше с 8 години по-млад от нея. Царство им небесно!
Приятелка на майка ми преди много години роди второто си дете на 50, докато първото беше на 25 и май още има хора, които смятат втората ѝ дъщеря за дете на първата и нейна внучка. Тогава нямаше ин витро.
Но пък при наличие на репродуктивни техники, човек да чака и да пие добавки, без да си помогне, ми е малко като игра на лотария.

# 62
Скрит текст:
Певицата Росица Пейчева роди на 50 години (по нейни думи е станало естествено и неочаквано). Но дори да не е естествено, със сигурност е с нейна яйцеклетка, защото детето много прилича на другия й син. Значи е възможно, ако е писано от Бог.
Толкова е невероятно... да слушам такива истории, но да кажем че една на 1000 може и наистина да са се случили.
Аз съм на 42, отдавна с ИЯР, едва правя по -2 фоликула, които следя изкъсо уж.. Правила съм и лека стимулация с летрозо, доста неуспешна. Вече 2 години съм в борба да задържа доколкото мога предменопаузата, да не стане мено.. и вече май натам отива. Имам много високи FSH LH.. имах и висок естроген.
Според мен са доста факторите, но най-големия фамилна обремененост при мен, въпреки че аз самата съм невероятно появила се, в късна възраст (за едно време, след 35 г).
В същото време, моя приятелка преди два дни даде 18 яйцеклетки.. има супер резерв, на 42 години, лекарите се чудят как е възможно. Но за съжаление няма успешно задържане на плода след инвитро, досега.. вече два пъти.
И двете не сме пушачи, не пием, водим здравословен начин на живот, на външен вид сме с добър ген, че редовно се изненадват лекарите, като стигнем до годините.. но това е.
При мен е генетична обмененост- ранна менопауза и сега търся как да я задържа да не настъпи (все още имам цикъл, нямам и страничните ефекти на меното, освен лошите хормони). Аз на този етап нямам инвитро опити и не се настройвам за такива, може би ако един ден избера ДЯ, тогава да.
При моята приятелка е някаква причина, да не успее да задържи плода, което е много тежко, защото си е загуба...
Аз вярвам, че при нея шансовете са големи.. заради това, че има по доста яйцеклетки се предполага, че ще има и качествени сред тях.
Ще те посъветвам да започнеш да пиеш шатавари всяка сутрин и черна мака една лъжица ..до месец ще проработи.Изобщо не ги спирай!Пиши после за резултати!
[/quote]
Благодаря, не пречи да опитам Simple Smile Как се пие, черната мака, с нещо разрежда ли се?

# 63
Една лъжица във вода, така я пия.Тя е приятна.Ако не можеш в кисело мляко.

# 64
  • Пловдив
Аз пия няколко месеца вече витамин Е, ресвератрол, аргинин, мака, витамин д, убиквинол, омега 3, метафолиева киселина. Само единият ми яйчник работи и дава 1-2 фоликъла, в които не е ясно дали има някой. Имам тенденция да ги задържам, както и цикълът ми все подранява. Иначе, изследванията на хормони са ми почти в норма, като изключим Амх, който вече не пускам, щото ако от 0.03 падне, психологически не искам да преживявам момента.
Та, исках да кажа, въпреки добавките от почти 6 месеца, не ми се увеличава броят фоликули, но щом нямам бременност, значи и качеството явно не се повишава. Вече се съмнявам и в добавките.

# 65
Скрит текст:
Скрит текст:
Благодаря, не пречи да опитам Simple Smile Как се пие, черната мака, с нещо разрежда ли се?
[/quote]
Сега прочетох за шатавари, обаче за мен тя не е подходяща, съдържа фитоестрогени. Много трябва да се внимава с тях, по време на този период, при който има и без това естроген в повечко. При мен не е препоръчително. Но маката може да я пробвам, аз съм пила добавка мака, но специално ще потърся черна.
Аз пия няколко месеца вече витамин Е, ресвератрол, аргинин, мака, витамин д, убиквинол, омега 3, метафолиева киселина. Само единият ми яйчник работи и дава 1-2 фоликъла, в които не е ясно дали има някой. Имам тенденция да ги задържам, както и цикълът ми все подранява. Иначе, изследванията на хормони са ми почти в норма, като изключим Амх, който вече не пускам, щото ако от 0.03 падне, психологически не искам да преживявам момента.
Та, исках да кажа, въпреки добавките от почти 6 месеца, не ми се увеличава броят фоликули, но щом нямам бременност, значи и качеството явно не се повишава. Вече се съмнявам и в добавките.
Да, разбирам те.. И моя е много зле и спрях да го изследвам, то няма смисъл.
Хубаво, е че все пак хормоните са в норма. Може да пробваш да вземаш и NAC и виж дали ресвератрола ти е транс формулата.. Иначе другия обикновено не се усвоява.
На колко години си?

# 66
  • Пловдив
На 42.
Да, мисля, че е транс ресвератрол.
Веднъж fsh ми беше нас 15 и другите пъти е било в норма, под 10. Прогестерона уж добре, щитовидна добре. Освен че вече не ми става забременяването, преди на два пъти съм губила плод, рискова съм много. Чета тук, за да си обменям идеи. Не искам инвитро, защото нямаме особени финансови възможности, но и не виждам смисъл - то какво ще ми стимулират, от един фоликул на колко може да стане.

# 67
На 42.
Веднъж fsh ми беше нас 15 и другите пъти е било в норма, под 10. Прогестерона уж добре, щитовидна добре. Освен че вече не ми става забременяването, преди на два пъти съм губила плод, рискова съм много. Чета тук, за да си обменям идеи. Не искам инвитро, защото нямаме особени финансови възможности, но и не виждам смисъл - то какво ще ми стимулират, от един фоликул на колко може да стане.
Разбирам, значи сме в един филм.. И аз съм на толкова.
Правите ли проследяване на фоликула, този който е доминантен? Аз няколко месеца правих и уж изглеждаше че всичко е наред, лигавица, уж се вижда овулация, но накрая се оказвам със ЗФ.. и това вече няколко пъти, Почвам лечение на него и пак същото вътрене.
Накая ми писна и 2 месеца не съм ходила на проследяване.
Също така, ти щом си имала загуба на плода, след ,ато успешно се е хванало, проверявала ли се за тромбофилия?
Също така се правят и други изследвания, които може да се отхвърлят други генетични причини, но предполагам че се следиш при репродуктивен специалист?

# 68
  • Пловдив
Да, вече се следя от репродуктивен. Години наред не съм, защото преди забременявах спонтанно. Дълги години на един обикновен гинеколог му вярвах безрезервни, който въпреки че му показах бележка за генетичните мутации (съсирване на кръвта), пак каза, че само натаспин бил достатъчен. "Хайде, ела след празниците, тогава ще ти включим инжекции". И след празниците бебето нямаше пулс. Това е от преди 3 години и сега се оказах с ИЯР. Не мога да преодолея тази болка и няма да ми мине! Като помисля, че само да бях отишла да се консултирам с друг лекар, можех вече да имам тригодишно дете, такава мъка ме разяжда, че не знам как ще живея остатъка от живота си с тази буца. На 180 см паднах под 60 килограма.

На 42.
Разбирам, значи сме в един филм.. И аз съм на толкова.
Правите ли проследяване на фоликула, този който е доминантен? Аз няколко месеца правих и уж изглеждаше че всичко е наред, лигавица, уж се вижда овулация, но накрая се оказвам със ЗФ.. и това вече няколко пъти, Почвам лечение на него и пак същото вътрене.
Накая ми писна и 2 месеца не съм ходила на проследяване.
Също така, ти щом си имала загуба на плода, след ,ато успешно се е хванало, проверявала ли се за тромбофилия?
Също така се правят и други изследвания, които може да се отхвърлят други генетични причини, но предполагам че се следиш при репродуктивен специалист?

# 69
lovely, не помня с колко антрални съм била. Не бяха много, а и преди доста време беше. Отдавна не правя опити със собствени Я. Започнах процедурите с ултра къс протокол/кломифен+ниски дози инжекции/, пробвали сме и на чист ЕЦ, както и ЕЦ само с кломифен. Абсолютно загуба на време. Не говоря за количество, а за качество на Я. Всякакви варианти обсъждахме и пробвахме. Включително и по две стимулации в един цикъл. С дълъг протокол и блокаж също. Там имах най-голям неуспех. Неравномерно развитие на фоликулите и в крайна сметка, нищо. Изобщо дългия протокол не го предпочитат много след определена възраст. С нормална стимулация, към силна съм имала най-много успех. Под успех имам предвид количество и качество. На 47 години при такава стимулация съм стигала до 8 извадени Я, повечето, от които стигнаха до бластоцист. Подходът трябва да е индивидуален както казах.
Kira55, не три последователни, а много повече от три. Случвало се е по 6/7 без почивка. Нямам успешно протекла бременност, но и с ДЯ не успях. И то с Я от 5 донорки. Негостоприемна матка.

Впечатляваща бройка процедури...
Моите са 15 и се отказах..

При мен тежките стимулации не даваха нужния ефект- напротив - при Стаменов съм била с по 375 на ден менопур, но не беше догледал- по скоро не ме слушаше какви лекарства и добавки приемам, защото гледаше хистероскопия на друга жена на екрана, докато говорих..., че приемам бромокриптин за пролактина ... почнаха фоликулите да търпят обратно развитие.... Много по- късно разбрах, че бромокриптинът действа по този начин... Едва 4 -5 яйцеклетки ,от които две неузрели, 1 не матурира.  Отново имаше само три ембриона. Правих двоен трансфер. на 3-ти и 5-ти ден. С много високо ТСХ този трансфер, което пак не беше проконтролирано...

Беше последният ми опит с мои Я.
Уморих се физически, емоционално и финансово....

При Станулов с летрозол и 3 или 4 инж.менопур за цялата стимулация от 4 атрални фоликура - 4 яйцеклетки, 3 бластоциста ..., уви нямаше имплантация.

Имам и три донорски програми, но с лошо качество на ембрионите...

Защо смятате, че матката ви е негостоприемна, а не е проблемът в ембрионите?
Вярно 5 донорски програми си е много, но качествени ли бяха ембрионите от тези програми?

Пробвахте ли с донорска сперма, за да се елиминира проблем при партньора?

Бихте ли споделили дали са свежи или замразени ДЯ, и коя е клиниката - лекаря, където сте правили тези опитис ДЯ.

Правени ли са хистероскопии, ИМПО  или Ера тест, микробиологични биопсии, нк клетки и съответно вливки, поставяно ли е РВМС при трансферите, с цел по-благоприятна среда.

Какво беше обяснението на лекаря за тези неуспехи от ДЯ, какво ви е съветвал да правите, с цел успешна имплантация?

# 70
Adi.Adi., не винаги има обяснение защо не се случват нещата.

Всякакви биопсии съм правила десетки пъти, три оперативни хистероскопии и още поне 5 диагностични, лапароскопия също.
Какви ли медикаменти не пих за да се подобри средата в матката.

При всеки трансфер имах и РВМС и вливки. Имам и високи НК клетки, АФС, тромбофилия, както и аденомиоза.

Относно ДЯ. Само първата ДП беше със замразени Я. Следващите бяха със свежи. Последните процедури бяха с изцяло донорски материал, точно за да елиминираме евентуален проблем при партньора.
Включително бяха и с направен PGD. Балансирани.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 23:22 от Tortilla Flat

Общи условия

Активация на акаунт