WIZZAIR - 50

• 15 606
  • 292
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Здравейте, летя от Варна с Уиз - Варна - Лондон Гетуик и после Лондон Гетуик - Малага, като между двата полета ще имам 8 часа чакане през нощта на Лондон Гетуик. Ако това има значение - летя преди 2 април, така че няма да има нужда от новата виза, която се изисква...
Малко съм притеснена за престоя на летището. Затова искам да попитам съфорумците били вече на това летище или пък попаднали в подобна ситуация - как са постъпили? В смисъл на "пристигащи" ли са прекарали тези часове, или е по-удобно за сядане, евентуално и подремване  - да се чака на "излитащи".
Съзнавам, че е малко глуповат въпросът ми, ха ха, обаче ще съм доволна, ако някой даде полезни препоръки, за което благодаря предварително.

# 16
Преди 20 години съм спал по летищата, най-вече Станстед. Много хора го правят. Не е истинска нощувка, ама служи вместо 4 часа сън, примерно... Сега при мен въпросът не стои заради жена и деца, дори ако полета е в 2-3 сутринта взимам стая някъде близо до летището...
Гатуик е отворено 24 часа, та няма да те изгонят, дали ще има къде да се седне/легне не знам, въпрос на късмет.
Има един сайт sleepinginairports.net със особеностите на различните летища.

# 17
Следя билети София-Неапол за август. Рано или закъснявам с купуването? Билетът за отиване има добра цена, а за връщане е 6 пъти по-висока.

# 18
  • София
Следя билети София-Неапол за август. Рано или закъснявам с купуването? Билетът за отиване има добра цена, а за връщане е 6 пъти по-висока.
Погледни и другата компания ако те устройва. Към края на август Неапол - София има полети по 17 и по 25 евро.

# 19
Благодаря, но имам резервирана почивка и датите са фиксирани.

# 20
Напоследък попадам на доста мнения, че  правят проверки на багажа и Уиз, и Раян. Явно сериозно затягат нещата с багажа и двете авиокомпании.

Привет! Освен това пък Ryanair въвежда нова глоба от 120 евро за пътниците, които пристигат на летището в последния момент. Причината е зачестилите закъснения на полетите заради пътници, които не се явяват навреме за чекиране или качване на борда.

# 21
В смисъл? Може ли линк към тази информация?

# 22
  • sf
Като се оплакват от закъснения, просто затварят гейта в уречения час и който дошъл, дошъл. Да не чакат никого.

# 23
# 24
  • София
То и аз не разбирам 🙃
Гейтът затваря в 14.10. Ако реша да отида в 17.10 досега са ме чакали ли? 🙄

# 25
Явно визират  за глоба тези дето ги споменават по радиоточката, да се явят на портата.

# 26
Общо взето празни приказки, нищо конкретно не казват, а и не е информация от превозвача, а от някакъв сайт.

# 27
  • Beyond the stars
Общо взето празни приказки, нищо конкретно не казват, а и не е информация от превозвача, а от някакъв сайт.

Има я на електронната им страница им в секция Fees. Честно казано не ми се губеше време да търся официалния press release, информацията е във всеки един сайт ( в това число международни).

# 28
Специално от тази статия не става ясно какво разбират под закъснели. Вярно понякога приканват някой да се яви на Гейта, но не мисля, че заради него забавят полета и си изпускат коридора. Довечера ще разровя в сайта на превозвача.

# 29
А те как ще разберат, че някой е закъснял? От моя опит официално посоченият час за затваряне на гейта не се спазва, тъй като качването на борда на самолета не е приключило, а понякога и започва със закъснение. И те как ще са сигурни дали съм дошла след този час и съм се наредила в последния момент или съм се разсеяла/била съм до тоалетната, например?

Общи условия

Активация на акаунт