WIZZAIR - 50

• 14 616
  • 277
  •   1
Отговори
# 30
Закъснял се води този пътник, който е чекиран, но все още не се е явил на гейта. Проблем е, защото са длъжни да го изчакат определено време  и оттам идват и закъсненията.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 19:23 от Tsugumi_

# 31
Един единствен път сме чакали пътници. Бяхме се натоварили всички в самолета и чакахме две госпожици, които се появиха с бавна крачка и с торби от фри шопа...  
Според мен ги чакахме, защото са били с чекиран багаж, който вече е натоварен в самолета. Ако бяха само с ръчен, щяха да си останат на летището...
Иначе съм виждала как затварят гейта на секундата и въобще не им дреме кой е дошъл и кой не. Още повече, че има такива, които се чекират, но не се явяват за полета...

# 32
Защото, ако не дойдат пътниците на чекиран багаж, трябва да го свалят от борда, а това ще отнеме повече време.

# 33
Здравейте, имам въпрос, който може и да е коментиран, но ще бъде трудно да открия информация.  В събота семейството на сина ми летят до Валенсия.С малко дете са - 2 1/2 г. Часовете на летене и кацане са в по-късния диапазон, който съвпада с времето за следобедна закуска /може и да са летището по това време/ и вечеря. Могат ли да имат в ръчния багаж нещо като пюре, нещо от млечната кухня - бурканче, кутийка, запечатани. Той хапва малко основна храна, но не сандвичи, снаксове и подобни /не му дават солено, сладко, само диетични бисквитки, плодове/. Не е болен, просто се опитват да го хранят здравословно. Мисля, че съм чела тук за вода за него, но ако не може ще купят след чекинга.

# 34
Има изключения за деца до 2 навършени години. В случая трябва да съобразите с условията за пренос на течности. Пюре не знам дали ще мине.

# 35
Могат да вземат бисквитки, плод щом яде тях.

# 36
Да, и аз мислих за бисквитки и плод, пюрето или кутийката с нещо си са над 100 мл., течновати /ама че дума измислих/. В момента не си спомням дали са с чекиран багаж /на връщане се прибират с Райън и там имат кабинен багаж/, въобще се обърках с двете авиокомпании. Но, пристигат късно във Валенсия, с airbnb са, детенце все пак трябва да има някакво нормално хранене. Ако са с чекиран, може да сложат в куфара поне на място да имат нещо за него. Да му вземат филийка хляб /той го обича/, някакво филе /ама тези не били здравословни/, кашкавалче на пръчици, краставичка по същия начин, ябълка .... Той има добър апетит и не капризен, те май се престарават повечко за някои неща, но аз мога само да препредавам информация Simple Smile

# 37
Твърди храни никой няма да ви спре да вземете, мисля, че на 2.5 г може да яде твърди храни.
За бебета има изключение и се допускат мляко, пюрета и т.н, ама не помня и ме мързи да проверявам дали е дадена твърдо граница на възрастта или не. При всички положения няма да ви искат паспорта на бебето на секюрити, за да проверят има ли право на течни храни или не.

# 38
Разбира се, че детето на тази възраст трябва да яде твърди храни и аз много деликатно споменавам и "натъртвам" на това, но повече от това не мога да направя. То всъщност вечер яде нещо от тяхната храна, ако те са си я сготвили, т.е. без сол, с малко подправки, но и много често при пътувания им е по-лесно да вземат няколко кутийки от млечната кухня. И в детската ясла на обяд ги хранели с храна оттам.

Благодаря за отделеното време, ще им кажа какво е споделено тук и да си решават, ако искат да пробват с някое пюре, или с една кутийка, но да се подсигурят с резервен вариант. Те докато са там то какво ще яде, нали ще се хранят по заведения, колкото и каквото да подбират, пак ще си бъде обща храна.

# 39
аз спокойно бих взел 1-2 пюрета, най-много да го изхвърлят, но не вярвам да се наложи
ако идеята е да се запасят за няколко дни само с ръчния багаж, няма да стане

# 40
  • Mostly in my mind
А какви са ви наблюденията относно часа на излитане? Спазва ли се?
Набелязала съм едни дати, при които за отиване полета е в 19.30 от София. Кацане в Бари 20 часа, ако всичко е наред,което си е добре. Но ако има закъснение...

# 41
С вечерен полет летяхме до Бари миналия юни без проблем.
Но децата през септември пътуваха със същия вечерен полет и на отиване имаха около шест часа закъснение.

# 42
Мене ако питаш, пригответе се психически за закъснение. Колкото по-късно е полета, по-вероятно е да закъснее, защото всички предни закъснения се натрупват.
Естествено това не трябва да ви спира. Просто да не буквате хотели, без рецепция или апартаменти, които няма да ви отворят ако не дойдете на часа точно...

# 43
  • София
Здравейте, имам въпрос, който може и да е коментиран, но ще бъде трудно да открия информация.  В събота семейството на сина ми летят до Валенсия.С малко дете са - 2 1/2 г. Часовете на летене и кацане са в по-късния диапазон, който съвпада с времето за следобедна закуска /може и да са летището по това време/ и вечеря. Могат ли да имат в ръчния багаж нещо като пюре, нещо от млечната

Всичко могат да носят за детето. Бурканчета с пюре, сок - ако са фабрични няма значение, че са над 100 мл. В детската чанта нещата са извън 1 л х 100 мл. Е, не трябва да се прекалява с напр. 15 бурканчета.
Ако носят топла вода в термос за каша - може да накарат родителите да отпият. Но това на практика не се случва.
Лично изпитано с 2 малчовци по летищата.
Само да не искат топла вода на борда - контейнерите .... и детето може да го прокара после.

# 44
малко късно отговарям за храната, но още има време.
с детето пътуваме често с уиз и не само. последно беше на 3г9м и никога не сме имали проблем с бурканчета бебешка храна и бебешка/малка спортна бутилка с вода и сокчета/паучове. надлежно опаковани в прозрачен плик с цип. обикновено взимаме две бурканчета (фабрично запечатани), пауч и бутилка 250-300мл вода със спортен накрайник. понякога слагам и детско сокче.
понякога ги изкарват от пликчето и ги пускат отделно през скенера. освен бебешката храна носим и бебешка козметика/лекарства, като за нея се съобразяваме с ограниченията за опаковки до 100 мл и общо до 1 л... това си е отделно от храната.

Общи условия

Активация на акаунт