WIZZAIR - 50

• 40 016
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Някой пътувал ли е с деца (2-14 години) със седалки за кола? В сайта пише, че сгъваема бебешка количка, детска количка, сгъваемо детско креватче или столче за кола за дете над 2-годишна възраст могат да бъдат чекирани безплатно, но могат да бъдат взети само до вратата или стъпалата на самолета, където след това ще бъдат прибрани в трюма на самолета. Интересува ме в такъв случай децата имат ли право на ръчен багаж 40х30х20 или столчето се явява ръчния им багаж?
Всеки с бордна карта има право на безплатен ръчен багаж. Столчето за кола може да се вземе безплатно и на борда на самолета, ако закупиш място за бебето, на което да го поставиш.
Седалка за кола (за по-големите деца) също можеш да вземеш безплатно на борда, тя се води като възглавница или одеало (помощни средства). Бонус е към безплатния ръчен багаж.

Благодаря Ви за отговора! Разговарях в чата на живо с двама различни агента-единият каза, че столчетата за кола се заплащат като чекиран багаж, другият каза, че са безплатни за децата. Въпросът ми по-скоро е на някой случвало ли му се е да пътува с деца и да носи столче за кола?

# 166
Едно е столче, друго е седалка. Столчето е за бебе. Седалката е без облегалка.
В никакъв случай столчето не се заплаща като чекиран багаж, но трябва да платиш за място на бебето. Седалката е помощен багаж - също не се плаща. Аз пътувам с ортопедична седалка. Не се плаща отделно, въпреки, че си я нося в отделна чанта на рамото.

Уточни какво точно искаш да вземеш и на колко е години детето.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 20:14 от amy_nka

# 167
И аз влизах да питам за бустерни седалки. Купила съм билети с Уиз до Бергамо. С 3 деца сме - на 2, 6 и 9г. На най-малкия едва ли ще помъкнем стола за колата, но, ако могат големите да пътуват с бустерни седлаки (безплатно), ще е супер, защото при наем на кола в чужбина, детските столчета са доста скъпи.
Ще се радвам и аз разбера дали някой е пътувал така Simple Smile

# 168
Извинявам се, не съм уточнила-става въпрос за деца на 6 и на 8, въпросът ми е също за седалки, които да се ползват при наемане на кола в чужбина. В сайта са описани като “столчета за кола” в раздел “багаж за деца (2-14 години)

# 169
Добре, че ме подсещате за тези неща. И аз за следващия полет се чудя дали да не взема, защото може да наемем кола. За деца до 14 г. ли може? А, в Италия до колко години е нужно да са на детски седалки в колите?
Благодаря ви Simple Smile

# 170
  • Milano
До 12г или 150 см.

# 171
Ами, както ви казах, аз редовно пътувам с ортопедична седалка. Вдига ми седалката в самолета с около 5 см. Тя е помощен багаж и не се плаща. Бустерните седалки са подобен помощен багаж и не се заплащат отделно. Столчетата за кола също не се заплащат, защото се поставят на място, за което сте платили допълнително.

# 172
Ами, както ви казах, аз редовно пътувам с ортопедична седалка. Вдига ми седалката в самолета с около 5 см. Тя е помощен багаж и не се плаща. Бустерните седалки са подобен помощен багаж и не се заплащат отделно. Столчетата за кола също не се заплащат, защото се поставят на място, за което сте платили допълнително.

Потвърждавам.

Информацията, която предоставят агентите е противоречива, но сме питали на място на летището и сме летели с Уиз без да се налага допълнително да се заплаща за седалките.

# 173
-15% от/до Рим

# 174
  • Бургас
На какво се дължи според вас, разликата в цената на полета до Абу Даби от Варна и от София?

# 175
На разликата в големината на пазара между Варна и София, вероятно.
Въобще цените се определят от търсене и предлагане, а не от разстояние или нещо такова

# 176
Аз се извинявам, че сигурно ще дублирам питането, но вече не помня в коя тема го гледах... Нали, ако багажът е в мека раница, чанта, ако влезе в клетката, няма допълнителни такси? Че някъде бяха пуснали само странични очертания и ако нещо излиза отпред или отгоре (дръжка, ръб и т.н.), пак го водят за извънгабаритен.
Благодаря ви ♥️

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 16:36 от aDream

# 177
Хаха, то май вече не знаем кое считат за извънгабаритно. Но да, по принцип е така.
Аз скоро си мерих нормално напълнена раница тип ученическа в клетка на Уиз и си влезе доста лесно, даже остана място.

# 178
Може ли да ми кажете дали правилно разбирам.
WIZZ Discount Club STANDARTнамаля цената на собственика на профила, от който се купува билета, но НЕ И на неговите спътници? Иде реч за този от 40 Е на година?

Ако искам да имам отстъпка за двама, всеки от нас трябва да си направи профил и да си закупи WDCS или аз да надградя и да купя PLUS?
При първия вариант аз/собсвеникът/ на акаунта плащам 42 лв, а спътникът ми - 62, нали?

Прочетох, че е за календарна година и всъщност е на сметка, ако човк пътува поне 2-3 пъти в годината, нали?

# 179
Намалява на титуляра и на един спътник. Трябва да купите билетите заедно обаче. Не става да купиш един билет и после още един със същия полет  По-скъпото членство е до 5 спътника.

Общи условия

Активация на акаунт