WIZZAIR - 50

• 40 867
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За съжаление няма как да се знае предварително със сигурност кой е самолета. А понякога ги сменят в последния момент. Ние сме летели с чисто бял (без никакво брандиране), но доколкото си спомням беше 321 и не беше стар, нито съм се чувствала несигурно. А януари към Рим летяхме с чисто нов А321нео на Уиз, а се върнахме със самолет на Fly2Sky, но ни предупредиха от предния ден, че полетът ще бъде изпълнен от тях. Не беше нов самолета, но полетът си беше ОК, а аз по принцип си се страхувам от летене.

# 541
Според вас ще има ли полети от Бургас за след септември? В момента няма информация, а така се надявам да има поне 1-2 дестинации за едно кратко уикенд бягство.

# 542
По принцип се вижда с какъв самолет се планира да се извърши полета още при закупуването на билети. Но това не е гаранция, че при нисък интерес за дестинация/период, няма да сменят типа самолет.

# 543
още при закупуването на билети
Това няма значение. В последните няколко часа ситуацията може да се промени, ако същият самолет е натрупал закъснения и вместо да излетите след час с него, той още се намира в Лутън, да речем... и за да няма часове закъснения и после изплащане на компенсации, подменят с друг самолет, който може също да не е кацнал, но поне ще излетите с по-малко закъснение, а този от Лутън пък ще превози други пътници. При липси или повреди, пускат от тези белите, малките, които са на други авиокомпании, за да не ви канселират полета. Когато е предвиден А320, а пък желаещите да пътуват са много, има голям овърбукинг, понякога в последния момент подменят с А321, дето е с 9 реда (по 6 места всеки) в повече. Тези решения се взимат в последния момент, без да зависят от нас и без да знаем за тях, така че... Няма изобщо гаранция какъв тип самолет пише още при закупуването на билетите. Има и няколко самолета на Уизеър в Украйна, които не можаха да излетят оттам, след като затвориха въздушното пространство, заради войната.  Сега със спрените полети от/до ОАЕ може би компенсират разни липси (въпреки, че май се водят съвсем друга фирма, Wizzair UAE)

# 544
още при закупуването на билети
Това няма значение. В последните няколко часа ситуацията може да се промени, ако същият самолет е натрупал закъснения и вместо да излетите след час с него, той още се намира в Лутън, да речем... и за да няма часове закъснения и после изплащане на компенсации, подменят с друг самолет, който може също да не е кацнал, но поне ще излетите с по-малко закъснение, а този от Лутън пък ще превози други пътници. При липси или повреди, пускат от тези белите, малките, които са на други авиокомпании, за да не ви канселират полета. Когато е предвиден А320, а пък желаещите да пътуват са много, има голям овърбукинг, понякога в последния момент подменят с А321, дето е с 9 реда (по 6 места всеки) в повече. Тези решения се взимат в последния момент, без да зависят от нас и без да знаем за тях, така че... Няма изобщо гаранция какъв тип самолет пише още при закупуването на билетите. Има и няколко самолета на Уизеър в Украйна, които не можаха да излетят оттам, след като затвориха въздушното пространство, заради войната.  Сега със спрените полети от/до ОАЕ може би компенсират разни липси (въпреки, че май се водят съвсем друга фирма, Wizzair UAE)
Това което Вие сте изписал с 10 изречения, всъщност и аз съм обяснила в два реда, но Вие успяхте да извадите от контекста 5-те думи, които явно са Ви направили впечатление. Термини като "по принцип", "се планира", "не е гаранция", "сменят типа на самолета" не Ви ли направиха ОГРОМНО впечатление?

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 16:34 от MariyaS

# 545
Не се подменя самолет по описания начин, защото трябва екипаж за него. за това си има и огромни закъснения.
Всеки полет е планиран и има дестинация. Свързано е с отсечката, с товара, с горивото, с персонала на борда. Всяко това нещо се планира от компанията и се одобрява от летищните власти. Няма как самолет, който прави курсове София-Рим да го подменят в Рим да излети за Москва примерно.

# 546
Не се подменя самолет по описания начин, защото трябва екипаж за него. за това си има и огромни закъснения.
Всеки полет е планиран и има дестинация. Свързано е с отсечката, с товара, с горивото, с персонала на борда. Всяко това нещо се планира от компанията и се одобрява от летищните власти. Няма как самолет, който прави курсове София-Рим да го подменят в Рим да излети за Москва примерно.
Много пъти са се правили такива промени, очевидно не сте ставали свидетел на такава смяна на самолет в последния момент.  Екипаж, който е ОТ СОФИЯ не е казано, че не могат да му сменят самолета в последния момент. Не се излагайте. Вместо да чака самолет да се върне от Западна Европа с 3-4 часа закъснение,  качват софийския cabin crew на белия резервен самолет, заедно с пътниците. Не е честа практика, но се е случвало. И във форума Магеланци колко хора писаха за такива случаи. Но щом Вие не сте чували за такива практики, значи не се е случвало. Желязна логика. Самолети се подменят най-редовно. Особено по-малки за по-големи или обратното, те всички са Airbus, така или иначе. За А321 като не се запълни целият и има достатъчно места като за А320 (180 седалки), го подменят с по-малкия. И хората, закупили място от 31 ред нагоре... пропищяват.

p.s. @MariyaS, ще замоля да не ми говорите в женски род, под аватара ми изрично пише: мъж. Благодаря.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 14:10 от diziler

# 547
Много пъти са се правили такива промени, очевидно не сте ставали свидетел на такава смяна на самолет в последния момент.  Екипаж, който е ОТ СОФИЯ не е казано, че не могат да му сменят самолета в последния момент. Не се излагайте. Вместо да чака самолет да се върне от Западна Европа с 3 часа закъснение,  качват софийския cabin crew на белия резервен самолет, заедно с пътниците. Не е честа практика, но се е случвало. И във форума Магеланци колко хора писаха за такива случаи. Но щом Вие не сте чували за такива практики, значи не се е случвало.

p.s. @MariyaS, ще замоля да не ми говорите в женски род, под аватара ми изрично пише: мъж. Благодаря.
Напълно ми е ясно, че ползвайки удебелените от мен думи целите да уязвите събеседника си и да се представите като компетентен, което не е полезно по никакъв начин на дискусията. От уважение към участниците ще се въздържа от анализ защо го правите и какво целите. Мога да си позволя и по-скромен образ.

# 548
Според вас ще има ли полети от Бургас за след септември? В момента няма информация, а така се надявам да има поне 1-2 дестинации за едно кратко уикенд бягство.

Ако в момента няма в продажба, е малко вероятно да обявяват нови полети и тепърва да ги пълнят... Каквото има, това ще е, евентуално още един - два - берекет версия.

# 549
Явно при нас така се случи. Уж нормален Уиз (по бордни карти и направена резервация), в последния момент ни качиха на бял малък, който беше претъпкан, не е като да не е имало интерес или т.н. Не съм сигурна дали беше брандиран. Но полетът с него си беше голямо предизвикателство. За пръв път се возя с такъв. Отделно, че на връщане, нормалният ми се стори като първа класа (в сравнения с малкия на отиване).

Отдавна подозирам, че neuromancer е от cabin crew Grinning , но може и да греша.

# 550
@DiSoleil,
Скрит текст:
нямам нужда от психо профил, никого не “целя да уязвя и далеч не съм най-компетентния, а твърдя, че на мен такива неща (смяна на самолета в последния момент) са ми се случвали, както и на други хора по форумите, на които съм им чел коментарите.  Удебелено е това, което е вярно, но не Ви изнася. И не знам кого съм уязвил като съм си уточнил пола пред човек, който ми говори в женски род. Представата Ви за уязвяване е странна.

Има разни украински самолети, които ги слагат като заместващи (чел съм и други оплаквания, че са стари, бръмчат и някои пътници се плашат).
И далеч невинаги един и същ cabin crew върви с всички ротации на самолета за деня.  Тоест ако един екипаж лети София-Шарлероа-София и същият самолет после ще лети София-Бове-София …не е казано, че и екипажът ще е същият. И ако самолетът от Шарлероа силно се бави и сменят самолета за чакащия София-Бове-София, не значи, че трябва да е пак с този екипаж, има и нови. Казвал ми го е стюард (в случая на Раянеър), когото познавам отдавна. И стоят масово на stand by, заради подобни случаи. Въпросният живее в Дружба и често не смее да ходи в центъра, за кафе с приятели, защото е на стендбай и може да му звъннат да ходи на летището след малко, като резерва. Има сутрешна ротация 5.30-10.30 ч примерно и после на стендбай докрая на деня. Като се разболее колега, замества веднага. И всякакви случаи. Нещата са по-флексибъл, отколкото ние си мислим.

# 551
Явно при нас така се случи. Уж нормален Уиз (по бордни карти и направена резервация), в последния момент ни качиха на бял малък, който беше претъпкан, не е като да не е имало интерес или т.н. Не съм сигурна дали беше брандиран. Но полетът с него си беше голямо предизвикателство. За пръв път се возя с такъв. Отделно, че на връщане, нормалният ми се стори като първа класа (в сравнения с малкия на отиване).

Отдавна подозирам, че neuromancer е от cabin crew Grinning , но може и да греша.

ами случайно е, запълват дупки с такива самолети
не съм cabin crew, обичам да пътувам Simple Smile

най-стария видимо самолет с който съм летял беше на Бг еър - LZ-BOT, наречен с любов Ботко  Simple Smile
отвътре изглеждаше скрепен с тиксо и шперплат, ма оцеляхме

# 552
  • София
Миналата година полетът ни за Неапол имаше над 3 часа закъснение и точно тогава ни качиха на белия самолет, но, както вече казах, не беше стар.
Иначе няколко пъти ми се е случавало да сменят вида на самолета (320 или 321) непосредствено преди полета. Тъй като имам под 10 полета на година, за мен изглежда честа практика. Но обикновено летя с евтини билети, за удоволствие, така че може и това да има значение.

# 553
Кога ще изкарат от употреба белите им малки самолети? Те скърцат, друсат, трещят, все едно ще се разпаднат. Вътре като междуселск* автобус. Направо ме беше страх да се возя 🤐
Избирайте обратната опция на малки и бели, а именно-големи и черни.
Явно ще сте по-удовлетворена тогава.

# 554
Последните няколко полета,в една от посоките, ми се пада бял самолет. На същото мнение съм,че комфорта,няма нищо общо със нормалните самолети на Уиз. Освен,че са стари и тракащи,са и ужасно тесни. Аз съм кинта и 60 и коленете ми са забити в предната седалка. Не мога да ги мисля високите хора как пътуваха....

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 13:16 от Stelyana Treneva 617298

Общи условия

Активация на акаунт