Любители на котки - Тема 205

• 31 034
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Ако, като мен, сега чувате за Макинтош.
https://www.facebook.com/share/v/1FaYv4nAU8/
За разхлабеното коте-ако опитате варен картоф?

# 361
Тъжно ми е днес за моята звездичка Кардю. И добре, че е този младеж, да ме зарадва

# 362
Той и Сина усеща. Сбогом на голямото бяло момче. Минаха ми тръпки през гърба. Току що и съвсем буквално. Никога не съм можела да си обясня кога и защо ми се получава това усещане. Но ей сега като прочетох последното ги почувствах. Пролазиха в горната част на гърба и ръцете ми.

# 363
  • До морето...
Ех,Кардю..😔😔Прегръдки

# 364
Съжалявам за мъката ви Кардю. Мисля си, че енергията от това благо  и страхотно същество няма да се изгуби и ще се насочи към теб и твоето оздравяване.

# 365
С Кардю дадохте един на друг най-доброто от себе си. Взели сте най-доброто решение. За мен, когато наистина няма друг ход, единственото важно е да няма болка. Това съм казала и за себе си.

# 366
Ееех Кардю🥲💔. Леко да му е💔!
За теб❤🙏

# 367
Съвет от ветеринар за разхлабване -  С доказан ефект:

Варено картофче - може на пюре или на кубчета .
(*А ако целта е котето да изака нещо, което е глътнало, някакво по-твърдо нещо, което тялото не може да разгради, трябва да му се дава варено картофче на кубчета, защото пюрето може да не подейства и да не изкара заседналото.)

*моята я разхлабвахме така, когато беше на 2месеца. работи.

# 368
  • София
При нас положението е такова 😥

А-аа да се оправи раната и Блеки пак го раздра.
Показах снимката на вет (Каладоктор... ама AnMary (не мога да запомня новия ник) като сподели с нейното коте какво се е случило... нещо му нямам доверие) и той каза, че дерматологичен проблем без да знае каква е причината не се наема да лекува.
Купих препоръчано от Шарлот кремче и след 2 намазвания нещата се подобриха..., но пак сме в изходно положение.
Утре ще ходим на вет..., но просто не знам къде да го заведа (до Пк няма да мога да отида), трябва ми компетентен в областта на дерматологията.
Сега съм сложила превръзка със сребърна марля и съм закрепила така

Няколко часа го трае вече, но не знам докога (като си легнем сигурно ще го разпардушини и ще се разрани).
Раната е на кофти място- пробвах да сложа боди- не я покрива; фуния със сигурност ще я разранява...
Ясно е, че иска време, за да епителизира и мисля да поръчам мека яка, която да не дразни раната и да пречи да се чеше (утре ще го обсъдя с вет). Спряла съм се нещо такова

Трябва вече да се изнасяме към Пк и там той ще е изключително уязвим с тази рана- може да се замърси и инфектира, а не ми се мисли ако го одере или ухапе друг котак...
Ще гръмна от притеснение!
Приемам практични съвети.

# 369
Добър лекар трябва. Майка имаше травма на крака - отпред на пищялната кост, където практически няма подкожна тъкан. Раните в тази част епителизират много трудно. Предписаха процедури с лазар - в Пирогов се правеха, амбулаторно. Но дали и къде имат подобна техника за животинки?! И в козметичните салони обработват тежко акне и също може навярно да се въздейства с уреди, но трябват контакти за разумни насоки и отново контакти за място на лечението. Голяма е групата - все някой може да има опит с хора и от там - да се пренесе към животинката.

Прочети и за препаратите на Института по органична химия при БАН за третиране на декубитални рани.

А превръзка с бинт над раната няма ли да държи марля с лекарство? Дали при лекар да не се свали козинката наоколо, за да може и лепливата част на лейкопласта да придържа?

Стиснати палчета. Тежки са последните дни - общо - много хора край мен са крайно притеснени - всеки на собствено основание.

# 370
Ани, да те пратя при съседа, клиниката е в Света Троица.
Иван Додовски
https://www.facebook.com/royalvetbg
Телефонът на ФБ страницата е личният му.

# 371
cardhu, много гушки за вас! ❤️ Там не го боли душичката и ще тича на воля, голям красавец, бяло ангелче е той!🪽
AnyHr, дано по - бързо зарастне раната на Блеки, стискам палци!🤞
И аз трудно свиквам с новите никове, а защо ги променяте всъщност? Преди няколко години се оказа, че из форума се появи една друга lusia_, коригирам се не била с главна буква, а с долна черта - старост не радост забравям вече 😂 и се чудих дали да го променям ама цък, отказах се, така си бях разпознаваема в темите, в които пишех, а имам безценни приятелства от форума и не исках да се затрият заради едното съвпадение.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:28 от lusia

# 372
Вчера водих дрисла на лекар в син кръст и носех проба, но не много прясна, и докторът каза, че според него е коксидия (някакво едноклетъчно), но понеже пробата не била прясна, не бил сигурен и затова да донеса току-що изакана днес пак. Обаче изпуснах работата, акала е през нощта гадината.

Не пусна никакви други изследвания, а каза, че лечението за коксидия е или гаден сироп, който всички котки плюят, или сутрин и вечер инжекции в рамките на седмица. Включително за Лъки, който няма симптоми, но можело да е носител, което вече супер много ме напрегна, щото той ще полудее ако го водя 2 пъти на ден на инжекции!
И като цяло да ви помрънкам. Поне през нощта не се е омазала.

# 373
  • Между гори и планини
AnyHr, много неприятна история.. на врата е нали? Вариант да сложиш нещо като чорап с формата цилиндър? За да може да диша мястото. Има едни кремчета в аптеката които помагат раната да хване коричка по- бързо, или поне прахче, че изглежда зле.
Надявам се болничките да се оправят бързо 😘

# 374
AnyHr, има ветеринарен лейкопласт(като този, който им слагат след взимане на кръв), който е горчив на вкус, за да не го свалят.

Общи условия

Активация на акаунт