Любители на котки - Тема 205

• 31 031
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
lisua, ако някой постоянно си топи носа в нещо, това са котките.
Когато се къносвам, Харко също винаги успява някак да се къноса, я по любопитната муцунка, я по тялото или лапите...
Той си е къносан по рождение, но държи явно и и той да се мацне.
Първия път се бях шалнала, че нещо му тече кръв и оттам е боядисан. Сега само му се смеем.

# 376
Bundleoflove, послушай патило - сурово свинско! Wink

# 377
Няколко пъти ѝ се каза, но явно не иска.

# 378
Информативно, ако ми се наложи- замразяваш ли свинското за определен период преди да го дадеш сурово? Телешко сурово става ли или задължително трябва да е свинско? Благодаря 😊

# 379
Не го замразявам. То е било вече замразено и се продава охладено. Simple Smile
Телешко не става. Свинско трябва да е, свински протеин.

Имаш някакъв проблем/притеснения с месото? Сподели...

Защото "ако ми се наложи" - то ти се е наложило вече... Simple Smile

# 380
Е тя ако има паразит как ще помогне сурово свинско? Не смея със сурово месо аз, страх ме е. А и искам да се открие причината.

# 381
mariqivanova799, разбрах го и гледах невярващо докторката,  и ще знам вече първо да бърша и после да тичам на ветеринар. Тя и кака ми се смя и ми вика не гледаш ли, че си има косми не е оголено, ама... Тя точно кака ако се замисли какъв стрес и колко тревоги ми докара през годините би ме разбрала защо съм станала такава паника - сигурно е и от възрастта де да се тревожа толкова, но като цяло го отдавам на дресировката от кака. Преди бях смела и смахната, действах за всичко със замах, нямаше случай, който да не реша по адекватен начин, но в последните години е много различно... Видиш ли ръба и безсилието, да се чувстваш безпомощен и щеш не щеш се променяш... страховете и тревожността те превземат, не е добре знам... но надежда винаги има да се върна във форма.

# 382
Сега имам специална анти-тъга терапия

# 383
  • София
Котаракът ни направо ми надува главата всеки ден. По половин ден е неспирно силно мяукане. Иска да излиза навън Frowning1 Уж е кастриран и не трябва да вие чак така, но...
Скоро ще го закараме на село при майка ми. Там през деня е навън - не се отдалечава от къщата, а и наблизо няма улица, по която да се движат коли. Вечер спи вътре. Но и там като е пак мяука жестоко, дори и навън. Не знам как да му угодя вече, но е нещо страшно Rage

# 384
  • София
Отидохме с Блеко до близката клиника (към която ме насочи Ан). Свалихме превръзката (и казаха да не слагаме такава), веднага беше намазан, взеха му проба от козината и от раната (козината гледаха под микроскоп,  а материалът от раната за посявка- резултат след 2 седмици).
Вет каза, че това кремче е вълшебно, в него има всичко- антибиотик, противовъзпалително, противоалергично, противосърбежно, ензими. Казва се комбизим- да го знаете и вие (аз съм фен на вет мазилата).
И да помрънкам малко...
Преглед в София- 40 лв
Преглед в Пк- 20 лв (вторичен 10 лв)
Посявката е 25 лв, микроскоп- 20 лв (в Пк не знам, но сигурно е по- евтино)
Най- евтино е лекарството- за 14 дни- 7 лв.
По- скоро не мрънкам... правя съпоставка на цените за едно и също нещо (труд, лекарства, храна и т.н.) в различните региони.
Miamim, и моето черно чудо "крещи" с часове, когато аз съм вкъщи- независимо дали сме в апартамента или в къщата на село (той има проблем със слуха, но не мисля, че това е причината- просто си има по- вокални котки).
Толкова е гласовит, че се чува от 1- вия до 8- мия етаж. 😅

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 16:21 от AnyHr

# 385
Да не би да има здравословен проблем котето? 🤔
Това към miamim.

# 386
  • София
Не (водили сме го на ветеринар по случая). По начало си е сирена. И на храна е капризен. Зимата не мяукаше така, не е искал да излиза. Сага като се позатопли все на вратата виси и вие. Поне спи по цяла нощ, че и до обяд ако не сме станали. Но събудим ли се и за започва. Постоянно трябва да има човек да му отваря - ту на едната тераса, ту на другата. На село първоначално е спокоен, но след известно време се почва - ту да излиза, ту да влиза, след 30 минути пак да излиза, след още толкова - пак да влиза. Портиер трябва да има постоянно.

# 387
Една вратичка за котки май ще ви реши проблема с портиера😉

# 388
  • Между гори и планини
И ние сме портиери, но поне моите имат някакъв ред ба влизане и излизане. Влизат - ядат, после искат да излязат за тоалетна, после се връщат и спят. Зимата малко повече влизат и излизат, сега вече цял ден са вън и влизат чак по това време, излизат и се връщат между 9-10, спят цялата нощ. Сутринта стават рано, но то и ние ставаме рано и не ми е драма. Аз с годините изкуках, едно време за работа едва ставах в 7 ч, сега отварям очи в 5-6. Пълно куку!

# 389
Не го замразявам. То е било вече замразено и се продава охладено. Simple Smile
Телешко не става. Свинско трябва да е, свински протеин.

Имаш някакъв проблем/притеснения с месото? Сподели...

Защото "ако ми се наложи" - то ти се е наложило вече... Simple Smile

Имах предвид ако пак ми се наложи да използвам нещо алтернативно и тиквата не помогне 🙂
Нямам проблем с месото като цяло- давам сурово прясно телешко от проверена месарница, но вкъщи не консумираме свинско и не съм наясно как се процедира с него при даване на коте. Срещала съм на места, че се замразявало, за да се “убият бактерии и паразити”, но не съм чела по темата сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт