Стари лаптопи

• 1 656
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам няколко лаптопа от марката Тошиба и едни мъничък от онези на Мтел, които предшестваха таблетите с клавиатура. Всички са работещи, без проблеми, но са морално остарели.
Дайте ми идея какво мога да направя с тях като рециклиране, продажба на конкретно място, където имат интерес към подобна техника?
В Дубай, например при връщане на стара техника, оценяват състоянието и и ти дават ваучер, с който да намалиш цената от бъдеща покупка в този магазин. Така, ако върнеш лаптоп и телефон на няколко години, би могъл да вземеш нов телефон (или лаптоп) без пари или с минимално доплащане.

# 1
Няма такова ... Особено с минимално доплащане.
Това е като бялата техника, само че цената, която ти връщат кампанийно, е супер незначителна, колкото да си получил безплатен превоз за извозване.
Върни ги в Дубай 😉

# 2
  • Sofia
Ардес мисля, че изкупуват и ъпгрейдват, но колко и какво дават за това не знам.
https://ardes.bg/promos/trade-your-laptop?_gl=1*11jxnf1*_up*MQ.. … cTPgaAvn1EALw_wcB
Всъщност влезнах в сайта мисля, че старият лаптоп трябва да е 3-5 годишен
И аз имам един, който е на 8 години и се интересувам, дали и къде. Все още има живот в него.

Намерих един сайт още изкупуват всякакви компютри и лаптопи
https://recomputers.net/%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0% … 0%B8%D0%BA%D0%B0/

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 14:26 от Ani Ka

# 3
  • София
Потърси в интернет, ще ти го купят от сервиз за части, но имай предвид, че повече от 20-30 лв. за бройка трудно ще видиш, ако са от епохата 2007-2012 г. лаптопите, макар че щом спомена МТЕЛ май ще са някакви археологически находки? Grinning
Може да направиш и друго, ако все още има живот в тях, т.е. поне 8 гб рам и минимум 2 ядрен процесор - сложи им едно ССД и го продай в ОЛХ на цената на ССД-то + 50 лв отгоре, та може някой закъсал студент да го вземе. Simple Smile

# 4
В старата техника има много живот и някой луди глави (като моята например) ги връщат към живот и ги подаряват. Наскоро върнах в света на живите едно НР Пробук от 2009 от което си имам бюджетен домашен сървър. Поправих и една Тошиба от 2014 която подарих.  Така че има много варианти за нещо което е работещо или подлежи на ремонт.

# 5
Според зависи. Има някои стари лаптопи които са интересни заради разни особености, професионални или специални сглобки. Ширпотреба от ниски класове може да има стойност за някои отделни компоненти, за части.
Попадам ( предлагат ми ) разни такива, между които има които изглежда са били хит навремето, но обичайно не работили, не държани в ел.мрежа, и всички батерии им заминали, хардовете също. Мисля че е най-добре в някой малък сервиз, при познати, които да се заинтересуват. Големите и известни фирми (тук), могат да получават големи количества машини и едва ли ще са на зор да плащат много.

# 6
Според зависи. Има някои стари лаптопи които са интересни заради разни особености, професионални или специални сглобки. Ширпотреба от ниски класове може да има стойност за някои отделни компоненти, за части.
Попадам ( предлагат ми ) разни такива, между които има които изглежда са били хит навремето, но обичайно не работили, не държани в ел.мрежа, и всички батерии им заминали, хардовете също. Мисля че е най-добре в някой малък сервиз, при познати, които да се заинтересуват. Големите и известни фирми (тук), могат да получават големи количества машини и едва ли ще са на зор да плащат много.
Подкрепям това мнение. Може автора да пусне обяви в базар и олх и може да се намери купувач.
Може ли моделите на лаптопите?

# 7
  • Somewhere far away
А ако е неработещ- дали ще има желаещи в олх, поне за части да го вземат?

# 8
Много зависи от цената и модела, купувал съм и съм продавал неработеща техника.

# 9
  • Somewhere far away
Е цената ще е символична, разбира се. То е ясно, че от стар лап топ не очаквам да  спечеля кой знае колко, просто не искам да ми се мотае и да заема място на тавана.

Общи условия

Активация на акаунт