Отговори
# 195
Viodidi аз за втория не мога да се вредя. Още не съм се записала и на косултации. Вчера пак се обаждах на доктора, а той пък бил извън града и сега за 9-ти остана уговорката.

# 196
  • София
здравейте мами  Hug
Хрумна ми една шантава идея. Повечето от нас трябва да си купуват колички, та се зачудих, ако ги закупим от един магазин на куп, дали няма да ни направят някаква отстъпка  Thinking
То май така можем живот и здраве да си купуваме доста неща, така да се каже на едро. Само май организацията ще ни куца, като гледам вече два месеца си пишем , а още среща не сме си организирали  Mr. Green,
Ивон количката изглежда супер, коя марка е? И това столче за кола ли е посредата? Сега ще те отрупам с въпроси  Mr. Green
Кажи колко тежи, има ли други цветове, въпреки че този ми харесва много, каква цена, и голям ли е багажника от долу?
 viodidi имам вече три прегледа при доктора, четвъртия е насрочен 25.04, тоест всеки месец по един преглед. Повече не били нужни, каза докторът, само ако има проблеми.
Ей, варненски мами, живот и здраве и аз ще дойда за два -три месеца във Варна, съпруга ми го командироват там, така че ще се включа и на варненските срещички  Mr. Green  някъде началото на юни.

# 197
Здравейте! Радвам се, че повечето са добре! На другите пожелавам скоро да отминат тревогите. И аз искам срещичка, но ще се присъединя към варненската група, ще идвам в началото на май на видеозон и ако искате може да ги съчетаем и да се запознаем Hug Hug Hug. Аз вече 3 пъти съм ходила на преглед. Ако неямате проблеми по един път в месеца е достатъчно. Весел пролетен ден на всички!  bouquet

# 198
Hi, мами Simple Smile Идеята с пазаруването на едро е доста интересна. Не съм писала отдавна и виждам, че вече имаме нови теми за размисъл / като пазаруване на колички и др. бебешки инвентар /  Simple Smile Sick се появява все още, но то май без него не е интересно.

# 199
Аз имам доста прегледи вече(поне5-6), защото имах кървене и леко отлепване на плода и се наложи по честичксо да ходя на лекар.а за обажданията по телефона не споменавам Embarassed Но сега съм добре и дано да се виждаме по 1 път на месец.Направих си и изследвания и хемоглобина ми е 124. PeaceСЕПУР

# 200
а относно пазаруването аз имам доста неща от първото си детенце и този път ще се наложи да купувам по малко неща.Може би някои дрешки и колшчка-предишната се счупи Sad

# 201
  • София
Браво момичета - доста се писали днес:) Но трябва да си изпишем темичка преди Великден.  Joy

pasta_mariana - И моя хемоглобин е така хубав -122. Simple Smile Преди да забремене си бях правила изследвания, заради едни бактерии и тогава ми беше 144 някъде. Казаха, че съм имала хемоглбин като за космонавт.  hahaha

meggyv - Идеята ти е хубава.Simple Smile

Иначе за количката - на Чико е, модел S3 autofix, струва 1300 лв. Ето линк - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2966. Хубавото е, че си има всичко. Зимен кош за бебето, седалка за кола (отделно струва около 300 лв), раничка, дъждобран и термочувалче. Също така има амортисьори, които наистина облекчават друсането за бебето. Дръжката се регулира, гумите са достатъчно големи и са чудесни за дупки и неравности по тротоара. Ако трябва да се прибира в кола и гумите могат да се махнат и то с едно движение. Височината на дръжката се регулира, има спирачка на нея за убиване на скоростта, има и спирачки долу на гумите. Май това е...може нещо и да пропускам.  newsm78 За количка си бях избрала следните критерии - да е с една дръжка, триколка с по-големи думи, да е 3 в 1, да има амортисьори. На милото малко му се изправиха косито от цената, но четох доста как някакви колички на не толкова добри марки се разпадат на първия месец, така че не искам да рискувам. За цветовете - има и други. Simple Smile
Погледнах в немските сайтове и видях, че там количката може и за 500 евро да се купи, пък аз мога да си уредя безплатен транспорт до тук и обмислям този вариант, защото 300 лв. по-малко хич не са малко.

Другата количка, която ми допадна е тази - stokke xplory. http://www.xplory.com/ . Научих, че ще се внасят в България от април-май, но цената и, заедно с всички принадлежности ще бъде около 3000 лв.  Crazy Това вече определено не мога да си позволя, пък и не си струва май.Simple Smile

viodidi - аз при частната си лекарка съм ходила 3 пъти, а при тази към ЗК един. На 16 съм на преглед при едната, а на 17 при другата.  Laughing Нещо не ми се получиха сметките да направя прегледите през две седмици... Mr. Green

# 202
Здравейте и от мен.
Аз също си имам почти всичко и едва ли ще ми се наложи да купувам дрехи и колички. Даже и паяка ни е здрав. Само шишета, биберони и козметика, но това не е болка за умиране. Но дотогава има много време. Когато бях бременна предишния път, свекарите изрично ни забраниха да купуваме кавото и да било. Та се наложи с моя мъж да се крием. Даже коритото го бях взела синьо.
Един съвет - не си купувайте малко корито - моите приятелки съжаляваха после, че не са постъпили като мен. Бързо им утесняват и се налага да си купиш после още едно, но - по-голямо. Добре, че тогава моята сестричка ми даваше напътствия, иначе и аз щах да направя камари с грешки.
Сега Крис още си спи в бебешкото креватче спокойно. Само незнам после как ще го отстъпи newsm78. Голямо лъгане ще пада
Най-много ме е страх от ревността му - а той е голям глезан.

# 203
  • някъде там
Момичета,знам,че за първо дете всеки иска най доброто.Просто знайте,че 1300лв за една количка са безумно много пари. #Crazy
Количката,която ще ползвам е от първото ми дете и то лятната. Тогава сруваше 50 лв.Повечето от нещата изобщо не се ползват дълго време..........
Вярно е всеки има право на избор. PeaceТова просто е моето мнение.Не бих дала такива суми за количка.

# 204
Хей браво мамички!!!!

Добра активност денс Simple Smile, за разлика от заспалия вчерашен понеделник! Аз съм много за груповото пазаруване на колички, мился, че и 5 мами да се организираме пак ще имаме отстъпка.

Аз съм си харесала ето тази кола на Peg Perego:

Embarassed Embarassed Embarassed,

но имаме много време , а би могло и да си ги поръчаме от някой  голям он магазин

Идеята за заглавие на новата ни темичка е мнооого прекрасна  Heart Eyes

Много би ми се искало да участвам във форумна срещичка, но до София май ще ми е трудничко да се дотъркалям, освен ако не я направим на 15 04 Simple Smile)), тогава мъжете ще са на кучешка специалка-изложба на Панчарево Laughing и аз бих могла да им избягам Simple Smile

Целувки от мен и хубава вечер!

# 205
  • La casa de Mickey Mouse
относно коли4ката, която каза 4е Ще е в бг април май, не си заслужава, тук ги има незнам заЩо в бг Ще е толкова скъпа, та тя е супер малка и незнам дали и до 6м можеш да я ползваш, приспособленията към нея са абсолиутно не практи4ни, просто незнам, цената и тук с вси4ки екстри е 700?, но масово се продават оЩе на втория третия месец след като са ги купили, 4увам само отрицателни отзиви, и може да се намери такава нова на 1/2 месеца за 500?, не бих си я взела  newsm78
аз съм си харесала quinny 3 в 1 комбинираната, но тук е 600?, незнам колко Ще е в Бг, а тази на chicco тук е между 900 и 1000? просто се 4удя на разликите в цените #Crazy

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 19:42 от ANETT

# 206
  • София
Я и аз да се включа за количките  Simple Smile
Аз ще си ползвам старата, Хаук (нещо напоследък май не са модерни, понеже не ги виждам по магазините) - тя е голяма (=), тежка (-), непромокаемо е цялото покритие (голям +, понеже дъжд не ни е плашил), тъмна на цвят (изглежда добре и сега, след като е изгледала две бебета), здрава (+). Струваше 300 лв.

Сега да си кажа мнението: за мен хубавата количка е:

1. Лека - това за мен автоматично изключва триколките, амортисьорите и прочие. Защото все ще се наложи да изкачите някои стълби с нея ...
2. Непромокаема и добре опаковаща се - това изключва необходимостта от зимен кош, който се ползва само 5 - 6 месеца (после, когато бебето започне да седи, не може да се ползва, а и съм била свидетел как дивичко бебе се обръща със все количката с такъв кош).
3. С една дръжка - казват, че кой както си свикне, но за мен лично една дръжка е далеч по - удобна от две, най - малкото, че можеш да я буташ с една ръка.
4. Евтина  Peace Че аз за 2000 лв. кола ще му купя на това бебе  Simple Smile
5. Столчето за кола, което предлагат в комбинираните колички, е всъщност кошница за кола, която се ползва до 9 - 10 месеца, максимум една година. И има такива кошници за 50 - 60 лева (е, не са Чико). После се взима по - голямо столче.
Нашето е комбинирано (от 0 до 25 кг.) - има 8 позиции - от легнало до седнало - ще си го ползваме него. Струваше 88 лв. на промоция в Метро, турско. мартин е на почти 5 години и още си се вози в него, макар че му е малко вече (но той още няма 25 кг., а и не сме купили още седалка за 5 - 12 години  Embarassed , като се приберем, ще го направим).
Кошница не е имало нужда да купуваме.

Наскоро ми се роди племенница и ние й купихме количката, ето тази:

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1846

Прекрасна е, 6 кг., лека, маневрена, непромокаема. Ако старата беше счупена, щях да си взема нея, харесвам я много повече, най - вече защото е повече от два пъти по - лека. Ама сега, не си струва да давам 300 лв. отново, за нещо, което имам и е изпробвано.

Само да вметна - понеже много търсих колички - в Пакостник цените са най - ниските в София, за много от нещата са по - ниски от цените на вносителите ... Магазинът наживо е в Овча Купел.

Иначе, дрешки ще си купя някои, старите са изгледали 4 бебета, в момента са резервни за петото (племенничката), ще са резервни и при нас, но са захабени вече. Макар че, първия път не ни дойде ред да купуваме много заради подаръците, които получавахме. Дрешките след една годинка, в голямата степен са износени и скъсани, понеже когато детето ходи, 3 падания за достатъчни за дупка на коленете.

Одеялца, пелени и прочие, си имам. Племенницата тамън ще ги освободи дотогава, ако не, ще купуваме  Simple Smile
Кошарка, понеже Мартин беше 4 бебе в леглото си и го счупи. Този път ще си взема сгъваема кошара, която става на легло, казват, че това е най - удобното обзавеждане.
За по - късно, в детската стая има две легла  Simple Smile
И то остават памперси, козметика, шишета, спално бельо (старите чаршафчета са изхабени и избелели).

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 05:26 от rally

# 207
  • София
Добро утро, момичета!  Hug

Определено ще се замисля за количката и за цената. То и на нас  не ни е до такава сума след като си изплащаме апартамента и трябва да го обзавеждаме.  ooooh! Но има още време, ще видим дали ще се размисля.

Да попитам нещо - вие какво мислите за колелата? 3-4 ? Ще се радвам момичетата с повече опит да споделят мнението си.  Grinning

ANETT - значи хич и да не ме е яд за stokke-а.  Mr. Green Изглежда много добре на снимките и прочетох някои положителни мнения, но май не са толкова добри и удобни.  Peace А за разликата в цените.  ooooh! Защо не провериш в онлайн магазините в БГ, колко е количката, която си си харесала (може и на нас да пуснеш снимка) и после прецени. Според мен по-вероятно тук да е малко по-скъпа.

И да ви се похваля. Баща ми ми се обади онзи ден и изведнъж ми съобщи, че ме е записал на шофьорски курсове при някакъв негов приятел, които ще ме научи добре, ще внимава, защото знае, че съм бременна. Пък аз определено имам нужда от шофьорска книжка (и от кола после  Mr. Green), а след като бебо се роди определено няма да имам време, пък може да се наложи да отидем на лекар с него или нещо подобно, а не мога все на мъжа ми да разчитам. То всичко това хубаво,, само че нямам представа как ще се науча. И на всичкото отгоре на първия урок в четвъртък ще тръгнем да караме от зала Универсиада. И малко ми е нервно.  Така че ще ви тормозя с моите шофьорски изпълнения през следващия месец.  Laughing

# 208
Здравейте, мили мами!!!
Много интересни неща сте изписали по разнообразни теми, докато мен ме е нямало. Цялото  ми време отива за сватба, училище и работа и съм скапана вече. Поне за Великден ще си почина малко. По темата за количките наистина магазина в Овча купел - Пакостник е много добре зареден. Персонала е страшно любезен, има изготвени списъци за всичко необходимо за бебчо, поне първоначално. И то изчерпателен без нищо излишно, а има и отстъпки. Аз съм много приятно изненадана, посетих и още няколко магазина, засега това е моят фаворит.

# 209
Добро утро  Mr. Green
гледам за колички си приказвате вече, аз си мисля че още е рано е да мисля за колички  такива атрибути. Не че не гледахме онзи кошарките  Embarassed
Ивонче, няма страшно щом ти е пекан инструктура. Моя до последния ден не ми каза дали карам сама или ми помага (даже имам съмнения че нарочно ми правеше номера от време на време) но като тръгнах сама да карам разбрах че се съм карала без помощ отдавна. Е не съм най добрия шофьор и имам доста трески за дялане но пък поне не ме е страх и не се притеснявам.
Рали напълно си права за критериите - мисля да си направя списък по тях  Mr. Green
Имам предложение за среща за началото на май като Неве дойде в Варна,а после и през юни с Меги. Какво ще кажете, и без това има достатъчно време да се организираме.
Слънчев и усмихнат ден

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 10:28 от mimeto_iv

Общи условия

Активация на акаунт