Отговори
# 210
Здравейте мами,аз искам да ви питам дали си епилирате краката,една приятелка ми каза че не е хубаво по време на бременноста,аз въпреки това си ги епилирам  Blush

# 211
Нади, за мен това са бабини деветини като да не се постригваш  newsm78 Само знам че пада прага на болката т.е. вероятно ще те боли повече. Е за всеки пак различно ама скоро го коментирахме тук  Hug

# 212
Хайде и аз да ви се представя, като нов член на октомврииската групичка.
ПО изчисленията на докторите ,а и по нашите мъничето ни ще се появи в края на октомври. Терминът ми е 28.10.
Вече от колко време си влизам по различни темички, но чак сега се сетих че тук мога да намеря по сродни душици.  Grinning
Надявам се вече на повечето от вас да не им става лошичко и това да е останало назад във времето.Аз все още не мога да се похваля че ми е много добре но не надявам сега като общувам повечко с вас и на мен да започне да ми олеква   bouquet
Още веднъж ЗДРАВЕЙТЕ Grinning

# 213
  • София
Отказвам да ходя космата и рошава  Mr. Green Боли, не боли махам косми и следващата седмица ще запиша час при фризьор, че нещо косата взе да пада  Sad
Ивон 1300 лв ми изглеждат много за количка, като сложим и другите необходими неща ще вземем да чукнем 4000, а още не се е появил бебо. Но ние със съпруга ми сме такива прахосници, че като нищо ще надхвърлим тази сума и накрая ще имаме много непрактични, но скъпи вещи за бебо. Легло за сега и аз няма да взимам, всички мами около мен ме съветват да взема кошарка и ще ги послушам, а после ще направим цялостно обзавеждане на детска стая. Още спорим по въпроса дали ще е розова или синя  Mr. Green Mr. Green Харесахме си едно мъжко име, но женско още нямаме, аз все се заглеждам по сините неща, та ще видим ние таз работа, а такаааа искам да връзвам панделки  Mr. Green.
Този магазин в овче купел - дайте някакъв адрес, че мисля в събота да го посетя, но нещо не намирам координатите му.
Ивон хайде взимай книжка, та после и кола да избираме  Hug

Пу първа да поздравя с добре дошла новата мама viarkata     bouquet   bouquet До седмица две би трябвало да спре да ти се гади и да ти е лошо, пожелавам ти го от сърце, след това ще почнеш сигурно като нас да се оплакваш от болки в кръста и къде ли още не, направо като в пенсионерски клуб бяхме миналата седмица.  Mr. Green  Mr. Green

# 214
Аз също смятам , че това с постригването е суеверие и още преди 2 седмици си смених прическата с по - къса. Дългата коса ми беше неудобна като повръщах постоянно/ да търсиш шноли в последния момент или да я държиш докато  Sick/
Днес ходих на конслултация и ми пуснаха изследвания за токсоплазмоза и цитонамазка. На вас пускаха ли ви?

# 215
Rori, на мен не са. Пуснаха ми са мо обикновените - кръв, урина и венозна за Хив и сифилис.
И аз да кажа Добре дошла на новата мама.   bouquet

Rally, оабсолютно съм сигласна с теб.
Когато се роди синът ми и аз исках всичко да ми е най хубавато и да е ново. Но след ремонта цяло лято не ни останаха никакви пари и се задоволих с количката на сестра ми. Може да е старичка, но пак вероятно ще съм с нея, защото е много удобна. Няма добълнителеб бебешки кош, но цялата горна част се маха и остава само рамната с гумите и багажника. Така малкия изобщо неразбираше как го местим и в колата и в къщи. А пък рамката се сгъваше и си влизаше спокойно в багажника. Моя приятелка реши да си купи модерна количка, която само се сгъва. Детето се будеше, количката не влизаше в багажника. Много се ядосваше.
Понеже бъдещия батко също е роден октомври искара с голямата количка само до пролетта и се наложи да купим лятна - за 65 лв. И така. За есенно и зимно бебе е хубаво да има зимна количка, защото предпазва от вятъра и студа, но лятото спарва и  не е никак добре.
И да ви се оплача - косата ми се изправи.  #Cussing out #Cussing out Гадост

# 216
Здравейте мили майчета  Hug
Аз ще ви се оплаквам... Sad  днес ходих на лекар при тази, която ми водаи ЖК-то в Света София - казва се д-р Шишенкова. Та тази така наречена докторка направо ми разби илюзийте. При нея ходя за втори път, като първият път основно си общувах със сестрата докато подготви документите да ме запише, междувременно докторката прегледа три други жени. Аз обаче си казах - ами нямах си записан час, жената е много заета, като се видим следващият път ще си говорим повече , ще си задаваме въпроси и ще си разясняваме нещата - все пак ми е за пръв път! Да ама не!!! В лабораторията ми бяха казали за следващия път /т.е. днес/ да си нося от вкъщи чашка с урина, та влизам аз в кабинета с чашката и се почват едни крясъци: каква е тая урина дето я нося сега, по плана на здравната каса не ми се полагало толкова ччесто да ми се правят изследвания, защо съм била слушала тия от лабораторията, какви били те , че да ги слушам...и т.н.
Стана още по-лошо, когато попитах за скрининга и морфологията - кога и къде ще ме праща. Споменах, че съм чела в интернет за мед. център "Фемина" и понеже навсякъде са платени тези изследвания я попитах дали да си ги направя там...Леле тая жена като се развихри - първо -  казва тя - никъде другаде в София освен в "Майчин дом" не се прави биохимичен скрининг, и после тя си знаела работата, аз нямала ли съм й доверие, защо съм се доверявала на това, което пишело в интернет - въобще ужас и безумие!!!  #Cussing out
Оправдавах се като ученичка за това, че съм търсила някаква странична информация за бременността си!!!  newsm78

Другия абсурд - сигурно и вие знаете, че по линия на здравната каса имаме право  само на  два видеозона за цялата бременност...та на мен този ми беше първият при нея, но аз си го платих - 20,00лв!!!, защото съм имала право на безплатен чак в петия месец!!!  Naughty

Познайте какво направих след като излязох от болницата ревяща от обида - обадих се на старата ми гинеколожка и си записах час - скъпо е, но има защо!!! Записах си час и за фетална морфология в медицински център "Фемина" при д-р Димитрова. Ако искате и вие да отидете сега е момента да се запишете, защото днес ми дадоха час за 17.05.2007г.

Е стига съм се оплаквала, че сигурно ви досадих, ама много ми олекна да знаете, така бях разочарована!!!

Дано при вас нещата да са по-добри по отношение на докторите  Grinning

viarkata добре дошла мила - всичко най-хубаво ти пожелавам  welcome  newsm51

Лек и приятен ден на всички  Hug Hug Hug

# 217
Здравийте, мами Simple Smile Днес вече си направих истинска регистрация и се надявам да не ме пишат вече гост като се включа нещо и аз да кажа.  Peace При мен още нито една лекарка и дума не е отворила за фетална морфология. Само първия път ми казаха, че ще трябва и сега нищо. Уж има някаква криза с раждаемостта, а май бременните сме навсякъде и не може 2 мин да ни отделят за въпроси и обяснения. Нищо, де - другия път ще се пробвам вече да питам кога и как Simple Smile И на мен ми се искат хубави неща да се купят за бебчо, но знам ли кое е хубаво. Моля, мами с повече опит - каквото се сетите казвайте, че няма как всичко да се предвиди Embarassed

# 218
Преслава, направо ме изуми с тази история. Просто нямам думи. То бива бива ама това пък вече е прекалено. Тая докторка заслужава да й се направи една скрита камера и да я пуснат да я гледа цяла България.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Вярката, добре дошла принас, надявам се че скоро ще се почувстваш по-добре  welcome

# 219
Здравейте! Hug Добре дошли на новите мами  и дано ви е весело и по-безгрижно с нас!    bouquet
Относно пазаруването големи мераци имам вече ама е още твърде рано! Но това не ми пречи да разглеждам основно в интернет разни интересни нещица за бебоци! За количка и на мен ми се ще нещо новичко и практично но такива средства от сорта 1200-1300лвл #Crazy просто са немислими за нас!!! И ние в момента сме в ремонт от който вече ми дойде до гуша и ни изцеди до край ама айде още малко ще имам търпение.И аз вчера пуснах изследвания кръв и урина и сега чакам резултатите.Не съм правила кръвни изследвания и се надявам всичко да е на ред!Преслава за  д-р Шишенкова поне преди се говореха хубави неща  newsm78 ????? Не е оправдано поведението и! newsm11

# 220
Здравейте момичета  Hug
Толкова много ми липсвахте но ето днес намерих малко време да пиша, защото не съм на работа останах си у нас за да поизчистя малко, че откакто съм с  preggo толкова ни мързи с малкото мишле да чистим  Embarassed
Гледам и за колички вече сте взели да мислите, аз още не съм се ориентирала и не гледам много много ама видя ли някой детски магазин по така зареден веднага ще влезна да хвърля едно око  newsm78 , че ние си нямаме нищичко и ще си купим всичко живот и здраве
Нас още не ние напуснало  Sick даже последно време се засилва, аз си мислех че вече ще отшумява а то не. Но коремче си имам бях качила до миналата седмица 1 кг. а за тази седмица още един  #Crazy как стана така незнам но определено се ни се яде и ме е страх сега да не натрупам 10-20 кила за 1-2 месеца  #Crazy
Пожелавам ви лек слънчев ден и много много усмивки  Hug  Hug  Hug

# 221
Преслава, мила изобщо не обръщай внимание на такива "специалисти"!  Twisted Evil  Явно тази жена се е самозабравила, славата и популярността на много хора не им се отразява добре!

Тук някъде имаше тема с черен списък на гинеколозите, мисля че тя е за там!

И какво е това безобразие с видеозона!!!!! И с предишната ми бременност и сега ме гледат всеки път ( което е веднъж месечно ) и никога не е искала допълнително да плащам за ехото Twisted Evil  Ей безобразни печалбари са станали  Twisted Evil

MDimitrova - ти с къдрава коса ли си?  Аз съм къдрава и след първата бременност и раждане направо не можех да си позная косата, стана съвсем права  Shocked ужас! Тогава се подстригах много късо и се оправи за щастие, с бебката се подстригах още като разбрах, че съм бременна и за щастие нямаше поражения Peace, сега отново се подстригах, даже приятелката ми фризьорка се шегува, че хората се подстригват веднъж месечно, а аз на всяка бременност  Party Party Party

Опитай , мился че това е единствения начин за спасяване на косата Heart Eyes

# 222
Момичета вие като се преуморите понаболява ли ви ниско долу (май е матката ама не съм сигурна). Мен много рядко ме боли но забелязах, че като се разтягам или нещо нося малко по тежко и веднага почва леко да ме почуква и в момента в който поседна да си почина и съм по спокойна и веднага ми минава. Преди 2 седмици гинеколога при който ходих каза , че е нормално защото се уголемява матката и дали найстина е така  newsm78  До неделя пих по негово предписание 3 пъти по 1 хапче нош па, а сега днес ме заболя за секунди и аз веднага си седнах да си почина и веднага ми мина Я кажете при вас случва ли ви се
Ами относно лекарите (гинеколози) и екографските прегледи аз какво да кажа още като влезнах да се запиша за ЖК , веднага лекарката ме попита дали ходя и на частно защото тяхния екограф не работел и нямало скоро да го оправят и няма как да ме гледа newsm78
Ако нямам пари какво означава това, че няма изобщо да знам как е детето ли. Това е България много пъти се това си казвам. Сега аз си ходя на почти всеки 2-3 седмици на часно и ще ходя на 1 месец на ЖК . А пък си представям ако ми беше казала тази да и дам 20лв за да ме види на екограф, че ми се полагат 2 за цялата бременност  #2gunfire

# 223
Здравейте мами! На всички нови също пожелавам леко бременеене и здрави бебчета! По въпроса за количките и аз мисля да ползвам тази от сина ми, тя е комбинирана, преди 4 год беше 250 лв., но изобщо не е мръднала нито като цвят, нито като качество, има си и зимно чувалче и покривало, беше полска незнам каква забравих каква марка, но преди бяха доста нашумели. Смятам да изкарам с нея до пролетта (живот и здраве) и тогава да си купя лятна, предишната ми беше триколка на Чиполино и бях много доволна. Не е вярно, че триколките не са стабилни, тези с големите губи са и стабилни и маневрени, даже и коланите им са по-сигурни от тези на големите колички. Аз също мисля да си взема от сгъваемите кошари на две нива, преди имах само на едно и беше идеална за игра, но за малко бебе за спане е неудобна, тези са много по-добри. Тези цени за колички, които пишете са направо космически, наистина трябва добре да се гледа при избора има, както казва Анет, голяма част от тях са много малки.
За видеозона и аз питах - полагат ни се два безплатни по здравна каса, но никъде не е казано в кой месец да се правят, аз единия път вече го използвах.
За феталната морфология ми казаха, че изследванията са безплатни само над 35 г., иначе се плаща. Но в Бургас няма да отида, затова съм се ориентирала към Варна както преди писах. Там явно има много по-добри специалисти и по-добра техника.
Това е момичета - аз май се отнесох. Лек ден!

# 224
  • La casa de Mickey Mouse
http://www.kindersitze-shop.de/inhalt/product_info.php/products_ … /1014/language/es

ето ви линка на коли4ката за която ви говоря, най отдоло е дадена с трите си 4асти 3 в 1 (зимна лятна и порт бебе), цената която е дадена най отгоре е само за лятната с трите 4асти излиза около 500? както казах тук, има над 20 разцветки

Общи условия

Активация на акаунт