Отговори
# 225
Здравейте
Леле вече за колички ли се размечтахте. Аз да си призная не смея да вляза в бебешки магазин ей така за да не урочасам работата. Не че съм суеверна ама мисля, че е раничко.

# 226
Пу, и аз да се включа официално! Чакаме второ бебе на 11-ти октомври; "каката" току-що стана на преклонната възраст от 2!

Живеем в Лондон - и по тази причина чак днес имах първи преглед  ooooh! - и ми дадоха термин...Аз си го бях сметнала малко по-рано, оказа се че съм ма-а-а-лко "по-малко" бременна  Mr. Green и с една седмица назад, та се чувствам сякаш пак ще я карам тази 13-та седмица  Joy Тук не си дават много зор в началото...Даже ни сервираха, че няма да ни кажат пола на бебочето (политиката на болницата била такава). Ще си направя преглед в България като си ходим; ние искаме да знаем  Mr. Green

Засега тази бременност върви като първата (чук-чукам на дърво), не ми става лошо, ходя си на работа (първият път работих до седмица преди термина). Аз искам момченце, таткото си е поръчал момиченце ("същото" като Мариана), а самата Мариана (ако трябва да сме честни) най-много иска коте.

Наистина е малко раничко за колички още...добре ги огледайте по улиците, градинките и магазинчетата първо; има време...Ако ги вземете отсега, едно че ще излязат нови неща, друго - какво ще правите цяло лято!

Потупвам ви виртуално по коремчетата, и доскоро!

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 01:02 от misholina

# 227
  • София
misholina добре дошла  Hug  Hug  Hug
Да им имам и загубената политика на болницата, то че някой иска да се изненадва, хубаво, ама на такива като нас нетърпеливи и любопитни трябва да казват, ех и моя доктор се слави с неказването, но аз го тормозя, а и се надявам при 3Д-то да ми кажат. Рекламират и някакъв тест, който дава 99 процента верен отговор и то само с капка кръв, но тук още не го предлагат и го има само в другите европейски държави.
Преслава тази докторка Шишенкова май влиза в критическата, точно тя с такова образование да вика и крещи на бременна  #2gunfire  #2gunfire Всъщност за пръв път и чувам името, но една скрита камера, както предложи  mimeto_iv ще и дойде добре.

# 228
А всъщност, официалната причина да не казват пола, е защото някои етнически групи предпочитат момчета (индийци и китайци, например) - и имало много прекъснати бременности с момиченца. Уж все по-рядко се случвало, ама се презастраховат.  Confused

# 229
misholina, добре дошла  Hug
Много се смях на това с котето Simple Smile Дъщеря ти е много сладка Simple Smile

# 230
Добро утро  Mr. Green
Мишолина добре дошла при нас  Hug
Тук днес вали но се надявам денят за всички да е много усмихнат  Mr. Green

# 231
Добро утро, мамчета!  Hug
Добре дошли на новите ни октомврийки!   bouquet   Hug Пожелавам ви леко бременеене и прекрасни есенни бебчета!
Положението със здравната каса и с това, което е предвидено за нас бременните няма да го коментирам, защото е ясно, че това си е поредния абсурт и в без друго социално "прекрасно" устроената ни държава. Но за това, което Преслава е споделила остнах с отворена уста. Аз лично съм категорична в такива ситуации и това, което мога да те посъветвам и да си смениш докторката. Недопустимо е такова отношение, към който и да е пациент, а още по-малко към бременна жена. Преслава, възмутително е и е ужасно обидно  Naughty, но не си го слагай на сърце и бъди твърда. Смени я тази гаменка и си избери по-спокоен и отзивчив доктор!  Peace
Аз също не съм очарована от моята дакторка на ЖК. Стори ми се една такава студена и не приветлива. Много е далеч в сравнение с моя лекар. И като ми почнат с тези оправдания, че вече им бил изчерпан лимита за изследвания ми иде да ги  #2gunfire. Ами аз какво да направя като в края на месеца съм вече във времето за регистрация. Какво сега, специално трябва да се съобразявам с тях. Не стига, че всеки месец ми се удържа солидна сума за осигуровки, ами когато се налага да ги ползавам трябва да чакам до другия месец. Ама стига съм се ядосвала, защото нищо не мога да променя, за съжаление.
За количката още не съм започнала да се интересувам обстойно, но по съвет на вече минали по този път мами най-добре е да се избере по-лека и да има здрави и големи гуми с амортисьори, за да издържа на дупките и да щади бебата. И да ни харесва на външен вид, все пак.
Мisholina, и аз много се смях на това с котето! А как само си мечтая за една такава сладурана като твоята, но все момченце сънувам. И то сънищата са ми едни станни. Снощи сънувах, че съм оставила детето само за дълго и като се прибирам виждам котката на майка ми да лежи на неговите завивки, а детето паднало на пода.  ooooh! Такъв ужас преживях на сън! Ама как пък ще си оставя детето само с котката! Пълни глупости. Пък и вече, който ме види и знае ми предрича пак момче. Ей, големи врачки се извъдиха всичките. Ама аз не се предавам и като meggyv си стискам палци да плета плитки догодина.  baby_neutral Joy 
Irenn, и аз има такива усещания от врема на време и говорих затова с моят лекар. Той ми каза, че докато матката е още в малкия таз това е обичайно, но да не се преуморяваме все пак. Ако вече има зацапване тогава веднага на лекар.
Май добре поработих за бързото изписване на темата, за да можем да си отворим скоро новата. Whistling Слънчев ден и успех с боядисването на яйцата! Мен това ме чака след работа! Прегръдки на всички ви!  Hug Hug Hug

# 232
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Добре дошли на новите мами!
Аз си направих изследванията. Засега не ми е излезнала токсоплазмозата и малко ми е притеснено. Хемоглобинът ми е малко нисичък - 113, но като цяло почвам да се чувствам
човек напоследък. Гаденето се появява чат-пат и ми се спи следобед. При килограмите удържам фронта и съм +1 все още. Предполагам, че се дължи на факта, че не пия газирано, сокове, не ям сладко, а и тестените неща ги ограничих. Силно се надявам да задържа с кг, защото на бебето не са му нужни тлъстини  Mr. Green. Изобщо не лежа на тази кълка, че после ще ги сваля, защото при мен беше обратното. По време на бременността почти не качих и после от стреса покрай бебето се освиних.
Преслава, лекарката ти е меко казано се е държала отвратително. Аз лично бих я сменила. Освен това съвет към мамите, които са бременни за първи път - не споделяйте с лекарите си какво сте научили от Интернет, защото се дразнят.
Аз ще боядисвам яйца в Събота, защото съм на работа до 6 ч. и после нямам сили за нищо.

# 233
Здравейте,
Как сте?
Боядисахте ли яйцата?Аз това вече го направих и имам 4 спукани , а уж внимавах  Simple Smile
За килограмите аз съм с един по малко от нормалното, но го отдавам на  Sick.
Приятен ден на всички Hug

# 234
Сега съм на работа, но довечера ще ходим у майка ми да се цапаме.

# 235
Здравейте мами октомврийки! Виждам вече колички избирате. Ох  Mr. Green и на мен  голям кеф ми прави да разглеждам и да си харесвам разни нещица за бебчо и нямам търпение да дойде време за харчене на пари по малкото човече. Колички, кошарки, шишенца, дрешки ...  Blush  лелеееее колко много имааа  smile3508 . Само не знам банкомата, бабите и дядовците дали са готови, ама ако не са да се стягат.
Аз още не съм се записала за консултации, но за щастие нямам проблеми за сега и се надявам вече следващата седмица да се разберем с човека, че и направление имам. Абе момичета искам да ви питам вие пиете ли още фолиева киселина. Забравих до края на 3-я месец или 4-я трябваше да се пие.
И накрая да не забравя  welcome Добре дошли на новите мами! Леко бремеенене и дано да им е приятно с нас тук.  newsm51
А на всички пожелавам хубав ден и приятно цапотене easter .  Mr. Green

# 236
И аз в събота ще се разпиша с яйцата че като се върна вечер от работа и нищо не ми се подхваща  Whistling
А за ФК си спомням че поне до края на 3тия  newsm78

# 237
  • някъде там
Здравейте и от мен. По повод яйцятя,малкия е при баба си и в събота ще го приберем,та тогава ще ги боядисаме, да се радва детето.
Онази вечер пак полук зацапване и си искарах акъла.Беше към 22 часа,на никъде за доктор. Сутринта се консултирах с лекара ми. Отново пия утрогестан(от който ми се гади)   и папаверин.Оказа се,че плода е ниско разположен и плацентата с предно предлежание. Най-вероятно няма да ми правят серклаж,но пък може би ще е секцио раждането.Всичко това обаче ще стане ясно с времето. Та поради тези причини е до някъде нормално да получавам зацапване.Иначе ритаме и поскачаме като луди Laughing
Хайде това е от ме. Peace

# 238
Аз добре се разписах, ама забравих най-важното, че в понеделник ходих на преглед, за да ни видят как сме. Пак ни похвалиха, дори и сърчицето ни е пак 158 удара. Само, че не можах да видя шушулката послушна ли е или палава, защото спинкаше. Доктора така обстойно го разглежда през цялото време, че му се чудих как не се събужда бебата. Явно ще е поспаливо като майка си, която може само на сън да я кара. Laughing Пак си имам снимки, които вече са по-ясни, но с този розов оттенък незнам дали ще се вижда нещо. Все пак ще се опитам да ги кача в колекцията. 

# 239
Здравейте,
Маргат Чеснова, ами не съм точно с къдрава коса. По-скоро мога да я нарека чуплива. Не, че не обичам прави коси, но моята е много тънка и рядка и буклите й предаваха обем, а сега приличам на плешива.  #Cussing out Аз когато разбрах, че съм бременна веднага се постригах доста късо и нямаше никакъв проблем, но от 1 седмица насам се изправи. Дано да е временно. Praynig
Преслава, не се тормози с тази. Просто я смени ако можеш. Аз  през първата си бременност ходех на частно на лекар, но на консултация бях разпределена по район и нямах избор. Та тази коза като ми каза в края на 8 месец, че детето не се било обърнало и взе да ми пише бележка да се качвам в болницата за да ме режат. Направо ми скъси живота. Добре, че моя мъж е винаги до мен и този път реагира и ме заведе при доктора веднага. Той естествено ме успокои и си родих абсолютно нормално и безпроблемно.
Слава богу, че този мой доктор междувременно сключи договор със здр. каса и сега ми води и ЖК. Много съм доволна. За мой късмет пък, фирмата в която работя има сключен договор с частна здр. каса. Та това което ни ми поема едната, го поема другата. Късмет.
А сега с мъжо сме като съдран чувал. Аз вземам само 100 лв. заплата, защото реших  да си увелича осигурителната (нали после като спра работа ще са ми нужни повече средства), а и неговата работа - частна ту- има, ту- няма. Ама то и ние как харчим не е истина.
Преди 2 седмици на Стройко си взехме парна душкабина за 3700 лв. #Crazy и още куп други работи. А като започнем след 2-3 седмици ремонта на банята си нямам и на представа още колко ще трябват. Обикновено предвидените разходи трябва да ги умножиш по 3, за да си близо до истината.
Аз яйца май и тази година няма да червя. Обикновено с това се занимава свекървата. В събота като си отидем, всичко ще е готово. Пък на "баткото" тази сутрин му занесох в градината едно - щели да го рисуват. Joy

Общи условия

Активация на акаунт