Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога обикновено започват да се появяват "истинските" коремни тумбаци по време на бременност?
Какво означава да видите жълто мехурче по време на ултразвуков преглед по време на бременност?
Какви са признаците за пола на бебето по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога обикновено започват да се появяват "истинските" коремни тумбаци по време на бременност?
Появата на "истински" коремни тумбаци по време на бременност е индивидуална за всяка жена. Обикновено се очаква коремът да започне да се появява към средата на четвъртия месец, но това може да варира. Някои жени може да имат по-изразен корем, докато други може да изглеждат почти плоски. Всичко това е нормално и не трябва да предизвиква притеснение.
-
Какво означава да видите жълто мехурче по време на ултразвуков преглед по време на бременност?
-
Какви са признаците за пола на бебето по време на бременност?
Признаците за пола на бебето по време на бременност, като например пъпки, често се основават на фолклора и нямат научна основа. Например, ако една жена наддава много тегло, това може да означава момиче или момче. Тези вярвания не са подкрепени от научни доказателства и не могат да се използват като надеждни индикатори за пола на бебето.
-
Какво означава да видите два мехурчета по време на ултразвуков преглед по време на бременност?
-
Какво трябва да направи една майка, чието бебе има варицела, когато съпругът й ще бъде с детето за 4-5 дни?
сценарият в България, вероятно болшинството са такива и затова вероятно няма да го сменя. Мисля също , че те нямат интерес да си правим генетичните изследвания, тъй като при лоши резултати може да се прекъсне бременността и те губят пари. Единственото направление за изследвания ми беше за Васерман, понеже ще го искат при раждането.Другите изследвания си ги плащам, като задължително ги правя в лабораторията на здравния център, което ми подсказва, че там после си разменят направления , за да теглят пари и от здравната каса. 

, викам си то сега, когато няма нищо сложно около мен и бебето се държат така ужасно, а когато тръгна да раждам какво ли ще е - на какъв ли доктор ще попадна, на какви ли акушерки... и там плащай като поп... Направо ми се гади от цялата тъпа система! 
- жална и майка на тая "докторка"
Не се отчайвай за раждането.
- безочливи са именно неспособните.
Аз другата седмица ще взема да отида на лекар аз место вече да ми минава
) така ме е страх да не се заразим с малкото мишле. 
Добре дошли на новите мами и успех на всички