Отговори
# 240
Здравейте октомврийски майчета,
Привет Преслава,
на сайта на НЗОК е качен националния рамков договор за 2007 г. В приложение №7 има таблица, по която можеш да следиш какво е предвидено да се прави за бременните, както и за тези в риск. Аз лично не съм доволна от наблюдаващия гинеколог по здравна каса, но това е  #2gunfireсценарият в България, вероятно болшинството са такива и затова вероятно няма да го сменя. Мисля също , че те нямат интерес да си правим генетичните изследвания, тъй като при лоши резултати може да се прекъсне бременността и те губят пари. Единственото направление за изследвания ми беше за Васерман, понеже ще го искат при раждането.Другите изследвания си ги плащам, като задължително ги правя в лабораторията на здравния център, което ми подсказва, че там после си разменят направления , за да теглят пари и от здравната каса. smile3527
Аз съм с рискова бременност поради възрастта, но нямам направление за генетично изследване. Намерих информация и се ориентирах сама , за да ги направя.
Пожелавам на всички лека и успешна браменност newsm51

# 241
Здравейте на всички  Hug
Много ви благодаря за успокоителните думи   smile3525
Що се отнася до смяната на "докторката" много ми се иска, ама ужасно много, но смятам, че kalina333 е права, когато казва, е повечето са едни и същи и ако не им плащаш няма да получиш грам внимание!!! Та затова ще си ходя на частно и ще си плащам двойно /и осигуровки и прегледи/ и така до края на света! Най-лошото е, че направо се уплаших за самото раждане  newsm78, викам си то сега, когато няма нищо сложно около мен и бебето се държат така ужасно, а когато тръгна да раждам какво ли ще е - на какъв ли доктор ще попадна, на какви  ли акушерки...  и там плащай като поп... Направо ми се гади от цялата тъпа система!  Sick
Аз между другото писах на министерството на здравеопазването да ми отговорят фиксирани ли са месеците , в коите се правят видеозоните и ако не са  smile3514 - жална и майка на тая "докторка"  #Cussing out  #2gunfire

Като ми отговорят ще ви пиша та да знаете и да не ви шантажират както се случи с мен!

Е хайде пожелавам ви лек ден и приятно боядисване, който ще боядисва де  Grinning Grinning  Hug

# 242
Преслава,
в приложение 7 ще видиш всички дейностти за бременни, които се покриват от касата. Посочени са сроковете, в които се извършват.   love001Не се отчайвай за раждането.
Лекарите, които най-съществено са ми помогнали, са го правили безусловно. Flowers Sunflower Flowers Sunflower  Flowers Sunflower  Кадърните специалисти често са и високо етични и обратното  smile3528- безочливи са именно неспособните.

# 243
  • La casa de Mickey Mouse
не се оплаквайте от системата в Бг много по добра е от тук, тука е направо някакъв ужас, 4чак в 12 седмица се увериха 4е съм бременна преди това не ме погледнали нито ми бяха направили каквито и да е изследвания добре 4е ходя на 4частно та да съм сигурна
изследванията който ми бяха направени в началото на март ми бяха показани в края на март, ако е имало нещо смятайте
супер безотговорност
полагат се за цялата бременност 3 ехографа (12, 22 и 30 седмица), ако си в рискува група генети4но изследване, тук не е задължително и само по твое желание не може (поне не и безплатно) и мисля 4е три пъти изследване на кръвта, който нау4аваш с голямо закъснение
акушерката която води бременността обикновено я виждам на 45 дена веднъж и каквото и да я попитам все казва да питам гинеколога (който както споменах Ще го видя 3 пъти за цялата бременност) или ли4ната лекарка (а при ли4ната записването обикновено е за след месец) така 4е си оставам с това, 4е Щом другите са минали по тоя път при тия условия и са родили здрави бебета зна4и и при мен Ще мине така
относно май4инските са 3 месеца (100% заплатата) след това на ясла или неплатена (според зависи от фирмата не винаги може), от тая гледна то4ка в Бг е милион пъти по добре, но уви
колкото пъти ми се наложи тук да отида на лекар, толкова пъти се убеждавам 4е ние в Бг имаме сто пъти по добра здравна система (тук е възможно да 4чакаш в спешен 6/7 или пове4е 4аса, в най добрия слу4ай сбебе или бременна жена Ще влезе след един два 4аса, относно 4асовете за специалист миналата година 4чаках 6мес за 4ас за гинеколог, ходих два пъти в спешен бях с невероятен кръвоизлив не можех да стана от леглото без да направя локва, а те и двата пъти ми казаха 4е нищо ми няма и 4е съм драматизирала, прибрах се след около седмица в Бг и се оказа миомно образувание, оперираха ме още на следващия ден, мисля 4е ви стига да си направите изводите)

# 244
Анет,
много съжалявам, че имаш такива неприятности.  smile3525Животът в чужбина не е лесен. Но също е неприятно, когато в собствената ни страна се отнасят с нас като с имигранти.
Лека бременност и кураж ! newsm10

# 245
  • София
ANETT тез испанци май вярват в подбора на природата, ама ми звучи все едно са шайка шарлатани, Пълни неграмотници - ти с миома, силно кървене, а те нищо ти нямало  newsm78 .
Аз точно поради тази причина си ходя на частно и на частно ще си раждам, така или иначе докторът ми работи вече  в частна клиника, а него не го сменям.
MDimitrova честита душкабинка
mamma mia пускай снимките, нищо че са розови че ми се гледаааа

# 246
Ето ме и мен чак сега намерих малко време да пиша. Гледам май повечко ще боядисваме яйчицата в събота и мен така ме мързи  ooooh! Аз другата седмица ще взема да отида на лекар аз место вече да ми минава  Sick почнах редовно всяка сутрин да  Sick
mamma mia и лекара при който ходих така ми каза, че  е нормално по малко да усещам защото матката се уголемявала а и организма се настроивал за бебока (нали тогава моя беше в чужбина)  нямам зацепване и затова съм по спокойна ама имам ли и малко зацепване веднага ще бягам на лекар. Малко много май се вторачвам в мен и се паникьосвам.
А да не говоря за параноята ми за шарката, днес едната ми клиентка ми каза, че на детето и били му излезнали пъпки по ръцете и крачетата (аз веднага шаш и паника направо като чуя шарка и пъпки и  #Crazy ) така ме е страх да не се заразим с малкото мишле.
Айде лека вечер и утре лек ден мили дами на новите добре дошли и на всички по една голяма прегръдка и целувка  Hug

# 247
не се оплаквайте от системата в Бг много по добра е от тук, тука е направо някакъв ужас, 4чак в 12 седмица се увериха 4е съм бременна преди това не ме погледнали нито ми бяха направили каквито и да е изследвания добре 4е ходя на 4частно та да съм сигурна
изследванията който ми бяха направени в началото на март ми бяха показани в края на март, ако е имало нещо смятайте
супер безотговорност
полагат се за цялата бременност 3 ехографа (12, 22 и 30 седмица), ако си в рискува група генети4но изследване, тук не е задължително и само по твое желание не може (поне не и безплатно) и мисля 4е три пъти изследване на кръвта, който нау4аваш с голямо закъснение
акушерката която води бременността обикновено я виждам на 45 дена веднъж и каквото и да я попитам все казва да питам гинеколога (който както споменах Ще го видя 3 пъти за цялата бременност) или ли4ната лекарка (а при ли4ната записването обикновено е за след месец) така 4е си оставам с това, 4е Щом другите са минали по тоя път при тия условия и са родили здрави бебета зна4и и при мен Ще мине така
относно май4инските са 3 месеца (100% заплатата) след това на ясла или неплатена (според зависи от фирмата не винаги може), от тая гледна то4ка в Бг е милион пъти по добре, но уви
колкото пъти ми се наложи тук да отида на лекар, толкова пъти се убеждавам 4е ние в Бг имаме сто пъти по добра здравна система (тук е възможно да 4чакаш в спешен 6/7 или пове4е 4аса, в най добрия слу4ай сбебе или бременна жена Ще влезе след един два 4аса, относно 4асовете за специалист миналата година 4чаках 6мес за 4ас за гинеколог, ходих два пъти в спешен бях с невероятен кръвоизлив не можех да стана от леглото без да направя локва, а те и двата пъти ми казаха 4е нищо ми няма и 4е съм драматизирала, прибрах се след около седмица в Бг и се оказа миомно образувание, оперираха ме още на следващия ден, мисля 4е ви стига да си направите изводите)

Tykmo sym se razbesniala na tazi tema - pri nas e syshtoto po powod otpuskite i kachestvoto na zdravnoto obslujvane! Videozoni - spored zastrahovkata, tuka pone niamam problemi, no inache vsichkoto ostanalo e motamo syshtoto. Riskova, neriskova, hodish kato kon na rabota i sled kato rodish pak...
 #Cussing out #2gunfire

# 248
Добро утро момичета мога да пожелая на всички ви лек приятен и слънчев ден днес и много усмивки Hug
Вие мами ще ходите ли на църква да минавате под масата, аз се чудя знам че е хубава традиция ама с малкото ми коремче дали ще мога да се свия  Joy
Относно темата за здравеопазването как ли ще се почувства някоя дама от парламента, ама  да не ходи на частно и да не казва коя е да отиде на ЖК да и кажат още от входа, че има само 2 видеозона за цялата бременност или както на мен, че изобщо няма да имам видеозон защото е развален и да и викат и крякат с всички екстри да видим дали тогава се няма да има пари за бременни. Ама то само ние обикновените хора търпим това, а те специални грижи ще имат. Дали в тяхната болница ще имат някой развален екограф който не работи на дали.
Айде оставям ви и само  Grinning усмихнати лица днес да има  Hug

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 09:09 от Irenn

# 249
Добро утро
Днес имам рожден ден та по повода - една скромна почерпка от мен  Mr. Green

# 250
Добро утро на всички момичета!
Слънчев и приятен ден на всички и нека да не забравим да поздравим нашите лекари с предстоящия им празник. baloni newsm19

# 251
mimeto_iv       ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   bouquet  Hug
Много здраве, щастие и нали знаеш октомври най сладкото подаръче
И почерпката е супер   Hug

# 252
Честит рожден ден  newsm51, mimeto_iv,
бъди жива и здрава , щастие и много любов на цялото семейство в очакване на най-прекрасния подарък smile3510

# 253
  • Стара Загора
Mimeto_iv, честит рожден ден!
Много здраве, любов и късмет!

Момичета, голям зор докато ви изчета, аз в ноща на 19 срещу 20 март прокървих беше полунощ и отидох в АГ, с такъв рев. Там доктора ме прегледа на стола и не ми каза и една дума а аз не мога да си поема въздух от рев убедена че се е случило най- лошото с бебето. Биха ми но-шпа и ме приеха в патологията. На следващия ден след визитацията видяхме бебето мърдаше си доволно  и лекарката каза че всичко е наред няма отлепване и няма проблеми с бебето. Бях в болницата 8 дни, 3-4 инжекции Но-шпа и папаверин. Изписаха ме и аз си отидох при моята лекарка, видяхме бебето наред си беше тя каза че имам отлепване и да лежа. Ходих и при другия лекар на частно и той потвърди каза повече почивка и никакви дълги разходки  и  преходи с кола.
На 13 съм на преглед, казаха че до тогава трябва да се изпълни това и всичко да е наред. Гаденето при мен също  спря.

Весело изкарване на великденските празници!

# 254
Hi, мамчета Simple Smile Добре дошли на новите мами и успех на всички    Heart Eyes
ЧРД на Мимето   bouquet  
Весели празници без много преяждане с яйца и козунаци  Simple Smile
относно количките, една приятелка ме посъветва да разгледам тези, които се продават в магазините на ТСМ, били немска работа и не толкова скъпи. Аз съм малко скептична, но ще погледна все пак.

Общи условия

Активация на акаунт