ДНК тестове- Ancestry, My Heritige, 23 and me и други

• 7 094
  • 175
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Да, средно към 3 и нещо процента, ако не бъркам, е общата ДНК с втори братовчед.
С това, че е толкова малко (и статистиката показва, че няма повишен риск за генетични болести) е свързана и липсата на забрана втори братовчеди да се женят. То на много места и първи братовчеди могат да се женят, де.

Хрис, може би "половинките" братовчеди са по-близка степен? Примерно "половината" да са първи (родителите ви имат един общ родител), а другите - втори? Или не е такъв случай?
Може и друго да е, несъвършенства на системата. Wink

# 46
  • До хладилника, който обичам
На бърза ръка качих в Българската ДНК файловете на мен и мъжа ми, направих и дарение, но трябва да пиша отделно, защото са от различни имейли, не успях да събера на едно място желание и акъл.

# 47
  • Пловдив
А защо безплатно дават здравни предразположения само за жените, има ли някой представа? За да ги стимулират да качат, че им липсват жени, или друга причина?

# 48
Да, средно към 3 и нещо процента, ако не бъркам, е общата ДНК с втори братовчед.
С това, че е толкова малко (и статистиката показва, че няма повишен риск за генетични болести) е свързана и липсата на забрана втори братовчеди да се женят. То на много места и първи братовчеди могат да се женят, де.

Хрис, може би "половинките" братовчеди са по-близка степен? Примерно "половината" да са първи (родителите ви имат един общ родител), а другите - втори? Или не е такъв случай?
Може и друго да е, несъвършенства на системата. Wink
Да, би могло. Скоро някаква жена беше писала, че полубрат системата го сочи за чичо. Но ти ръчно можеш да въведеш правилната връзка. Така помагаме.

# 49
А защо безплатно дават здравни предразположения само за жените, има ли някой представа? За да ги стимулират да качат, че им липсват жени, или друга причина?

Може би има нещо общо с митохондриалната ДНК, която е само при жените?

# 50
  • Пловдив
Как става поръчката на повече тестове в MH някой наясно ли е?
Например ми хрумна идеята да взема за моето семейство, родителите ни, семействата на братя и сестри и да го направя както коледен подарък за всички. Ние се събираме всички за Коледа и вместо да се чудя какво да им купя да си направим тестове предварително и за Коледа да отворим резултатите, да се посмеем, да ги обсъдим...
Та, става ли да поръчам 10-15 теста например през моята регистрация!?

# 51
Да, можеш да купиш колкото искаш, и при над два не плащаш доставка. После всеки си прави регистрация, или ако не искат/ не могат, им регистрираш комплекта за ДНК през твоя профил. После пращат резултатите на твоя имейл като линк, и от там също можеш да поканиш собственика на ДНК-то да си направи профил, ако иска.

# 52
  • Пловдив
Да, можеш да купиш колкото искаш, и при над два не плащаш доставка. После всеки си прави регистрация, или ако не искат/ не могат, им регистрираш комплекта за ДНК през твоя профил. После пращат резултатите на твоя имейл като линк, и от там също можеш да поканиш собственика на ДНК-то да си направи профил, ако иска.
Супер, благодаря много за информацията!

# 53
  • Пловдив

Може би има нещо общо с митохондриалната ДНК, която е само при жените?
А, не, и мъжете имат митохондриална ДНК, която и при тях действа по същия начин и се изследва по същия начин, просто не я предават на децата си.
Освен това при заплащане пише, че дават здравни данни и на мъжете, и понеже не ми идва наум да е по-трудно интерпретирането при мъжете, стигам до извод, че безплатното е вид стимул за жените да се включват в базата, но не съм сигурна.
То мен лично биха ме антистимулирали с това, но разбирам, че повечето хора не са с моята нагласа.

# 54
Например ми хрумна идеята да взема за моето семейство, родителите ни, семействата на братя и сестри и да го направя както коледен подарък за всички. Ние се събираме всички за Коледа и вместо да се чудя какво да им купя да си направим тестове предварително и за Коледа да отворим резултатите, да се посмеем, да ги обсъдим...
Дано да няма изненади, да не вземете да си развалите Коледата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 55
  • Пловдив
Дано да няма изненади, да не вземете да си развалите Коледата Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз за моята рода не мисля, че ще има изненади. Имам доста назад родословно дърво, все стари родове и отличителни външни белези, направо сме си като клонинги. Най-много да стане майтап с някакви минимални проценти примеси примерно от Азия или Скандинавия или Африка 🤣

# 56
О, почти е сигурно, че ще излезе и нещо африканско примерно. На моя братовчедка й показа 1% етиопско ли беше, нещо от сорта Laughing

Сега я питах - всъщност 0,5% Судан.
Някоя пра-пра-пра-пра-пра баба е палувала някъде Stuck Out Tongue Winking Eye

# 57
Италианска кръв ни излезе и на двамата с мъжа ми, на мен около 8%, на него около 7, обвинявам кръстоносците.

Допълвам с корекция, че само 6 комплекта могат да се поръчат наведнъж - това с коледните подаръци ми хареса и ще взема на големите деца за коледа. И с код HONEY10 дава още 10% отстъпка.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 18:58 от Бу

# 58
Интересни неща излизат. Едната ми баба е от монтанско , Имената на семейството  ѝ бяха страннички. Ние винаги сме го отдавали на Северозапада, а като се разрових се оказаха украинско- арменски.

# 59
Търся в Гугъл селото на дядо ми в гръцка Македония, знаем го като Лесичево или Лисичево, но нищо не намирам. Явно е отдавна преименувано, или не съществува вече. Той е роден около 1914г (не е много ясно, може и по-голям или по-малък да е бил, записвали са ги малко на око) и са бягали, като е бил малко момче. Ако някой знае по-добър начин да търся, да помогне? На картите от онова време не съм успяла да го намеря, то е било може би съвсем малко село.

Общи условия

Активация на акаунт