ДНК тестове- Ancestry, My Heritige, 23 and me и други

• 7 981
  • 176
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Преименувани са всичките села от Гърция с гръцки имена. Може би обаче има данни как се казват днес, защо не го пуснете в Гугъл като търсене?

Не намирам такова. Ще видя къде мога да попитам обаче.

# 61
  • До хладилника, който обичам
Може и да не съществува отдавна, тогава много народ се е вдигнал да бяга, цели махали и села са бягали.

# 62
Правила съм си такъв тест ( Ancestry) преди доста години от любопитство . Сега като видях темата си отворих отново профила там и видях, че има ъпдейт на регионите. Въвела съм си и родословното дърво. Никой не ми е писал и аз не съм писала на никой.

# 63
В какво е изразява апдейта? Имате ли нови групи?  Казват, че се прави в края на лятото и аз сега с нетърпение чакам.

# 64
Търся в Гугъл селото на дядо ми в гръцка Македония, знаем го като Лесичево или Лисичево, но нищо не намирам. Явно е отдавна преименувано, или не съществува вече.
ето тук намерих близки имена:http://macedoniawa.com.au/mcwa/data/img/uploads/files/Greek%20na … 20by%20Greeks.pdf

Има Сичево сега е Sidirohori
или Лесли сега Tria Elata

# 65
Има и едно Лебишево.

# 66
Две Лесково е имало. Майка каза, че е Лисичево, но като я чуя, ще разбера знае ли горе-долу поне къде е, гръцка Македония не е никак малка по площ. Може и махала да е била някоя и просто да е изчезнала с преселението на бежанците, няма вече кой да питам, дядо отдавна го няма.

# 67
  • Пловдив
Търся в Гугъл селото на дядо ми в гръцка Македония, знаем го като Лесичево или Лисичево, но нищо не намирам. Явно е отдавна преименувано, или не съществува вече. Той е роден около 1914г (не е много ясно, може и по-голям или по-малък да е бил, записвали са ги малко на око) и са бягали, като е бил малко момче. Ако някой знае по-добър начин да търся, да помогне? На картите от онова време не съм успяла да го намеря, то е било може би съвсем малко село.
Да не е Лисе? Сега се казва Охиро(н). Там са били предимно българи и малко турци, всички са изселени.

# 68
Хм, възможно е, по място съвпада като че ли. Ще питам майка. И се сетих, че мога да потърся на дядо ми записките, ако още се пазят, навремето беше почнал да пише автобиографични записки, там ако не е писал откъде е, няма къде.

# 69
Виж и тук Μετονομασίες χωριών – справка за стари имена на селища по време и региони
https://www.lithoksou.net/t/geografia-tis-istorias/metonomasies-xorion, но всичко е на гръцки.
Ако се ориентирам правилно, тук е буква Л https://www.lithoksou.net/search/label/%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5% … 80%CF%8C%20%CE%BB

# 70
  • UK
Не мога да намеря откъде се смъква този файл от my heritage, може би на апликацията да не може и да трябва да седна на компютъра на десктоп версията.

# 71
Аз снощи качих резултатите от Ancestry в Heritage. Изписва ми, че трябва да чакам. Разбирам, че ще ми се предоставят съвпадения. Ако искам етнически групи, трябва да платя 20 долара или някой, с когото съвпадам може да ми направи скрийншот и да ми ги покаже.

# 72
Не би трябвало? Приятелка качи датата в МН и ѝ показа етническите проценти.

# 73
Дано ти да си права.

# 74
Не мога да намеря откъде се смъква този файл от my heritage, може би на апликацията да не може и да трябва да седна на компютъра на десктоп версията.
DNA - Manage DNA kits - натискаш трите точки и се отваря като падащо меню -  избираш "download kit"

Общи условия

Активация на акаунт