ДНК тестове- Ancestry, My Heritige, 23 and me и други

• 7 199
  • 176
  •   1
Отговори
# 75
Направих си ДНК от MyHeritage. Малко бях изненадана от резултатите. Има съвпадение до първи братовчеди на родителите ми, които майка ми категорично не е чувала. Съответно открих втори и трети, разглеждам ги со четвърти, нагоре вече се разводняват нещата. Потърси ме една дама, с която сме трети братовчеди. Търсихме според това, което знаем и двете за предшествениците си пресечен роднина, но не открихме... Явно нещо при мен не е както знам. Надявам се, че ще открия повече за себе си...

# 76
  • Пловдив
Хрис, може би "половинките" братовчеди са по-близка степен? Примерно "половината" да са първи (родителите ви имат един общ родител), а другите - втори? Или не е такъв случай?
Може и друго да е, несъвършенства на системата. Wink
Да не се окаже, че хич не са несъвършенства в системата, ами е шавлив роднина.

Направих си ДНК от MyHeritage. Малко бях изненадана от резултатите. Има съвпадение до първи братовчеди на родителите ми, които майка ми категорично не е чувала. Съответно открих втори и трети, разглеждам ги со четвърти, нагоре вече се разводняват нещата. Потърси ме една дама, с която сме трети братовчеди. Търсихме според това, което знаем и двете за предшествениците си пресечен роднина, но не открихме... Явно нещо при мен не е както знам. Надявам се, че ще открия повече за себе си...
Бръснача на Окам какво казва? От множество теории, които обясняват едно и също, трябва да се предпочете най-простата. И коя е най-простата? Че някой е мръднал встрани от брака. Колкото и да е странно да си мислиш подобно нещо за баба си и прабаба си или дядо си и прадядо си.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 12:39 от Янтра

# 77
На времето много мъже са загивали във войните и жените са се женили втори път. На мен не ми се привиждат изневери постоянно.

# 78
  • Пловдив
На времето много мъже са загивали във войните и жените са се женили втори път. На мен не ми се привиждат изневери постоянно.
Това се знае, не е тайна. Тук говорим за необяснимо разминаване в генетиката. Ударението е на "необяснимо".

# 79
Янтра, не така с лошо. Има и други хипотези.
Може да има осиновени деца, може да са разменени в болницата. Simple Smile

# 80
  • Пловдив
А може и да са обясними даже. Wink

# 81
  • До хладилника, който обичам
Статистиката казва, че в около 15-20% от връзките има изневери, с мъжете малко по-висок процент изневери от жените.
Други статистики казват, че между 3 и 10% от бащите отглеждат чуждо дете, без да знаят (обяснимо защо точен процент не може да се докаже).
Добавете към това и някакъв процент изнасилвания с резултат бременност.

# 82
  • Пловдив
На първия абзац вярвам, на втория - категорично не. Всяка втора-трета странична връзка не води до дете от любовника.
Едно време не е имало презервативи, но е имало прекъснат акт, а и изневерите, особено на омъжени жени, поради обективна трудност (стоене вкъщи без ходене на работа и самостоятелни пътувания, цялата махала те познава и обсъжда и т.н.) са били по-малко.
Възможно е между 3 и 10 на сто от тестовете за бащинство (не само ДНК, а и преди кръвногруповите, които са с по-малка точност и не са хващали всички случаи на чуждо дете) да са с такъв резултат, но те не се правят наред, а при съмнение или повод.

# 83
По времето, когато е нямало инвитро, докторите са насърчавали извънбрачни краткосрочни връзки, с мотива че детето ще е поне на майката. Знаете, че да се хвърли вината на мъж за бездетие беше немислимо, за това се обвиняваше единствено жената.

# 84
  • Пловдив
Не мога да отговарям за всички лекари, но имам вкъщи книги, издадени 10+ години преди ин витрото (1978 е първото в света), в които се говори за мъжко безплодие и забременяване със сперма от донор. Български книги.
П.П. Не художествени, разбира се, а от типа "медицина за всеки".

В "Железният светилник" знахарката дава на Ния и другите бездетни жени такъв съвет и дори играе роля на нещо като сводница. Ама тя не е лекарка.

Също и като как да се хвърли вината на мъжа ще е немислимо, като съветът "пробвай от друг" е точно това? Wink

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 19:54 от Магдена

# 85
Аз говоря, че в българските семейства беше немислимо, в книгите е ясно. Дори и на наше време съм чувала изрази, като Нашата тенджера не може да вари боб. А после се оказало, че шнурът на котлона изгорял.

# 86
  • Пловдив
Е, свекървата да, вярвам, че често не е искала да повярва за шнура. Wink И свекърът, и самият мъж.

# 87
  • Пловдив
Ама даже книги има по темата. Например "Жената на баща ми", Елена Огнянова. Голям е цирк. Всякакви осиновявания, полуосиновявание, разменени бебета, как да идеш на курорт без мъжа си за да забременееш - всичко си има в тази книга. 80 и някоя си издадена, ама с мислене 60 и някоя.

# 88
Ще взема да си направя един тест. Аз съм осиновена, по прнцип ми е интересно от що за индивиди произлизам.

# 89
Една интересна статия по въпроса как германка открива българските си роднини
https://www.168chasa.bg/article/12049203

Общи условия

Активация на акаунт