ДНК тестове- Ancestry, My Heritige, 23 and me и други

• 7 216
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
  • Deutschland
Много интересна история.
Внуците на Кирил не се интересуват от историята на дядо си. Типично балканско. Току виж германката понечи да им вземе къщата на два ката в Лясковец.

# 91
  • Пловдив
Как пък ги разгада, как точно разбра, че е затова?

# 92
  • UK
Много мила, но и тъжна история и толкова ненавременна смърт в семейството. Съдба.

# 93
На мен пък ми е чудно, защо имам по-голямо съвпадение с половин братовчеди, отколкото с цели. Но ДНК-то си играе шеги понякога, а друга причина е несъвършенства на системата.

Защото колкото е по-далечна връзката, толкова е по-малко вероятно процентите обща ДНК да са точните проценти, които математически се изчисляват. Родители и деца имат 50% сходство винаги, но например братя и сестри имат средно 50% общо, но може и да е повече или по-малко - въпрос на шанс, може да е от 38% до 61%. И това говорим за братя и сестри от едни и същи родители. За баби и дядовци и внучета пък средното е 25%, но може да е между 17% и 34%. А за по-далечни роднини пък вече стават все по-размити връзките. Вижте тази статия, от сайта на 23andme:

https://customercare.23andme.com/hc/en-us/articles/212170668-Ave … Between-Relatives

# 94
  • До хладилника, който обичам
23andMe е в новините по ббс.
Подали са документи за защита от банкрут, не съм сигурна какво значи това за клиентите им по американските закони, и ги влачат пак за изтичане на лични данни, за което са били осъдени и глобени преди няколко години.

# 95
По времето, когато е нямало инвитро, докторите са насърчавали извънбрачни краткосрочни връзки, с мотива че детето ще е поне на майката. Знаете, че да се хвърли вината на мъж за бездетие беше немислимо, за това се обвиняваше единствено жената.
Не е чак така. Имаме си Спасовден от по-далечни времена. Simple Smile

# 96
23andMe е в новините по ббс.
Подали са документи за защита от банкрут, не съм сигурна какво значи това за клиентите им по американските закони, и ги влачат пак за изтичане на лични данни, за което са били осъдени и глобени преди няколко години.

По новините казаха снощи, че фирмата ще бъде продадена заедно с всичките данни. Така че посъветваха зрителите да си запишат/ принтират всички резултати и след това да влязат в акаунта в настройки и да изтрият всичката информация.

# 97
Качих си данните, дадох дарение и получих репорти за мъжа ми и мен от Българското ДНК. Много интересно. Но репортите са по 10 страници, tl;dr и малко попрехвърлих отгоре-отгоре.
И двамата сме българи основно, но моето ДНК малко повече дърпа към днешна Македония и Гърция, което е очаквано. На него му излиза по хаплогрупа с кои известни личности дели прародител 28000г.пр.Хр. - Винсент Ван Гог, Джеси Джеймс, Ротшилд, както и с династиите Каджари и Хашемити. Той има ген за височина, сини очи, ексцентричност. Аз като жена нямам хаплогрупа и известни роднини, но имам ген за съхраняване на умствените способности с напредването на годините, ген за по-бърз метаболизъм, но и ген за по-бавен метаболизъм, ген за усещане на горчив вкус, ген на мократа ушна кал Simple Smile) И двамата имаме гени за леко повишение на вътрешночерепния обем, свързващ се с условие за малко по-висок интелект (1,29 IQ точки на алел, каквото и да значи това), за здрави кости и по-голяма гъстота на минералното съдържание в костите, за леко повишено желание за прием на кафе и за по-малко сън. Последното не важи и за двама ни.

# 98
но моето ДНК малко повече дърпа към днешна Македония
Ами значи баш българско де Stuck Out Tongue

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 17:21 от Мила Атова

# 99
  • UK
Аз като жена нямам хаплогрупа и известни роднини, но имам ген за съхраняване на умствените способности с напредването на годините, ген за по-бърз метаболизъм, но и ген за по-бавен метаболизъм, ген за усещане на горчив вкус, ген на мократа ушна кал Simple Smile) И двамата имаме гени за леко повишение на вътрешночерепния обем, свързващ се с условие за малко по-висок интелект (1,29 IQ точки на алел, каквото и да значи това), за здрави кости и по-голяма гъстота на минералното съдържание в костите, за леко повишено желание за прием на кафе и за по-малко сън. Последното не важи и за двама ни.
Бу, моите резултати са едно към едно с твоите, да не сме братовчедки? Плюс, че нося мъжкия ген на плодовитостта и синът ми ще е плодовит, и нося и ген за височина (?!?!), ай дано децата ми да са по-височки поне. Имам ген за завишена способност да се справям сама с проблемите си и занижена вероятност за рак на гърдата. 😀 Но и ген, който се свързва с повишена тревожност, който много отива на майка ми 😂

# 100
A, да, и мъжът ми, и аз носим гена за качествена сперма Simple Smile) и аз не нося гена за повишен риск от рак на гърдата. Което не дава гаранция за нищо, де.
Изобщо, добре умеят да хвалят българските гени Grinning

# 101
  • UK
Аз си мислех, че ще ми открият гена на някоя рядка и гадна болест и ще живея до края на живота си в страх, а те качествена сперма и височина, които нося, но не изявявам. Simple Smile))

# 102
Аз не очаквах, според мен се пазят да не пишат нещо по-сериозно, защото носител на ген =/= развиване на болест и не искат да плашат излишно хората и после да им подлагат на съмнение изводите. Може би не пишат всичко, а само по-безобидните неща, като генът за мокра ушна кал, но пак ми беше много интересно да прочета.

# 103
Е, тя ушната кал не е ли мокра по принцип? Сигурно на всички им излиза този ген.

# 104
Не, не е. Има много хора, чиято ушна кал е суха и прави 'тапи' в ушите, вместо да се стича надолу, удобна за почистване.

Общи условия

Активация на акаунт