Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 845
  • 787
  •   1
Отговори
# 345
Ние с деца винаги "готвим" в Airbnb-тата. В последното дъщеря ми счупи един флумастер, който се разсипа по бялото бюро и го боядиса (купих Cif и търках като луда, за да го изчистя, но след още 24 часа нямаше да успея на 100%, друг пък - въобще нямаше да си прави труда да го чисти). В предпоследното пък й текна кръв от носа, ама яко. Изцапахме стената. От там не успях да изчистя добре кръвта. За следващия наемател, обаче, жилището ще трябва да е без тия следи. В тоя смисъл не мисля, че амортизацията е по-малка. Защото от такива жилища се очаква да са безупречни.

# 346
Krassimilo, това са частни случаи и нормални неща.
Ако това е ежедневие в едно жилище на втората година си боя навсякъде и още куп други неща без да влизам в подробности.
За амортизаците и доходите от краткосрочно и дългосрочно отдаване няма как да разубедите, защото го пиша от личен опит.
Това е въпрос на приоритети и колко време можеш да отделяш за управлението на имот. Малко време- по- малки доходи, повече време и от личното свободно ( едва ли не ставаш консиеж) повече доходи.
При 150 лв нощувка, ако се отдава като като двустаен ( оттам надграждане с леглата до четиристаен) в най-оптимистичния вариант е 30*150=4500. Реално 3000 лв ще могат да се взимат при минимално настаняване като легла 2 бр, останалото е бонус.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 21:47 от mauigirl

# 347
  • Бургас
Абе не е за всеки.
Дългосрочният наем е почти пасивен доход Simple Smile

# 348
Нямам опит с краткосрочните, наистина, но изхождам от опита ми със семейства с деца. Всички, когато предпочитат Airbnb, е заради възможността да готвят вътре за децата. И все си мисля, че ако дадено хора живеят дългосрочно някъде, ще си чистят фурната хубаво, а като са 3 дни - ще я позамажат само, за да изглежда чиста (ако въобще си направят труда).
Отделно - времето, което се отделя за почистване - ако е лично, също струва пари.

# 349
  • Бургас
И ние избираме Airbnb заради възможността да готвиш.
В последното обаче нямаше фурна. Само микровълнова. Минимизират щетите хората.
И аз съм давала краткосрочно. Още първите пекоха риба, омазаха фурната, прегориха тавата...

# 350
Вие сте първите,които чувам да готвят в еърбиенбито. Та нали хората си го наемат, за за посетят някое място,включително ресторанти и т.н.?  Ние наемаме апартаменти заради повечето стаи, но освен каната за топлене на вода и микровълновата, не сме ползвали друго от уредите. Ето,хора всякакви. Но със сигурност е по-малка амортизацията.

# 351
Хора всякакви, но едно един да окаже и след 2 дни да се оправи, друго е някой да маже месеци и години и после да изхвърляш, ама като си си сложил главата в торбата така е.
Още повече, че ходят да пазаруват нещо на бързо в близкия хипермаркет, а точно там ( за апартамента на артекс в дружба) е кауфланд.

# 352
Ами, ето, различен стил на живот - понякога не можем да си позволим и да посетим дадено място, и да се храним по ресторанти. Друг път - децата въобще не могат да се нахранят на ресторант, особено, ако е с по-интересна кухня.
Не си представяйте 5-степенни менюта, но дори едни принцеси с кашкавал във фурната могат да омажат достатъчно пейзажа.

# 353
Да издребняваме, такива рискове са включени в цената на нощувка, която не е еквивалентна на дългосрочно пасивно отдаване под наем.

# 354
  • София
Благодаря за мненията! Апартамента не е купуван за отдаване под наем. Ако беше с такава цел щяхме да вземем 2 малки и сега нямаше да се чудим. На този етап не ни трябва и стои празен, затова се замислихме. Казвам го на шега, но ако някой даде исканата сума за този https://www.alo.bg/apartament-pod-naem-10210392, защо друг да не даде посочената от мен сума за нашия Simple Smile

# 355
Ами, ето, различен стил на живот - понякога не можем да си позволим и да посетим дадено място, и да се храним по ресторанти. Друг път - децата въобще не могат да се нахранят на ресторант, особено, ако е с по-интересна кухня.
Не си представяйте 5-степенни менюта, но дори едни принцеси с кашкавал във фурната могат да омажат достатъчно пейзажа.

Да, определено се изисква талант, за да омажеш достатъчно пейзажа с едни принцеси с кашкавал.

# 356
Благодаря за мненията! Апартамента не е купуван за отдаване под наем. Ако беше с такава цел щяхме да вземем 2 малки и сега нямаше да се чудим. На този етап не ни трябва и стои празен, затова се замислихме. Казвам го на шега, но ако някой даде исканата сума за този https://www.alo.bg/apartament-pod-naem-10210392, защо друг да не даде посочената от мен сума за нашия Simple Smile
Цената е адекватна, която искате, защо не?

# 357

Да, определено се изисква талант, за да омажеш достатъчно пейзажа с едни принцеси с кашкавал.

Съвсем не. Достатъчно е само да настържеш кашкавала така, че да полепне по гръбчето на плота, да се разпилее по пода, после да се стъпи няколко пъти върху него и да се качат същите тия крАци на дивана. Да предОбри количествто, което да се разтече по решетката, дъното и стъклото на фурната. Да си препече филийки директно върху керамичния котлон или да метне пържола на тефлонов тиган и после да го изстърже с ножа.
И други неща мога да разказвам, работила съм в хотел 5 години...
Малко на спап прилича, но всичко това е в контекста на рисковете на краткосрочното. Може би защото презумпцията ми е, че някой като си живее някъде дълго, ще гледа да му е по-чистичко.

# 358
Четете ли ги тия обяви?
Октомври месец ще се монтират нови дограми, врати и кухня.
То това ще откърти до януари.
А след дограми и врати следва "обръщане", дето кой знае колко ще се протака. Целият апартамент ще е леш от мръсотия и студ.
Не бих си помислил да правя такива "подобрения" с наемателите вътре.

# 359
Четете ли ги тия обяви?
Октомври месец ще се монтират нови дограми, врати и кухня.
То това ще откърти до януари.
А след дограми и врати следва "обръщане", дето кой знае колко ще се протака. Целият апартамент ще е леш от мръсотия и студ.
Не бих си помислил да правя такива "подобрения" с наемателите вътре.
сори за цитата, ама имах впредвид апартамента им в Дружба 😀

Общи условия

Активация на акаунт