Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 750
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз сменям наематели , като стана дума за котка  ...какво мислите за чинчила и заек? Всякакви запитвания имам. Joy ...вече очаквам и за алигатор да ме питат ...извън майтапа, някой имал ли е чинчила ?

# 541
И аз сменям наематели , като стана дума за котка  ...какво мислите за чинчила и заек? Всякакви запитвания имам. Joy ...вече очаквам и за алигатор да ме питат ...извън майтапа, някой имал ли е чинчила ?
Имаме заек и по-голяма мръсотия вкъщи не е било! От месец кроя пъклени планове от задушено заешко до зайче на разходка в градска среда, "случайно" изгубено.
Заекът, противно на очакванията ми, не живее само в клетката, има нужда от разходка. Като грижовни стопани му я осигуряваме по няколко часа (!) на ден. През това време това животно, останало на воля, задейства отделителната си система и се почва едно яко дрискане - навсякъде, оставя си дирички, както самолетите оставят следи по небето.  По някаква причина търся
и нещо меко, текстил, върху който да се изпишка. Нашият заек спокойно с един скок се качва по дивана, по леглата и т.н. Освен това зайците трябва да ядат сено, което е навсякъде из къщи. Колкото и да чистя, когато му го даваме, изпада част от сеното по пода, после като се разхожда из къщи също разнася сено, което е било заплетено в козината му. Чистя с прахосмукачка след всяка разходка, но е супер гнусна цялата история. А, също и се усеща един специфичен мирис на животно вкъщи - независимо колко проветряваме и колко често чистим клетката, дори след изчистена клетка пак си мирише - само като сложим новата порция сено и е ясно, че вкъщи се отглежда животно.
Още нещо: за 4-те месеца, в които го имаме, имаме над 10 изгризани кабела, вкл. за интернета, както и на зарядното на единия лаптоп.  По-лесно ще ми е да кажа кои кабели са цели все още. Пиша тоя пост така подробно, за да е полезен при взимането на решение при избора на наемател или домашен любимец. Аз  нямах идея с какво точно се захващам.

# 542
Моите наематели са крили тайно такова животно. Имаше треви,стърчащи от сифоните,кал. Драхонки под дивана,изгризан стол. Това установих аз,не се задълбочавах повече,тъй като чисти фирма след това.

# 543
  • в пералнята
Ооо, не, в никакъв случай заек. Не знам някои хора как си причиняват толкова работа, но тяхно решение. Аз лично животни не позволявам. То и хората редовно оставят тотална кочина, ако има някоя котка или заек, пък съвсем.. Животните миришат, колкото и да се чисти и обгрижва, си е факт.

# 544
  • София
Преди 20 години вкъщи миришеше на котка. Но в сегашното съвременно  отглеждане на котка няма такова нещо. Сега сме със затворена тоалетна със соева постелка. Тя даже мирише леко на карамел(с активен въглен е иначе). Всеки ден се пуска робот прахосмукачка и няма и едно палетче.Минаваме и с кърпички за под и няма и да разбереш за котачка, но тя е и много чиста котка.
И днес е ден за нови обяви, докато пия кафе.

# 545
  • София
Значи без заек, без чинчила

# 546
  • в пералнята
Преди 20 години вкъщи миришеше на котка. Но в сегашното съвременно  отглеждане на котка няма такова нещо. Сега сме със затворена тоалетна със соева постелка. Тя даже мирише леко на карамел(с активен въглен е иначе). Всеки ден се пуска робот прахосмукачка и няма и едно палетче.Минаваме и с кърпички за под и няма и да разбереш за котачка, но тя е и много чиста котка.
И днес е ден за нови обяви, докато пия кафе.

Вие сте свикнали, затова. Аз гледам котката на съседката, когато са на почивка. Тя е изключително чиста и добра домакиня, котката също си има затворена тоалетна с някакви гранули, които не съм виждала преди. Всеки ден чистя тоалетната, мирише си. Има и косми, въпреки чистенето. С котка просто не е като без котка.

# 547
  • Бургас
Драмата с котката не е толкова от тоалетната - (котаракът на майка ми например си върши работите в мивката в банята, само дето не пуска водата Simple Smile), а в космите и дрането на мебели и пердета. Майка ми трети ремонт на коридора прави, любимецът упорито продължава да дере стените...

# 548
Ако дава някой 1.5 на наема, който съм определил за 2 ма човека, с 1 г предплата, т.е. удря 25к кеш в масата, ще взема котка.

Иначе, "те през 2025 котките вече не миришели", "то така си беше", "ама вие тия мебели искате да са вечни ли", "ама колко ви е квадратурата? А, има място и за котка", "моята котка не е такава".

Чували сме ги, виждали сме ги. Яли сме им попарата.

Иначе, ежедневно вече ми се обаждат брокери.
Има някакво мижаво оживление. Но е все още слабо.

# 549
И при мен има обаждания, вкл. от брокери, на които съм отказала комисиона, но досега без резултат. Стандартно - идват, уж го харесват, но или им е първи оглед и искат да разгледат още, или има разминаване между това, което търсят като квадратура, или - като местоположение.

# 550
Абе даването под наем никак не е това, което беше в годините назад. Строи се ударно, жилища бол. Наемателите с големи изисквания за ново и евтино. Само преди три години  за ден само обажданията бяха сто. И тогава и сега само от брокери. Обажаднията сега са мижави.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 09:02 от kriakla

# 551
  • София
Наемателите с големи изисквания за ново и евтино.
Да.
Моят опит е - наемат за 1 година, максимум 2, правят погром и отиват да търсят друго ново и него да съсипят. При една приятелка е същото. След всеки наемател е за някакъв ремонт.

# 552
Според мен просто е куц период от годината. В края на май като почнат да освобождават общежитията, пак ще се раздвижи пазарът.
То, може и да се строи, ама собственици, дето са дали 200 хил. евро за двустаен, няма да го дадат за 500 евро под наем.
Днешните младежи пък не си падат по съжителство с хазяйки. Има и друга тенденция, която забелязвам - все повече млади хора предпочитат да живеят сами, в самостоятелно жилище, а не с гадже.

# 553
  • София
Който има пари и може да плаща висок наем всеки месец си е купил жилище,  някои по 2 жилища. Търсят се бюджетни повече, младежи, студенти, тук там семейства...при мен има куп запитвания. Сама си търся. Без брокер, по фейс групите. Разглеждам профила доколкото го има, пиша на чат , разпитавам какво търсят. Ако са ми Оk ги викам на оглед. Изтощително е. Така е. Провеждам по 20 чата с хора на ден. Тел номер давам, чак в деня на огледа. Хората, като им кажеш , че няма да плащат за брокер са Оk разбира се....Ноооо всякакви "случаи" , всякакви съдби... И най вече всякакви животни...по едно време се чудех между какво да избера , куче ли , котка ли ,заек ли или чинчила ?  , Joy пък и двойка папагали имах в огромна клетка които вървяха с роял, 250 книги и 15 саксии ... Joy  Тази последната девойка с папагалите,   като ме хвана на чата да си разказва живота, готина иначе, ама много писа. ... А аз само я питах,  дали смята да живее в жилището сама,  или са двама ?   ... ей като почна ... Cold Sweat и на другия ден ми писа, Добре че не си публикувам телефонния номер

# 554
  • в пералнята
Много странно. Аз преди месец точно търсих нови наематели. Горе-долу седмица ми отне, но то си беше заради мен, аз не си бях изяснила някои неща.
Не съм имала по 20 съобщения на ден, сигурно по 2-3. И имах точно 3 огледа, от които си избрах човек.
Двойките, които ми писаха, бяха със странни за мен коментари за кухнята, въпреки че тя е идентична на моята вкъщи и поне за мен си има абсолютно всичко, но всеки си има изисквания.
Сега ще видим какво ще стане с другия апартамент, като му дойде времето... То ще е точно средата на лятото.

Общи условия

Активация на акаунт