Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 767
  • 787
  •   1
Отговори
# 525
Цитат
Какво толкова му е тежко да гледаш котка?
Не е така.Има чувствителни и травмирани котки, и си трябва подход.Може и животинката да не хареса гледача и става страшно.Някои може да изпаднат в депресия и да залинеят.Други да станат агресивни и недоверчиви.Някои искат повече внимание.Учени казват, че когато собственика излиза и особено отсъства дълго, котките се тревожат за него.В различните случаи отнема много дълго време да се оправят.Отговорно си е.Обожавам котки, но не бих се навила да живея някъде така.

# 526
А кога котките ще започнат да ходят по екскурзии със стопаните си? Крайно време е и те да видят свят.

# 527
А кога котките ще започнат да ходят по екскурзии със стопаните си? Крайно време е и те да видят свят.

Предлагам КЗП и КЗД да се самосезират и да санкционират наемодатели, които не допускат животни в къщите си.

# 528
  • София
Нашето куче го водим навсякъде, слава Богу, доста хотели вече допускат кучета срещу такса.  Е, на самолет не сме го качвали само, понеже май ги допускат до 8кг. , та трябва да сваля кила... това на шега, но ако го допускат и на самолет ще го кача...

# 529
В момента търсенето е много ниско и ми хрумна идея, породена от едно запитване. Обмислям да дам малък двустаен за 4 месеца под наем, из Младостите, не съвсем до Бизнес парка, но близо.Точно септември наемите ще се вдигнат. Според вас каква би била адекватната цена на месец? И какъв депозит?

# 530
  • София
Като сме ма тема котка, при нас търсене на жилище под наем с котка се оказа много трудно. До сега бяхне под наем 4 години, но хазяина иска да ни вдиген наема с 300лв, което е много за нас(не си и заслужава). Става въпрос за горен Лозенец(София), много трудно се оказа. Аз разбирам притесненията на наемателите, но пък така пак губят голям процент желаещи наематели. Все пак не съжелявам, че си взехме котка и бих направила всичко да сме заедно, и тя да се чувства добре в новия ни дом.

# 531
Колко % потенциални наематели според вас губят .. спрямо кандидатите без котка? Познавам хора които си позволиха животни едва след като заживяха в свое.

# 532
  • София
Може и да не е много:) И за това със свое жилище е вярно, сигурно затова е трудно Simple Smile

# 533
Лозенец е доста търсено място за под наем. Не знам на какъв наем сте,но подозирам,че за 4 години сте на доста подпазарен наем, и дори с 300 лв увеличение пак ще е по-изгодно от сегашния пазар. Бъдете подготвени да намерите по-лошо място за повече пари.

# 534
Може да потърсите ФБ-групи за апартаменти под наем с животни. Има и такива. Иначе аз не се сещам за нито едно предимство на наематели с котка в сравнение с такива с котка.

# 535
  • Бургас
Освен, че ще бъдат склонни да плащат по-висок наем и няма да капризничат, защото знаят какъв зор е да намериш квартира с котка.

# 536
  • София
Със сигурност сме под пазарния за 4 години, но пък на този му е много този наем. С по-ниския правихме компромиси (няма чистачка, не работи  чип затварянето и не го поправят , луда съседка и тн.), но сега вече искаме промяна.

# 537
Освен, че ще бъдат склонни да плащат по-висок наем и няма да капризничат, защото знаят какъв зор е да намериш квартира с котка.
Ама ето, че не всички са склонни да плащат повече.
А по-високият наем е обоснован от по-големият риск от щети (по-високи разходи).

# 538
Не знам колко е слабо търсенето, или може би зависи от района.
Сутринта ми звъня брокер, да ми предлага част от своята комисионна, ако му кажа свободни за под наем в района.
С котка - трудно. Въпреки, че аз вече имам няколко наематели с котка/куче.
Юли месец ни изтича едногодишният договор с наемателката, и да видим и ние какво ще правим.

# 539
  • Бургас
Ама ето, че не всички са склонни да плащат повече.
А по-високият наем е обоснован от по-големият риск от щети (по-високи разходи).

Да, все пак зависи колко висок. То не можеш да изнудваш до безкрай. А и наемодателят е направил грешка, като е държал наема подпазарен години. По-добре да се вдига с малко всяка година, отколкото наведнъж с 300 лева.

Общи условия

Активация на акаунт